Home » Când, unde, cum » 6 oameni celebri și excentricitățile lor. Inventatorul care era obsedat să fie înconjurat de lucruri grupate câte 3

6 oameni celebri și excentricitățile lor. Inventatorul care era obsedat să fie înconjurat de lucruri grupate câte 3

Manolică Anca / 14.07.2021, 12:42
6 oameni celebri și excentricitățile lor. Inventatorul care era obsedat să fie înconjurat de lucruri grupate câte 3

Oameni celebri și excentricitățile lor. Excentricitatea poate fi un termen foarte subiectiv. Un om excentric are un comportament pe care majoritatea îl consideră „ciudat”, dar ce este normal și ce nu în lumea aceasta? Cu toții avem o latură ieșită din comun care ne face să fim unici. Iar celebritățile nu au făcut o excepție.

1. Oameni celebri și excentricitățile lor. Charles Dickens

Celebrul scriitor suferea de tulburare obsesiv-compusivă și avea adesea un comportament excentric. Se privea ore în șir în oglindă, se pieptăna de foarte multe ori pe zi, rearanja mobilierul în camerele de hotel unde era cazat, pentru a semăna cât mai mult cu biroul de acasă.

Ori de câte ori putea, alegea să scrie și să doarmă cu fața spre nord, convins fiind că așa era în armonie cu câmpul magnetic al Pământului și își sporește creativitatea. Se poate spune că era obsedat de acest lucru, motiv pentru care avea mereu o busolă cu el. De asemenea, Charles își impunea rigori militărești atunci când venea vorba de muncă: lucra în intervalul 9:00-14:00, după care făcea o plimbare de trei ore.

2. Marcel Proust era pasăre de noapte

Marcel Proust
Marcel Proust

Fiindcă sănătatea scriitorului fracez era foarte precară, el a încetat la un moment dat să mai iasă din casă, pentru ca ulterior să regulă sa mai coboare și din pat. Adesea mânca numai o dată pe zi, delectându-se numai cu cornuri și cafea. De asemenea, fuma tutun amestecat cu opium, despre care era convins că îl ajută în tratarea astmului.

Proust credea că, pentru a putea fi productiv, trebuia să se detașeze de lumea exterioară. De aceea, își închidea ferestrele și le acoperea cu panouri din plută, pentru a bloca și sunetele. Iar programul său era decalat, având obiceiul de a scrie noaptea și dormi ziua.

3. Oameni celebri și excentricitățile lor. Tycho Brahe a rămas fără nas și a angajat un pitic clarvăzător

Oameni celebri și excentricitățile lor. Tycho Brahe
Oameni celebri și excentricitățile lor. Tycho Brahe

Acesta este, probabil, cel mai excentric astronom din toate timpurile. El a fost unul dintre cei mai bogați oameni din Danemarca, fiind cel care a descoperit supernova în 1572 și cel care a scris eseuri despre mișcarea cometelor.

Viața sa a început să fie ieșită din comun încă din copilărie. Pe când avea numai doi ani, a fost răpit de unchiul și mătușa lui. La maturitate, a rămas fără nas în urma unei bătăi pornite de la niște siple neînțelegeri în ceea ce privește o formulă matematică. Iar lucrurile nu se opresc aici, pentru că, la un moment dat, a angajat un pitic pe nume Jepp (despre care spunea că este clarvăzător) și îl obliga să mănânce sub masă.

4. Generalul Stonewall Jackson mergea mereu cu un braț ridicat

Stonewall Jackson
Stonewall Jackson

General devenit celebru în timpul Războiului Civil American, acesta mergea mereu cu un braț ridicat. El credea că avea o jumătate de corp mai grea decât cealalată, iar prin ridicarea brațului sângele mergea din partea mai grea în partea mai ușoară, ajutându-l să își mențină echilibrul.

Unele surse istorice spun că avea mâinile inegale și ținea brațul ridicat pentru a distrage atenția de la acest handicap. În prima bătălie de la Bull Run, el a fost împușcat în acest braț, după care a mai încasat un glonț și în bătălia de la Chancellorsville, fiindui amputat brațul, în cele din urmă.

5. Oameni celebri și excentricitățile lor. Nikola Tesla nu suporta perlele și era obsedat de cifra 3

Nikola Tesla era obsedat de cifra 3
Nikola Tesla era obsedat de cifra 3

Acesta ura atât de mult perlele, încât refuza orice contact cu femeile care purtau astfel de bijuterii. Odată chiar și-a trimis secretara acasă pentru că purta bijuterii cu perle. De asemenea, era obsedat de cifra 3 , motiv pentru care se înconjura de lucruri grupate câte trei sau care formau multipli de trei.

Atunci când intra într-o clădire obișnuia să o înconjoare mai întâi de trei ori și folosea 18 șervețele pentru a șterge vesela. Și ca o ironie a cifrelor, acesta a murit în camera cu numărul 27 de la etajul 33 al unui hotel, cu doar trei zile înainte de împlini 87 de ani.

6. William Cuceritorul ținea cură de slăbire cu alcool

Oameni celebri și excentricitățile lor. William Cuceritorul
Oameni celebri și excentricitățile lor. William Cuceritorul

Primul rege normand al Angliei ajunsese să se îngrașe atât de tare după ce a fost încoronat, încât se transformase în ținta ironiilor regelui Franței. Calul care trebuia să îl plimbe abia mai reușea să facă față greutății. Propunându-și să slăbească, el a început o dietă strictă în care nu mânca nimic și consuma numai alcool.

Nu se știe dacă dieta avea să dea rezultate remarcabile, pentru că acesta a căzut de pe cal nu după mult timp de la începerea dietei.