Home » Când, unde, cum » “Adevăratul Tarzan”. Povestea incredibilă a bărbatului care a supraviețuit 40 de ani în junglă și a murit după 8 ani de viață modernă

“Adevăratul Tarzan”. Povestea incredibilă a bărbatului care a supraviețuit 40 de ani în junglă și a murit după 8 ani de viață modernă

Cojocaru Cristian / 14.09.2021, 16:14
“Adevăratul Tarzan”. Povestea incredibilă a bărbatului care a supraviețuit 40 de ani în junglă și a murit după 8 ani de viață modernă

Un bărbat supranumit ”adevăratul Tarzan” s-a stins din viață la doar opt ani după ce a descoperit civilizația. Bărbatul a trăit anterior timp de 40 de ani în jungla vietnameză.

Cine a fost ”adevăratul Tarzan”

Ho Van Lang a murit luni, la aproximativ opt ani după ce el și tatăl său Ho Van Thanh s-au întors în civilizație. Cei doi au fugit în pădurile din districtul Tra Bong în 1972, pe fondul bombardamentelor lansate de trupele americane în timpul războiului din Vietnam, care au ucis jumătate din familia lor.

Bărbații au fost nevoiți să intre într-un oraș din apropiere în 2013, atunci când Lang a intrat într-un sat în căutare de îngrijiri medicale pentru tatăl său, care a murit din cauze nedeclarate în 2017. Fratele mai mare al lui Lang, Van Van, a fost singura sa legătură cu civilizația până în acel punct.

Prietenul lui Lang, Alvaro Cerezo, a declarat pentru Mercury Press că toate capcanele unei ”vieți moderne” l-au făcut probabil vulnerabil, cum ar fi alimentele procesate încărcate cu substanțe chimice.

„Sunt atât de trist să-l văd plecând, dar pentru mine, moartea lui este, de asemenea, o eliberare, pentru că știu că a suferit în ultimele luni”, a spus el.

Cerezo i-a adus omagiu regretatului său prieten. „Era o ființă umană frumoasă, să-l uit va fi imposibil, îmi va fi dor de el în fiecare zi.” Familia lor a dus o viață convențională în Tra Kem înainte de a scăpa. În cele din urmă, au învățat să se hrănească și să vâneze, să cultive recolte și să construiască adăpost în natură și au trăit purtând doar o coadă pentru a-și acoperi corpul.

adevăratul tarzan
Ho Van Lang a trait timp de patru decenii in jungla vietnameza

Patru decenii în jungla vietnameză

Timp de 41 de ani, au trăit ca ”oameni din junglă” până când un grup de drumeți prin sălbăticie i-a văzut pe Lang și Thanh, aparent aflați în primejdie. O echipă de salvatori a fost alertată în august 2013. Tatăl își păstrase o parte din abilitățile lingvistice, în timp ce Lang putea vorbi doar câteva cuvinte din limba regională Cor.

Scurta întoarcere a lui Lang în casa copilăriei sale, în jungla Tra Bong, a apărut în 2016. Cerezo, un explorator și antreprenor, a locuit acolo cu Lang timp de cinci zile în acel moment, cu speranța de a învăța de la expertul supraviețuitor. Cei doi au rămas în contact după acel timp împreună, deoarece Cerezo a documentat multe dintre urcușurile și coborâșurile lui Lang în timpul re-aclimatizării sale cu societatea.

Cerezo a spus: „Nu mi-a plăcut să-l văd trăind în civilizație. M-am îngrijorat întotdeauna că el și corpul său nu vor putea face față unei schimbări atât de drastice. Și-a petrecut toată viața trăind în junglă și apoi a venit să trăiască în ”lumea civilizată ”, unde a început să mănânce alimente procesate și, uneori, chiar să bea alcool”, a explicat el.

Cerezo a publicat o carte despre prietenul său în 2017. El a mai menționat despre calitățile „îndrăgite” ale lui Lang: ”Era un copil mic cu abilitățile unui supraom”. Lang avea 52 de ani când s-a stins din viață.

”Conexiunea dintre noi a fost imediată, deoarece Lang nu și-a imaginat că cineva ar fi interesat de abilitățile sale de supraviețuire și a fost atât de fericit să mi le arate pe toate. A fost atât de încântat încât a decis să mă ducă adânc în junglă și să-mi arate locul în care a trăit toată viața ”, a spus el.