Home » Când, unde, cum » 5 locuri și atracții turistice pe care să le vizitezi în Tokyo

5 locuri și atracții turistice pe care să le vizitezi în Tokyo

Ileana Mladinoiu / 09.08.2021, 09:29
5 locuri și atracții turistice pe care să le vizitezi în Tokyo

Gata, Jocurile Olimpice de la Tokyo s-au încheiat. Ceremonia de închidere a avut loc duminică, 8 august, în Japonia și la Paris, orașul gazdă al viitoarei ediții care va avea loc în 2024.

Dacă ai vrea să te duci în Japonia și să vizitezi Tokyo, este ca și cum ai face față unei megalopole de aproape 14 milioane de locuitori. Nu vă faceți griji, deoarece capitala este, de fapt, un mozaic de districte, fiecare dintre ele având “un suflet” special.

Ele pot fi vizitate cu ușurință pe jos sau cu bicicleta, iar pentru a merge de la unul la altul, metroul este cel mai accesibil. Totul este perfect indicat, în alfabetul roman și japonez, trebuie doar să urmați culorile liniilor.

În Tokyo puteți face cumpărături în Akihabra, puteți vedea muzee, Piața Toyosu, Cosplay în Harajuju, templele, Tokyo Dome, Turnul Skytree, parcurile, puteți gusta din specialitățile culinare japoneze sau puteți accesa Muntele Fuji.

5 locuri și atracții turistice pe care să le vizitezi în Tokyo

1. Palatul Imperial Tokyo (Kōkyo)

Palatul Imperial Tokyo (Kōkyo)
Palatul Imperial Tokyo (Kōkyo)

Găzduiește reședința împăratului Japoniei. Palatul imperial este situat pe locul vechiului castel Edo, păstrează din trecutul său de castel fortificat unele vestigii de fortificații și în special șanțurile care izolează Kōkyo de restul orașului.

Vizita de aproximativ 1h15 este gratuită, dar trebuie rezervată în prealabil la Imperial Household Agency , ce a pus la îndemână un site web pe care veți găsi mai multe informații (numai în limba engleză).

Activitatea este programată numai în japoneză, dar sunt disponibile căști cu traducere în limba engleză pentru a urmări povestea simultan cu vizita.

Veți fi supravegheat de-a lungul vizitei de către armată, deoarece se află în acest palat în care trăiește în prezent familia regală japoneză. Cea mai mare parte a palatului nu este accesibilă publicului, cu excepția Grădinilor de Est care sunt magnifice.

2. Templul Asakusa

Templul Asakusa
Templul Asakusa

Unul dintre cele mai atractive locuri turistice 5 locuri și atracții turistice pe care să le vizitezi în Tokyo care se găsesc în Tokyo este templul Asakusa Kannon. Templul este adesea plin de turiști care sosesc din întreaga lume. Este într-adevăr o șansă de a veni aici, se simte ca și cum ai fi într-un loc foarte special. Dacă mergeți la Tokyo pentru a vizita templul, trebuie doar să luați linia de metrou Ginza, spre Asakusa.

Asakusa este un cartier popular din nord-estul Tokyo. Activitatea sa principală este piața, întotdeauna foarte plină de viață, care are loc până la templul Senso. De recomandat e să mergeți acolo seara, deoarece piața este luminată de felinare care dau locului un aer de sărbătoare. Puteți cumpăra suveniruri sau puteți mânca kebab în deplasare.

3. Templul budist Senso-ji

Se află situat în cartierul tradițional Asakusa din Tokyo. A fost construit în cinstea zeiței Kannon. Este cel mai vechi templu din oraș și devine foarte ocupat în timpul zilei. Mii de turiști vin la templu în căutare de purificare. Templul are o cădelniță uriașă. Intrarea principală în templu este cunoscută sub numele de Porta Trésor.

Este interesant să vizitați templul în timpul zilei pentru a urmări purificarea adepților, dar noaptea este mult mai gol, iar iluminatul este foarte frumos.

4. Pădurea de bambus din Kyoto

Pădurea nu se află în Kyoto, ci în apropiere. Într-adevăr, va trebui să luați trenul din gara Kyoto către Arashiyama (aproximativ 15 minute). La fața locului, ieșirea corectă va fi indicată în engleză, iar în afară va trebui să mai mergeți 10 minute pentru a ajunge la pădure. Trebuie doar să urmați semnele și să știți cum să spuneți „pădurea de bambus”, astfel încât să nu aveți probleme.

Pădurea nu este foarte mare, există un traseu de urmat și o grădină după pădure care este destul de mare și frumoasă primăvara. Singurul lucru de plătit va fi călătoria la Arashiyama, care costă în jur de 4 euro de la stația Kyoto.

Bambusul este întotdeauna impresionant de văzut. În țară, multe lucruri sunt făcute din bambus.

Locuri și atracții turistice în Tokyo. Pădurea de bambus din Kyoto
Locuri și atracții turistice în Tokyo. Pădurea de bambus din Kyoto

Odată ce te afli înăuntru, nu te poți gândi la nimic altceva decât să te uiți. O pădure realizată din artă sau pânză într-o țară tehnologică unică. Deci, ei pot spune mai târziu că tehnologia și natura nu pot merge mână în mână. Japonia ne arată încă o dată că totul este posibil cu respect.

Așadar, dacă vizitați Kyoto nu puteți rata acest loc frumos. De preferat să fie vizitat în timpul săptămânii și nu în weekend.

Intrarea este gratuită și este deschis până la apusul soarelui, permițându-vă să explorați cartierul înainte ca Arashiyama să fie o încântare.

5. Muzeul Național Tokyo

Muzeul Național Tokyo este cel mai mare muzeu din țară. E de recomandat celor interesați de istoria Japoniei, deoarece conține colecții care datează din preistoria țării. Există atât obiecte de artă japoneze (caligrafie, săbii …), cât obiecte de zi cu zi din trecut.

Este cel mai vechi muzeu din Japonia și chiar clădirile care găzduiesc colecțiile sunt magnifice. În Galeria Honkan, galeria japoneză, figurinele din teracotă sunt din perioada Jomon (10.000 î.Hr.) până în secolul al XIX-lea înregistrate prin cele mai importante colecții și perioade cunoscute ale țării.

La etajul al doilea puteți vedea cele mai importante momente ale artei japoneze, putând vedea evoluția cronologică a artei în Japonia. Pe lângă galeria Honkan, este și galeria Asia (Toyokan), Hyokeikan, Hakodate (folosită pentru expoziții temporare) și galeriile Horyuji (cu obiecte recuperate în timpul restaurării Meiji).

Vedeți aici costume de samurai și sculpturi budiste. Ca să nu mai vorbim de ecrane frumoase protejate de vitrine și kimonouri elegante.

Rămâne un muzeu fascinant, care acoperă mii de ani de istorie, considerat cel mai mare și mai vechi muzeu din Japonia (fondat în 1872). Este situat în Parcul Ueno. Acesta găzduiește o colecție de peste 110.000 de piese de descoperiri arheologice și opere de artă din Japonia și alte țări din Asia de Vest (87 dintre ele sunt clasificate ca tezaur național).

Ileana Mlădinoiu