Home » Când, unde, cum » 8 locuri interzise de pe planetă. Ce se petrece de fapt și de ce oamenii nu au voie sub nicio formă aici

8 locuri interzise de pe planetă. Ce se petrece de fapt și de ce oamenii nu au voie sub nicio formă aici

Manolică Anca / 02.07.2021, 13:06
8 locuri interzise de pe planetă. Ce se petrece de fapt și de ce oamenii nu au voie sub nicio formă aici

Lumea are multe multe locuri ciudate și unele culturi inexplicabile. Sunt unele regiuni de o frumusețe rară, altele uitate de lume, iar de unele nu ne putem atinge, indiferent de cât de mult ne dorim asta. În acest articol vei afla despre câteva locuri interzise de pe planetă, unde oamenii nu au voie sub nicio formă să calce. Ce se petrece aici.

1. Locuri interzise de pe planetă. Insula Șerpilor

Locuri interzise de pe planetă. Insula Șerpilor
Locuri interzise de pe planetă. Insula Șerpilor

Aflată în apele Oceanului Atlantic, insula Queimada Grande este foarte aproape de țărmurile Braziliei. Aici habitează una dintre cele mai periculoase specii de șerpi din lume, Bothrops insularis, a cărui mușcătură provoacă o necroză imediată a țesuturilor. Astfel că, pentru a salva flora și fauna locală, autoritățile au decis interzicerea vizitării acestei insule.

2. Rezerva globală de semințe

Rezerva globală de semințe
Rezerva globală de semințe

Norvegia găzduiește un buncăr imens, adânc de până la 140 de metri. Securitatea aici este incredibilă, iar motivele sunt mai mult decât suficiente: în interior sunt păstrate peste 1,5 milioane de mostre diferite de semințe de culturi agricole. Depozitul a fost creat în cazul unei eventuale apocalipse sau catastrofe imense cu caracter global.

Scopul este acela de a oferi întregii populații de pe Pământ semințele indispensabile în caz de vremuri grele. Fiecare țară are propriul compartiment.

3. Locuri interzise de pe planetă. Insula Surtsey

Insula Surtsey
Insula Surtsey

S-a format în anul 1963, în urma erupțiilor a mai multor vulcani subacvativi. Mică, de doar trei kilometri pătrați, aceasta a stârnit un interes major pentru oamenii de știință din întreaga lume. Ea ar putea indica unul dintre motivele apariției vieții pe planeta noastră, iar pentru a nu interfera cu acest proces, străinii au accesul interzis.

4. Zona 51

Locuri interzise de pe planetă. Zona 51
Locuri interzise de pe planetă. Zona 51

Fiind o bază a Forţelor Aeriene ale Statelor Unite, Zona 51 a fost creată în timpul Războiului Rece. Misterioasa locație este situată în deşertul Nevada. „Area 51” a fost secretă până în anul 2013, când CIA declasificat unele documente referitoare la locația sa. Cu toate acestea, începuturile sale misterioase şi tehnologia avansată la care se lucra aici, au stârnit de-a lungul vremii mai multe teorii ale conspiraţiei, unele dintre ele având legătură cu navele extraterestre. Oficial această locație este cunoscută ca Poligonul de teste şi antrenament de la Nevada sau Groom Lake.

5. Locuri interzise de pe planetă. Insula Santinelei de Nord

Locuitorii atacă pe oricine se apropie de teritoriul lor
Locuitorii atacă pe oricine se apropie de teritoriul lor

Unul dintre cunoscutele locuri interzise de pe planetă, care au rămas și neexplorate, este Insula Santinelei de Nord, una dintre Insulele Andaman din Golful Bengal. De această insulă nu se poate apropia nimeni, de vizitat nici nu se pune problema. Populația este estimată între 50 şi 400 de indivizi. Aceștia încă trăiesc ca în epoca de piatră, își fac dreptate cu sulița și refuză orice contact cu lumea modernă.

Nu sunt mulți cei care se pot lăuda că au făcut o baie în apa cristalină sau au admirat plaja superbă, deoarece vizitatorii sunt primiți cu violență sau uciși. Băștinașii se află pe această insulă de peste 60.000 de ani și nu au evoluat absolut deloc.

6. Insula Morgan

Insula Morgan
Insula Morgan

Lângă țărmurile Carolinei de Sud există un loc extrem de periculos și acesta este insula Morgan. Aici se regăsesc peste cinci mii de maimuțe de aceeași specie. Acestea au ajuns aici cu ajutorul oamenilor din Puerto–Rico, și dacă la început numai unele erau infectate cu herpes, astăzi fiecare primat este purtător de această boală. Din acest motiv,  oamenii nu au voie să pășească pe această insulă, pentru că riscă să se infecteze.

7. Locuri interzise de pe planetă. Arhiva secretă a Vaticanului

Arhiva secretă a Vaticanului
Arhiva secretă a Vaticanului

Arhivele au fost înființate de Papa Paul al V-lea, care a conștientizat importanța istorică a corespondenței papale și că aceste documente ar trebui păstrate. Însă, în secolul XVII se credea cu tărie că oamenii de rând nu trebuie să aibă acces la corespondența dintre regi și papi. Așadar, Arhivele Secrete ale Vaticanului au fost bine ferecate.

Abia în anul 1881, Papa Leon al III-lea le-a permis cercetătorilor să studieze o parte din conținutul acestora. Însă, la fel ca și acum, accesul nu era deloc simplu de obținut. Arhivele conțin cataloage imense, răspândite pe circa 85 de kilometri liniari de rafturi și documente care datează încă din secolul al VIII-lea.

8. Peștera din Lascaux

Peștera din Lascaux
Peștera din Lascaux

Aflată pe teritoriul Franței, peștera prezintă un fenomen natural unic. Pe pereții săi se află desene neobișnuite și irepetabile, vechi de peste 17 mii de ani. O perioadă bună de timp, peștera a fost un loc intens vizitat de turiști, însă picturile începeau să dispară încet, încet. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că de vină ar fi dioxidul de carbon expirat de om, astfel că s-a decis închiderea peșterii pentru turiști.