Home » Când, unde, cum » 5 ritualuri și obiceiuri ciudate ale câinilor, explicate. De ce zgârie locul unde dorm

5 ritualuri și obiceiuri ciudate ale câinilor, explicate. De ce zgârie locul unde dorm

Alexandru Cazacu / 26.03.2022, 15:40
5 ritualuri și obiceiuri ciudate ale câinilor, explicate. De ce zgârie locul unde dorm

Cu siguranță, toți cei care au câini au observat că aceste minunate animale de companie stau uneori și te privesc lung în ochi sau zgârie locul unde dorm înainte să se culce. Unele obiceiuri ale câinilor pot părea ciudate pentru oameni, însă ele sunt absolut normale pentru patrupede și există câte o explicație pentru fiecare. Astăzi, îți vom explica câteva ritualuri și obiceiuri ciudate ale câinilor.

Ritualuri și obiceiuri ciudate ale câinilor, explicate

La fel ca și oameni, animalele au propriile lor ritualuri și obiceiuri, chiar dacă pentru mulți dintre noi acestea pot părea complet neobișnuite. După cum spuneam și în primele rânduri, toate aceste obiceiuri ciudate ale câinilor au explicații logice, iar noi vi le vom prezenta în rândurile de mai jos.

De ce zgârie câinele locul unde doarme?

Înainte de a ne pune la somn, ne pregătim patul pentru dormit nu-i așa? Ei bine, același lucru îl fac și câinii atunci când zgârie locul unde vor dormi. Chiar dacă se află într-un mediu confortabil, patrupedele pot face acest lucru din instinct, pentru a-și face cât mai confortabil culcușul.

De ce se învârte câinele în cerc înainte de a se așeza?

Cel mai probabil, toată lumea a observat acest obicei al câinilor. Deși pare amuzant, câinii au acest ritual de mii de ani, încă de pe vremea când trăiau în sălbăticie. Atunci, ei se învârteau în cerc pentru a tasa frunzele sau iarba și, totodată, pentru a alunga unele insecte sau chiar șerpi din acel loc. De asemenea, făcând acest lucru, câinii sălbatici verificau dacă locul respectiv este sau nu confortabil.

De ce aleargă după coadă

Există mai multe motive pentru care câinii sunt tentați să facă acest lucru. În primul rând, cățelușii își aleargă coada să vadă dacă o pot prinde sau nu. Câteodată au foarte multă energie, iar acesta este un mod eficient de a o consuma.

Din nefericire, în unele cazuri, animalul a deprins acest obicei din cauză ca a fost închis într-o cușcă sau într-un spațiu mic și nu a avut o altă activitate. O altă cauză, însă mai îngrijorătoare, este iritarea glandelor anale sau infecția cu paraziți.

De ce aleargă câinii după coadă
Ritualuri și obiceiuri ciudate ale câinilor. De Aleargă după coadă

Obiceiul câinilor de a te privi mult timp în ochi

Te-ai întrebat vreodată de ce se uită câinele lung în ochii tăi? Se pare că face acest lucru pentru că are nevoie de atenție sau vrea de mâncare (în cele mai multe cazuri). Pe de altă parte, unii specialiști susțin că acest obicei este cauzat de legătura emoțională dintre animal și stăpânul său.

Cu toate acestea, este foarte important să menționăm faptul că, unii câini interpretează contactul vizual ca pe o amenințare. Așa că, dacă nu cunoști animalul ar fi cazul să eviți să faci asta.

Se ascunde după picioarele stăpânului

Atunci când se sperie din diferite motive, ca și copii mici, câinii se ascund în spatele stăpânilor lor. În caz că nu știați, câinele este singurul animal domestic care caută protecția omului atunci când se simte în pericol. Ei bine, acest lucru ne arată că există o legătura emoțională foarte puternică între aceste patrupede și oameni.