Home » Life & Style » În ce constă diferența dintre Nutella și Fineti. Detaliile care fac deosebirea

În ce constă diferența dintre Nutella și Fineti. Detaliile care fac deosebirea

Toader Mihai / 19.02.2021, 12:12
În ce constă diferența dintre Nutella și Fineti. Detaliile care fac deosebirea

Crema de ciocolată a devenit un desert foarte popular și extrem de răspândit. Fie că o întinzi pe pâine, pe biscuiți sau pe clătite, fie că o folosești la prăjituri sau la înghețată, savuroasa cremă îți face zilele mai dulci. Nutella și Fineti sunt două dintre cele mai cunoscute branduri de pe piață. Dacă și tu te-ai aflat, măcar o dată, în situația în care erai în fața raftului din supermarket și nu știai pe care să o alegi, ei bine, acest articol te va lămuri. Iată în ce constă diferența dintre Nutella și Fineti.

Ce este Nutella și ce conține ea

Nutella este o cremă de cacao cu alune îndulcite, produsă de Ferrero, o companie italiană, a treia cea mai mare producătoare de ciocolată din lume. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, brutarul Pietro Ferrero adăugat alune măcinate la o ciocolată, pentru a compensa lipsa de cacao din țară, devenind, astăzi, crema de ciocolată preferată a oamenilor din toată lumea.

Deși Nutella este în prezent clasificată ca topping de desert, Ferrero a face eforturi pentru ca aceasta să fie reclasificată ca topping de mic dejun, similar cu gemul. Deși la prima vedere nu ar părea o schimbare prea importantă, aceasta ar putea avea un impact major asupra felului în care consumatorii percep valoarea sa nutrițională. Ferrero se laudă cu o compoziție ce conține ingrediente simple, durabile, după cum urmează:

  • Zahăr: sfeclă sau zahăr rafinat din trestie, în funcție de zona în care este produs. Zahărul este componenta sa cea mai mare.
  • Ulei de palmier: acesta conferă produsului textura cremoasă.
  • Alune: 100% pastă de alune pură. Fiecare borcan conține echivalentul a aproximativ 50 de nuci dulci.
  • Cacao: Majoritatea boabelor de cacao provin din Africa de Vest. Acestea sunt transformate într-o pulbere fină și se amestecă cu celelalte ingrediente pentru a da gustul de ciocolată.
  • Lapte praf degresat: este fabricat prin îndepărtarea apei din laptele degresat pasteurizat. Acesta are o durată de valabilitate mult mai mare decât laptele obișnuit și nu trebuie refrigerat.
  • Lecitină din soia: este un emulgator, ceea ce înseamnă că ajută la menținerea separării ingredientelor, menținând o textură uniformă. Derivată din soia, aceasta este o substanță grasă și un aditiv alimentar obișnuit.
  • Vanilină: o componentă aromatică care se regăsește în extractul de fasole de vanilie. Nutella conține o formă sintetică de vanilină.
În ce constă diferența dintre Nutella și Fineti
În ce constă diferența dintre Nutella și Fineti

Care este diferența dintre Nutella și Fineti?

Deși Nutella se află în topul preferințelor multora dintre noi, pe piață există mărci mai accesibile care pot satisface la fel de bine poftele de cremă de ciocolată. Una dintre acestea este Fineti Spread. Aceasta oferă două tipuri de cremă, „Fineti spread – Cacao, alune și lapte” și „Double Cocoa”. Are aceeași textură netedă și cremoasă la fel la toate celelalte creme.

Fineti conține opt ingrediente: zahăr, ulei vegetal obținut dintr-o singură plantă sau mai multe, lapte praf degresat, pastă de alune, pudră de cacao, grăsimi vegetale hidrogenate, lecitină și arome. Dintre acestea, cinci prezintă un risc mediu de daună asupra organismului, și anume: zahărul, uleiul vegetal grăsimile vegetale, aromele și pasta de alune. Consumul Llor pot cauza reacții alergice, obezitate sau boli cardiovasculare.

În ce constă diferența dintre Nutella și Fineti. Dar dacă ești un iubitor al cremei Nutella, este posibil să fii dezamăgit de gustul cremei Fineti. Aceasta este mai puțin dulce și are mai puțină ciocolată. În schimb, se vinde la un preț mai accesibil, fiind un produs pentru „toate buzunarele”.