Home » Când, unde, cum » Bărbatul care a fost condamnat, după ce o fantomă a depus mărturie. Cum a fost posibil. Povestea cutremurătoare

Bărbatul care a fost condamnat, după ce o fantomă a depus mărturie. Cum a fost posibil. Povestea cutremurătoare

Violeta Badea / 14.05.2021, 10:08
Bărbatul care a fost condamnat, după ce o fantomă a depus mărturie. Cum a fost posibil. Povestea cutremurătoare

Bărbatul care a fost condamnat, după ce o fantomă a depus mărturie. Un caz șocant a avut loc în Virginia de Vest la sfârșitul secolului al XIX-lea! A fost pentru prima dată în istoria procuratorii când mărturia înregistrată din cuvintele unei fantome a fost introdusă în procesul-verbal al ședinței de judecată. În acest material vă vom prezenta povestea cutremurătoare.

Bărbatul care a fost condamnat, după ce o fantomă a depus mărturie

Elva Zona Heaster-Shue si Erasmus Stribbling Shue
Elva Zona Heaster-Shue si Erasmus Stribbling Shue

Cazul șocant a avut loc pe data de 23 ianuarie 1897. Elva Zona Heaster-Shue, în vârstă de 23 de ani, este găsită decedată în propria locuință. După autopsie, medicul legist a declarat că moartea a survenit din cauze naturale, iar tânăra a fost înmormântată. Cum a murit, de fapt, femeia? Ei bine, o fantomă a făcut lumină în acest caz!

Povestea începe în anul 1896 în satul Greenbrier County, aflat în statul West Virginia. Erasmus Stribbling Shue, proaspăt mutat aici, o întâlnește pe Elva Zona Heaster-Shue. Cei doi s-au îndrăgostit pe loc și s-au căsătorit în luna octombrie. După doar două luni, un băiat a găsit cadavrul femeii. Acesta venise acasă la ei să-i ajute la anumite treburi gospodărești. Îngrozit, băiatul a anunțat imediat familia fetei.

Elva era întinsă pe jos, cu fața spre podea și picioarele întinse. Totul părea un simplu accident, iar medicul George W. Knapp nu a reușit să-i examineze corect cadavrul, deoarece  Shue a reușit să ducă corpul sus, în dormitor. De asemenea, acesta l-a spălat, l-a îmbrăcat, lucru destul de ciudat în acele timpuri, când de aceste lucruri se ocupa cineva din familie, dar niciodată soțul. Ulterior, Elva Zona Heaster-Shue a fost înmormântată, iar cazul părea încheiat.

Cum s-a aflat adevărul

Elva Zona Heaster-Shue
Elva Zona Heaster-Shue

Mama fetei ucise a fost tot timpul suspicioasă și se ruga zi de zi, pentru ca fiica ei să îi dea un semn cu privire la ceea ce se petrecuse în cumplita zi de 23 ianuarie 1897. După câteva nopți, femeia a visat-o pe fiica ei, iar aceasta i-a povestit că în acea zi nefericită nu a avut timp să gătească cina la timp, soțul ei, a devenit violent, a atacat-o și i-a rupt gâtul.

A doua zi, mama fetei a alergat la judecătorul John Elfrid Preston și i-a povestit ce a visat. Acesta a deschis o nouă anchetă pe baza mărturiei fantomei. Se spune că judecătorul a făcut acest lucru, mai degrabă, după ce a auzit că lumea vorbea despre moartea cumplită a Elvei Zona și după ce a avut loc înmormântarea neobișnuită.

Ulterior, fata a fost dezgropată și s-a făcut o altă autopsie. Medicii au descoperit că prima și a doua vertebră cervicală sunt dislocate, iar traheea era zdrobită. De asemenea, au fost găsite amprente pe gât care indică faptul că a existat o constricție mecanică a gâtului. În plus, există lacrimi de ligament în acest loc.

Erasmus Stribbling Shue a fost găsit vinovat și condamnat la închisoare pe viață. A petrecut doar trei ani după gratii, deoarece în martie 1990 a murit din cauza unei boli epidemice, fiind îngropat într-un mormântnemarcat.