Home » Când, unde, cum » 7 locuri de vizitat dacă ai drum în Munții Apuseni

7 locuri de vizitat dacă ai drum în Munții Apuseni

Violeta Badea / 27.05.2021, 10:35

7 locuri de vizitat dacă ai drum în Munții Apuseni. Se apropie vara, cu soare strălucitor, ținute lejere și parfum de flori, iar o dată cu ea, vine perioada de vacanță. Nu te-ai hotărât încă unde să pleci în vara aceasta? Ai putea alege aerul curat și peisajele superbe din Munții Apuseni. Iată ce poți vizita aici!

7 locuri de vizitat dacă ai drum în Munții Apuseni

Dacă nu știi unde să pleci în concediu, te așteaptă câteva locuri superbe în Munții Apuseni. În acest loc peisajele sunt parcă desprinse din basme, casele te vor impresiona cu frumusețea lor, iar natura te va încânta. În acest material îți vom prezenta o listă cu câteva locuri frumoase pe care le poți vizita din Munţii Apuseni.

1. Cascada Pișoaia

Cascada Pisoaia
Cascada Pisoaia

Cascada Pișoaia măsoară mai mult de 18 metri înălțime și este situată peste drum de Dealul cu melci. Peisajul îți va tăia răsuflarea, iar zgomotul apei care cade de pe stânca de calcare, înconjurată de o pădure te va cuceri imediat.

Apele din zonă sunt bogate în calcar și dau naștere unor splendide formațiuni calcaroase, de vârstă paleozoică, care cresc spectaculozitatea locului. În plus, lângă cascadă puteți observa trei bolovani imenși sculptați ce dau frumusețe locului. Cascada Pișoaia mai este cunoscută și sub numele de Cascada de ka Vidra .

2. Gheţarul de la Scărişoara

Peștera „Ghețarul de la Scărișoara” se găsește la doar 16 kilometri de comuna Scărișoara. Aici puteți admira cel mai mare ghețar subteran din România, iar peștera vă v-a încânta încă de la intrare, deoarece aceasta se face printr-un aven cu un diametru de 60 de metri, pe o potecă săpată în stâncă şi nişte scări metalice.

Peștera se află la o altitudine de 1165 de metri și trebuie să luați în calcul că vizita acesteia va fi plină de adrenalină, dar peisajul este superb.

3. Peștera Urșilor

Pestera Ursilor
Pestera Ursilor

Peștera a fost descoperitî în mod întâmplător, în anul 1975. Locul este superb, spectaculos și se află în Parcul Național Apuseni unde vă puteți bucura de toate frumusețile naturii. Numele provine de la urmele şi fosilele descoperite aici de cercetători, urme ale ursului de cavernă, dispărut în urmă cu 15.000 de ani.

4. Casa memorială Avram Iancu

Casa a fost construită de părinții lui Avram Iancu, în anul 1801. Aici au fost construite anexe care au servit drept săli de clasă pentru școala primară din satul Incești. Casa memorială Avram Iancu adăposește obiecte populare moțești specifice zonei, dar și unelte și obiecte vestimentare din zonă.

5. Groapa Ruginoasă

Groapa Ruginoasa
Groapa Ruginoasa

Este o rezervație naturală cu o suprafață de 20,40 hectare și a fost declarată arie protejată de lege. Gropa Ruginoasă reprezintă un fenomen natural unde a avut loc un proces de eroziune de șuvoaie ceea ce a determinat apariția straturilor straturile de curartite de culoare roșiatică.

6. Lacul Tarnița

Lacul Tarnița este un lac de acumulare care se află în județul Cluj. Acesta se întinde pe o suprafață de cca. 215 ha și o lungime de peste 8 km și are o adâncime maximă de peste 70 de metri.

Zona este una destul de liniștită și apreciată de toți turiștii care au ajuns aici. Așa că aveți toate motivele să ajungeți aici pentru a vă bucura de câteva momente de relaxare.

7. Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului
Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului este un râu ce izvorăște de sub Piatra Tauzului. În acest loc puteți vedea cum ies la suprafață apele ce au intrat în subteran prin peșterile Coiba Mare și Coiba Mică.

Izbucul este considerată cea mai adâncă peșteră scufundată din țara noastră. Vă garantăm că se merită să vizitați Izbuc datorită peisajului superb.