Home » Life & Style » Obiective turistice în Belgia – o țară de 8 ori mai mică decât a noastră, dar plină de frumuseți

Obiective turistice în Belgia – o țară de 8 ori mai mică decât a noastră, dar plină de frumuseți

Alexandru Cazacu / 23.03.2021, 17:55

Deși este o țară mică, există nenumărate obiective turistice în Belgia care merită vizitate. Atât în capitala Bruxelles, cât și în restul țării, foarte mulți turiști se bucură an de an de frumusețile acestei națiuni.

Obiective turistice în Belgia

Belgia poate părea o țară mică, însă aici poți vizita foarte multe atracții turistice. Foarte important de menționat este faptul că poți traversa Belgia cu trenul în doar 3-4 ore. Așadar dacă te-ai hotărât să mergi într-o mică vacanță aici, mai jos noi îți vom prezenta unele dintre cele mai frumoase obiective turistice din această țară.

Grand Place din Bruxelles

Piața Grand Place (Grote Markt) este principalul obiectiv turistic din capitala Belgiei. Acest loc este înconjurat de primăria medievală și de alte clădiri istorice în stil gotic. Piața a fost amenajată în secolul al XI-lea și se află pe lista patrimoniului UNESCO pentru combinația sa impresionantă de stiluri arhitecturale.

Waterloo

De asemenea, un alt important obiectiv turistic din Belgia este Waterloo. Acesta este situat în Provincia Wallon Brabant și a rămas cunoscut de-a lungul vremii ca locul unde Napoleon a fost învins de Ducele de Wellington. Înfrângerea lui Bonaparte a fost marcată prin ridicarea unui monument reprezentând un leu cu privirea îndreptată către Franța. Mai mult de atât, în apropierea monumentului turiștii pot vizita Muzeul Wellington sau Catedrala Saint Joseph.

Obiective turistice în Belgia – Bruges

Orașul Bruges  este reședința administrativă a Provinciei Flandra de vest și este de asemenea foarte des vizitat de turiști. Cei care vizitează acest loc admira centrul istoric al orașului care este unul dintre cel bine păstrate din Europa și este inclus pe Lista Patrimoniului UNESCO. Totodată, aici se află și Biserica Onze-Lieve-Vrouwekerk, care adăpostește unica sculptură din marmură a Madonei sau biserica Basiliek van het Heilig Bloed.

Mai mult de atât datorită canalelor sale, Bruges este supranumit ”Veneția Nordului”. Această rețea de canale a fost construită în Evul Mediu pentru ca negustorii să își poată aduce produsele în piețele orașului. Turiștii pot alege să se plimbe pe aceste canale, admirând clădiri impresionante.

Catedrala Notre Dame din Tournai

Începând încă cu secolul al VI-lea, catolicismul a fost cea mai importantă religie în orașul Tournai. Cu toate acestea, construcția Catedralei din Tournai a început cu șase secole mai târziu. Catedrala prezintă trei stiluri arhitecturale diferite și are cinci turnuri cu clopote. Aici se găsește celebra pictură ”Suflete în Purgatoriu” a lui Peter Paul Rubens.

Catedrala Sfinții Mihail și Gudula din Bruxelles

Tot în capitala Belgiei se află un al obiectiv turistic deosebit. Catedrala este situată pe dealul Treurenberg din Bruxelles și atrage prin arhitectura sa și parcuri frumos amenajate foarte mulți turiști. În anul 1047, Lambert al II-lea, contele din Leuven a fondat o mică biserică și a adus aici moaștele Sfântului Gudula. Arhanghelul Mihail este patronul bisericii actuale, iar Sf. Gudula este patronul sfinților din orașul Bruxelles.

Grădina Botanică din Bruxelles

Un alt loc frumos din Bruxelles este Grădina Botanică situată pe Strada Regală. Aceasta a fost înființată în 1826 și este una dintre cele mai mari din lume. Pe lângă ierbarul care cuprinde peste trei milioane de specii de plante, aici turiștii pot admira multe plante exotice foarte frumoase.

Aceste locuri din Belgia merită vizitate
Aceste locuri din Belgia merită vizitate: Grădina Botanică din Bruxelles

Galeriile Regale Sfântul Hubert

De asemenea, această locație este una care merită cu siguranță vizitată. Situate în capitala Belgiei, Galeriile Regale Sfântul Hubert cuprindeau în trecut 70 de buticuri, dintre care au mai rămas 54. Din magazinele de aici turiștii pot achiziționa bijuterii, opere de artă modernă, fel și fel de obiecte, dar și celebra ciocolată belgiană. Așadar, dacă ajungi în Bruxelles nu trebuie să ratezi o plimbare în acest loc.

Obiective turistice în Belgia – Menin Gate din Ieper

Pe lângă multe alte obiective turistice din acest oraș belgian, se numără și monumentul istoric Poarta Menin, dedicat în special soldaților britanici căzuți la datorie sau dispăruți în Primul Război Mondial. Monumentul are o lungime de 37 de metri și o lățime de 20 de metri.