Home » Când, unde, cum » 6 alimente bizare care se consumă în China. Pentru mulți străini acestea sunt dezgustătoare

6 alimente bizare care se consumă în China. Pentru mulți străini acestea sunt dezgustătoare

Alexandru Cazacu / 09.11.2021, 12:19
6 alimente bizare care se consumă în China. Pentru mulți străini acestea sunt dezgustătoare

În diferite colțuri ale lumii, oamenii consumă unele preparate care pentru alții pot părea puțin mai neobișnuite. Ei bine, China este cu siguranță unul dintre acele locuri, deoarece o serie de alimentele consumate aici nu le găsim în mod normal în meniurile altor țări. Așadar, în rândurile de mai jos noi vă vom prezenta câteva alimente bizare care se consumă în China. Pentru mulți oameni acestea sunt dezgustătoare.

Alimente bizare care se consumă în China

După cum spuneam, chinezii consumă unele alimente, despre care mulți dintre noi am putea spune că sunt neobișnuite. Fără doar și poate, aceste preparate bizare sunt cu adevărat dezgustătoare în alte locuri din lume, însă în China sunt renumite pentru gustul și unicitatea lor. Haideți să vedem care sunt acestea.

Balut

Primul preparat bizar din lista noastră este Balut. De ce ciudat acest fel de mâncare? Ei bine, vorbim despre un ou cu embrionul (puiul) dezvoltat parțial. Acesta este fiert pentru circa 25 de minute și consumat cald. Potrivit unora, gustul acestuia este aromat, cremos și moale. Ba chiar mai mult de atât, unele ouă conțin oase și pene. Cu toate acestea, localnicii sunt de părere că bărbații care consumă aceste ouă par mai masculini.

Viermii de mătase sunt foarte apreciați în China

Un alt aliment ciudat consumat frecvent în China este viermele de mătase. Aceștia se găsesc în piețele locale și pot fi gătiți în diferite moduri. De obicei sunt condimentați, prăjiți și serviți alături de tăiței sau orez.

Alimente bizare care se consumă în China
Alimente bizare care se consumă în China – Viermi de mătase

Scorpioni

Dacă te afli pe străzile din China și vrei să guști un preparat de-a dreptul nebunesc, poți să încerci scorpionii. Aceștia sunt prăjiți și serviți pe un băț de frigărui și pot fi găsiți pe străzile orașelor. Chinezii sunt de părere că scorpioni pot vindeca anumite afecțiuni medicale dacă sunt consumați, potrivit listverse.com.

Căluț de mare prăjit

Căluții de mare sunt unele dintre cele mai drăguțe animale marine. Cu toate acestea, în China sunt considerați gustări. Se pare că au o consistență asemănătoare calamarului și este foarte sărat, însă trebuie să fii atent când consumi căluți de mare, deoarece au oase ascuțite care se pot înfige în gingii. De asemenea, chinezii cred că consumul de căluți de mare are mari beneficii.

Supă de liliac

Ar fi păcat să nu includem în lista noastră de alimente bizare și supa de liliac. Această ”delicatesă” conține un liliac întreg pus într-un bol cu ​​supă de pui. Liliacul este disecat, iar supa se mănâncă cu o lingură, împreună cu măruntaiele creaturii. De asemenea, părul este și el prezent în farfurie, alături de membranele aripilor liliacului. Cu toate acestea, localnicii susțin că acest preparat este destul de delicios.

Penis de berbec

Da, ai citit bine! Chinezii consumă și acest fel de mâncare. Ba chiar mai mult de atât, se crede că acesta este bun pentru sănătate, dar ajută și la creșterea libidoului. De asemenea, chinezii cred că își pot reface anumite părți ale corpului dacă consumă preparate care conțin aceleași părți, potrivit sursei citate.