Home » Când, unde, cum » 6 lucruri interzise în diverse colțuri ale lumii. De ce a fost interzis sărutul în aceste zone

6 lucruri interzise în diverse colțuri ale lumii. De ce a fost interzis sărutul în aceste zone

Alexandru Cazacu / 27.03.2022, 13:49
6 lucruri interzise în diverse colțuri ale lumii. De ce a fost interzis sărutul în aceste zone

Rareori învățăm multe lucruri despre regulile și obiceiurile țărilor pe care le vizităm. Cu toate acestea, uneori, a avea cunoștințe din acest punct de vedere poate preveni situațiile neplăcute. În caz că nu știați, în unele țări există legi atât de neobișnuite încât multora dintre noi ne-ar fi greu să le luăm în serios. În continuarea articolului, noi vă vom prezenta o serie de lucruri interzise în diferite țări din lume.

Lucruri interzise în diverse colțuri ale lumii

Dacă ți-ai planificat o vacanță în străinătate, înainte de a te porni la drum ar fi bine să afli ce obiceiuri au oamenii din țara respectivă. Fiecare stat din lume are regulile sale, iar acestea trebuie respectate. În rândurile următoare, noi vă vom prezenta o serie de lucruri interzise în diverse colțuri ale lumii.

În Marea Britanie este interzis să mănânci biscuiți în ziua de Crăciun

În 1644, Oliver Cromwell a interzis sărbătorirea Crăciunului deoarece îl considera imoral. De asemenea, multe atribute ale sărbătorii au fost interzise oficial, inclusiv consumul de biscuiți, dar numai în ziua de Crăciun. Mai curios este faptul că nu a existat un decret care să desființeze legea respectivă, așa că am putea spune că fiecare englez comite o infracțiune atunci când mănâncă un biscuit de Crăciun, însă nimănui nu-i pasă de această regulă.

În China nu ai voie să salvezi o persoană de la înec

Mentalitatea misterioasă a Orientului nu a lăsat neatinse legile Chinei. Una dintre acestea spune că este ilegal să salvez de la înec o persoană. Se pare că această lege are legătură cu filozofia orientală, conform căreia este imorală modificarea destinului unei persoane. Cu toate acestea, scepticii cred că autoritățile chineze încearcă doar să controleze populația cu acest regulament.

În Franța este ilegal să te săruți în gară

În ​​Franța, există o lege care spune că îndrăgostiților le este interzis să se sărute în gări. Actul normativ a apărut pentru prima oară în 1910, când trenurile erau adesea întârziate de cuplurile care nu doreau să se despartă. Drept urmare, autoritățile au interzis sărutul pe platforme, dar au creat totuși „zone de sărut” în care îndrăgostiții pot avea un moment de tandrețe.

Lucruri interzise în diferite colțuri ale lumii
Lucruri interzise în diverse colțuri ale lumii. De ce a fost interzis sărutul în aceste zone

Nu ai voie să hrănești pescărușii în Italia

Deși ai voie să arunci o bucată de pâine unui porumbel, în Veneția este ilegal și se pedepsește cu amendă hrănirea pescărușilor. Această lege a fost adoptată pentru a împiedica păsările să murdărească frumoasele statui și monumente de arhitectură.

Ouăle Kinder interzise în Statele Unite

Celebrele ouă de ciocolată au fost interzise în SUA încă din ziua apariției lor. Conform legilor din Statele Unite, este interzisă introducerea jucăriilor în alimente, deoarece copiii ar putea să se sufoce cu părțile mici ale acestora. Cu toate acestea, în 2013, autoritățile au permis vânzarea ouălor Kinder, însă cu condiția ca în interior să existe jucării mari compuse dintr-o singură piesă.

În Samoa este ilegal să uiți de ziua soției

Samoa este un stat independent din Insulele Pacificului, renumit pentru legile sale neobișnuite. Una dintre acestea stabilește că un soț nu trebuie să uite de ziua de naștere a soției sale. Dacă totuși se întâmplă acest lucru, iar soția depune plângere, instanța îl va obliga pe bărbat să plătească o amendă care ajunge direct în mâinile consoartei.