Home » Life & Style » Locul periculos din lume pe care să nu-l vizitezi niciodată. Ce pățesc oamenii care ajung aici

Locul periculos din lume pe care să nu-l vizitezi niciodată. Ce pățesc oamenii care ajung aici

Violeta Badea / 04.03.2021, 11:57
Locul periculos din lume pe care să nu-l vizitezi niciodată. Ce pățesc oamenii care ajung aici

Locul periculos din lume pe care să nu-l vizitezi niciodată. Ce pățesc oamenii care ajung aici. Planeta noastră ascunde multe locuri ciudate și unele culturi inexplicabile. Sunt unele regiuni de o frumusețe rară, altele uitate de lume, iar de unele nu te poți atinge. În acest articol veți afla unde se află cel mai periculos loc din lume și ce pățesc oamenii care ajung aici.

Unicul trib neexplorat pana astazi
Unicul trib neexplorat pana astazi

Locul periculos din lume pe care să nu-l vizitezi niciodată

Puține locuri de pe Pământ au rămas neexplorate, printre acestea se numără și Insula Santinelei de Nord, una dintre Insulele Andaman din Golful Bengal. De această insulă nu se poate apropia nimeni, de vizitat nici nu se pune problema. Deși pare greu de crezut, există încă triburi care evită cu tărie contactul cu civilizația modernă.

[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]

Populația este estimată între 50 şi 400 de indivizi. Aceștia încă trăiesc ca în epoca de piatră, își fac dreptate cu sulița și refuză orice contact cu lumea modernă. Din cauza condițiilor precare în care trăiesc, locuitorii acestei insule sunt predispuși la boli infecţioase la care nu au imunitate şi, de asemenea, violenţei din partea intruşilor.

Guvernul indian, de care aparține această insulă, a interzis accesul aici pe o rază de aproximativ cinci kilometri, drept zonă de protecţie cu acces restricţionat. De asemenea, autoritățile respective au menționat că insula are dimensiunile Manhattan-ului.

Locuitorii ataca cu sageti elicopterul
Locuitorii ataca cu sageti elicopterul

Ce pățesc oamenii care ajung aici

Nu sunt mulți cei care se pot lăuda că au făcut o baie în apa cristalină sau au admirat plaja superbă, deoarece vizitatorii sunt primiți cu violență sau uciși. Băștinașii se află pe această insulă de peste 60.000 de ani și nu au evoluat absolut deloc. Insula Santinelei de Nord este menționată până și în scrierile lui Marco Polo, deși unii istorici moderni neagă faptul că acesta ar fi debarcat vreodată aici.

Cu toate că în apropierea acestei insule mai sunt și alți locuitori care au adoptat stilul de viață modern, ei au respins din start această idee. Membrii acestui trib comunică între ei printr-un dialect total diferit față de cel folosit de alți indigeni din arhipelag, o limbă înțeleasă doar de ei. Vecinii au declarat că au luat foarte puțin contact cu tribul uitat de lume.

De-a lungul timpului, au fost mai multe încercări de a lua contact cu acest trib. În anul 1991, antropologul indian Madhumala Chattopadhyay a fost de maimulte ori pe această insulă și reușise să stabilească un contact cu acești indivizi, însă totul a fost suspendat în 1997.

În anul 2004, cutremurul din Oceanul Indian a fost devastator sau cel puțin așa se credea. Chiar dacă tsunami-ul a distrus zonele de pescuit ale băştinaşilor, se pare că aceştia s-au adaptat și au supraviețuit. Un elicopter al Guvernului Indian a încercat să observe care este situația și să vadă dacă sunt victime, iar câțiva dintre locuitori au început să arunce cu săgeți.

O altă tragedie a avut loc în anul 2006, doi pescari au fost ucişi de indivizi, când bărcile acestora s-au apropiat prea mult de insulă. De asemenea, în 2018, un american care venise să-i creștineze pe locuitori a fost ucis.