Home » Când, unde, cum » 3 mesaje pe care câinele tău ți le trimite în fiecare zi. Semnele prin care comunică cu tine

3 mesaje pe care câinele tău ți le trimite în fiecare zi. Semnele prin care comunică cu tine

Manolică Anca / 07.06.2022, 11:20
3 mesaje pe care câinele tău ți le trimite în fiecare zi. Semnele prin care comunică cu tine

Câinii și oamenii au în comun faptul că sunt ființe sociale și, prin urmare, trebuie să comunice eficient. Ne bazăm pe semnale vizuale, auditive, olfactive și tactile. De altfel, nu puțin sunt cei care spun că tot ce mai trebuie să facă patrupedul lor este să vorbească. Aceștia ne simt și ne spun ce simt pentru noi în mod constant, zilnic, dacă știm să îi ascultăm. Iată trei mesaje importante transmise de animalul tău de companie.

Cum vorbesc câinii cu noi

De-a lungul evoluției, câinii noștri au învățat să ne interpreteze gesturile și să ne cunoască intențiile. Ei anticipează dacă pot obține ceva bun de la noi după modul în care ne mișcăm și acționăm și, de asemenea, dacă ar trebui să fugă sau dacă nu suntem de încredere.

Ei sunt conștienți de ceea ce văd ochii noștri și de ceea ce aud urechile noastre. Sunt o adevărată mașinărie de interpretare a emoțiilor noastre, fiind ajutați foarte mult și de simțul puternic al mirosului. Sunt capabili să miroasă stresul care iese din porii pielii noastre și acționează în consecință.

Știm cum să interpretăm emoțiile câinelui nostru?

Studiile indică faptul că oamenii sunt capabili să distingă ce vor să spună câinii noștri prin vocalizele lor. Putem face diferența între un lătrat furios și un lătrat vesel.

Cu toate acestea, având în vedere numărul atât de mare de câini din orașe și deficiențele pe care încă le avem în ceea ce privește înțelegerea limbajului câinilor, nu este neobișnuit să apară conflicte între câini care ar fi putut fi evitate. Se întâmplă chiar ca unii oameni să fie mușcați din cauza lipsei de înțelegere a modului de gândire al patrupezilor.

Ce mesaje îți transmite câinele tău
Ce mesaje îți transmite câinele tău

Mesaje pe care câinele tău ți le trimite zilnic

1. Își scutură tot corpul

Dacă câinele tău tremură ca și cum ar fi ieșit din toaletă, dar fără ca acest lucru să se fi întâmplat, îți spune că organismul său a ajuns la un nivel de stres care trebuie să fie redus.

Acesta își relaxează mușchii și își resetează „contorul de stres” la zero.

Aceasta este o acțiune pozitivă, deoarece îi permite câinelui tău să se elibereze de stres și să nu-l acumuleze în organism, ceea ce ar putea duce la afectarea stării de sănătate.

2. Cascatul chiar și atunci când este odihnit

Câinii cască atunci când sunt somnoroși, dar și atunci când sunt tensionați sau se simt inconfortabil. Acest lucru ajută creierul să preia oxigen.

Dacă câinele tău cască foarte mult, este posibil să fie nevoie să faci în mod regulat activități care să vă relaxeze și să vă elibereze de stres. De asemenea, identifică factorii de stres pentru a-l ajuta să își gestioneze viața de zi cu zi.

3. Lingerea nasului

Prin acest gest, câinii manifestă o ușoară îngrijorare, în general în fața a ceva necunoscut sau care le provoacă disconfort. Lingerea nasului îi ajută să se liniștească și să facă față mai bine situației.