Home » Când, unde, cum » 4 flori de vară, considerate plante magice pentru casă. Alungă relele, atrag iubirea și armonia

4 flori de vară, considerate plante magice pentru casă. Alungă relele, atrag iubirea și armonia

Manolică Anca / 29.06.2021, 15:16
4 flori de vară, considerate plante magice pentru casă. Alungă relele, atrag iubirea și armonia

Flori de vară care aduc norocul în casă și dragostea? Ei bine, da. Pe lângă beneficiile știute ale plantelor de apartament, sunt unele specii despre care se spune că alungă relele, atrag iubirea și armonia în case. Iată care sunt acestea.

Flori de vară, considerate plante magice pentru casă

Prin simpla lor prezență, plantele de apartament aduc un plus de culoare și oxigen în casele noastre, acestea fiind doar două dintre multiplele lor beneficii. Dincolo de raționamente de estetică, există credințe potrivit cărora anumite plante sunt considerate magice pentru casă. Ele alungă relele și atrag iubirea și armonia în cămin. Iată ce flori de vară ar trebui să ai la casa ta.

  • Macii, florile somnului și ale iubirii

O legendă veche de pe vremea romanilor spune că macii ar fi răsărit în urma unei magii făcute de Zeul Somnului care a vrut să o ajute pe zeița recoltelor, Ceres, să se odihnească. Aceasta muncea atât de mult când se coceau grâul și fructele la miezul verii, că era sfârșită de puteri. Iar fiul nopții a creat aceste flori magice, ale căror semințe au ajutat-o să doarmă și să își recapete puterile.

În concentrație mare, semințele de mac fierte bine și strecurate pot avea efect halucinogen, motiv pentru care erau folosite adesea în ritualurile de dragoste. Se spunea că cine bea un decoct puternic de mac, adoarme și își visează viitoarea iubire. Iar cine mânca în serile cu lună plină o turtiță cu mac, avea să fie ferit de toate relele care s-ar putea abate asupra căsniciei sale.

Flori de vară, considerate plante magice pentru casă
Flori de vară, considerate plante magice pentru casă
  • Busuiocul, floarea care apără casa și sufletul

Busuiocul a răsărit din lacrimile Fecioarei Maria, iar parfumul acestuia este din Grădina Raiului. Este o plantă binecuvântată, pe care preoții o folosesc de sute de ani pentru a face agheazmă. Sfinţită şi pusă la icoane, planta aromată este asociată cu împlinirea, cu dragostea şi cu sănătatea. Fetele de la sat își puneau busuioc în păr şi la brâu atunci când mergeau la horă, parfumul lui atrăgând flăcăii şi aprinzându-se flacăra iubirii.

De asemenea, se spune să este bine să pui câteva crenguțe de busuioc în cele patru colțuri ale casei, atunci când te afli în momente de cumpănă. Planta alungă relele și necazurile și purifică locuința. Ține busuiocul în apă timp de trei zile, după care stropește cu apa aceasta pragul casei, pentru a alunga necazurile și face loc bucuriei și bunăstării.

  • Flori de vară. Sânzienele, leac pentru trup și suflet

Florile magice galbene, delicat parfumate, care înfloresc în a doua jumătate a lunii iunie, sunt unele dintre cele mai iubite flori de popor. Legendele spun că florile de sânziene culese în noaptea de 24 iunie vor împlini toate dorinţele de dragoste. Cu aumite descântece, tinerii îşi aflau viitorul, dacă le era sortit să se căsătorească sau nu, şi aruncau pe acoperişul casei cununa împletită din flori de sânziene.

  • Lavanda

Înlătură problemele legate de dragoste și cele care pot apărea într-o căsătorie. Aceasta îi păzește și îi ajută pe cei care o au.