Home » Life & Style » Prenume interzise în lumea întreagă. Ce nume de botez nu ar trebui să alegi pentru copilul tău

Prenume interzise în lumea întreagă. Ce nume de botez nu ar trebui să alegi pentru copilul tău

Ileana Mladinoiu / 24.02.2021, 11:49
Prenume interzise în lumea întreagă. Ce nume de botez nu ar trebui să alegi pentru copilul tău

În probleme legate de prenumele copilului, aproape toate alegerile sunt permise, iar părinților nu le lipsește imaginația atunci când vine vorba de a juca o carte a originalității, uneori cu riscul unui eșec. Sunt părinți care aleg prenumele bebelușului cu luni sau chiar cu ani înainte de concepție, în timp ce alții decid doar atunci când este declarată nașterea. Oricare ar fi situația, o întrebare predomină la luarea acestei hotărâri importante. Cum să nu regreți alegerea făcută peste ani.

Cum să nu regreți alegerea prenumelui copilului tău

Pentru că schimbarea prenumelui unui copil este posibilă, dar destul de complicată. În acest caz, pentru a da o mână de ajutor viitorilor părinți îngrijorați, împărtășim diverse sfaturi de pe comunitățile mămicilor.

Ce teste ai avea pentru un prenume. Alegeți, de exemplu, “Punct” (DOT) ca prenume și vă veți da seama că sună ca un semn folosit într-o adresă de e-mail sau pur și simplu un semn de punctuație. Cum te vei adresa copilului tău? Punct, vino la mine!?

Un surfer francez explică că ar fi dorit ca fiica lui să poarte numele Marie Sophie Thierry, dar și-a dat seama că inițialele vor fi “MST”, acronimul pentru “boala cu transmitere sexuală.”
Așa că gândiți bine înainte de a alege numele copilului și țineți cont și de nume interzise în lume.

Alegerea numelui de botez pentru copil. Ce prenume sunt interzise
Alegerea numelui de botez pentru copil

Prenume interzise de autoritățile din întreaga lume

Ikea

Un cuplu suedez a dorit, evident, să aducă un omagiu celei mai mari afaceri din țara lor, numindu-și bebelușul Ikea. Dacă a fost acceptat inițial, registrul civil a decis în cele din urmă să-l refuze și să solicite părinților să aleagă un alt prenume pentru copilul lor.

Nutella

În septembrie 2014, un cuplu din nordul Franței a decis să-și cheme fiica Nutella. În cele din urmă, instanța din Valenciennes (Nord) a ales să schimbe prenumele bebelușului în Ella, hotărând că “Nutella corespunde denumirii comerciale a unor dulciuri și este împotriva interesului superior al copilului să i se dea un astfel de nume, care nu poate duce decât la batjocură sau la reflecții privind abaterea de la lege.”

De atunci, Nutella nu a mai reapărut pe “rafturile” prenumelor.

Port și tribord

Acestea sunt primele nume pe care un cuplu de marinari din Bretagne a vrut să-l dea gemenilor, dar a trebuit să schimbe direcția și să meargă către nume clasice.

GSM

În Belgia, un băiețel aproape că s-a numit GSM, dar comunicarea cu registrul civil nu a trecut deloc și părinții au fost nevoiți să găsească un prenume care avea aceeași lungime de undă cu starea civilă.

Querida Pina

Semnificația acestui prenume exotic pe care părinții din Republica Dominicană au vrut să-l acorde fiicei lor este “dragă ananas”. Statul s-a grăbit să spună că nu se poate. Nu știm dacă fata are acum un alt prenume fructat.

Fără frică de mafie

Părinții francezi care au propus pentru bebelușul lor prenumele “Mafia fără frică” (tradus prin „fără frică de mafie”) nu s-au gândit la represalii, iar autoritățile au răspuns cu veto.

Violenţă

După ce au acceptat de câteva ori prenumele “Violență” dat unui copil de către părinții lui, autoritățile din Noua Zeelandă, țară pașnică de altfel, au decis să-l refuze ca să nu influențeze caracterul copilului.

@ sau Arobase

Nume ca Arobase sau @, litere sau caractere speciale, nu pot fi date ca prenume în China. La fel în Suedia.

Methadon

În Olanda, părinților care au dorit să le dea descendenților lor prenumele Methadon (Opioid) li s-a cerut să găsească o altă alternativă.

OZN

Un cuplu portughez a vrut pur și simplu să-și numească copilul OZN. Este suficient pentru ca acest copil să fie privit ca un străin toată viața, de aceea prenumele a fost refuzat.

Hitler

În nordul Mexicului, părinților li s-a refuzat prenumele lui Hitler pentru băiețelul lor. Nu sunt singurii care au încercat să dea acest prenume sau chiar numele întreg al dictatorului. De exemplu, în New Jersey, o familie a retras custodia băiețelului lor pentru că se numea Adolf Hitler.

Vagina și Clitorina

Nu este ușor să găsești prenume pentru gemeni, dar trebuie să ții cont de decență. Părinții din Belgia care s-au gândit la Vagina și Clitorina au fost refuzați de autorități.