Home » Când, unde, cum » Brazilianca desemnată Miss Germania 2022. Cum a reușit să câștige acest titlu. Are un destin ca în filme

Brazilianca desemnată Miss Germania 2022. Cum a reușit să câștige acest titlu. Are un destin ca în filme

Cojocaru Cristian / 22.02.2022, 16:25
Brazilianca desemnată Miss Germania 2022. Cum a reușit să câștige acest titlu. Are un destin ca în filme

O braziliancă a fost desemnată Miss Germania 2022. Aceasta este o cunoscută militantă a mediului online cu privire la viața sustenabilă și cu toate că a crescut în favela braziliană, ea a reușit să obțină primul loc din acest an în cadrul concursului de frumusețe. Destinul acesteia pare unul desprins din filme.

A crescut în favela și a devenit Miss Germania 2022

Activista și actrița Domitila Barros a fost încoronată sâmbătă seara, 19 februarie 2022, noua Miss Germania. Tânăra în vârstî de 37 de ani care este din Brazilia însă locuiește în Berlin, a concurat pentru acest titlu împotriva a altor zece concurenți din cadrul evenimentului care a avut loc în Europa-Park Arena din Rust, Baden.

Domitila Barros a crescut într-o favela din nordul Braziliei, unde a lucrat cu copiii străzii de la o vârstă fragedă, învățându-i să citească și să scrie folosind actorie și dans. Ea a primit un „Millennium Dreamer Award” de la Națiunile Unite la New York pentru proiectul copiilor străzii. Barros s-a mutat ulterior la Berlin și a obținut o diplomă de master în politică și științe sociale.

Activista și-a asumat un angajamanet față de sustenabilitate, protecția mediului și justiția socială. Toate aceste lucruri au cântărit greu în câștigarea titlului de Miss Germania 2022. În activitatea sa de „greenfluencer în rețelele sociale”, Barros a militat online pentru o viață sustenabilă.

„Toți trăim pe Mama Pământ. Și ea are mare nevoie de noi în acest moment”, a spus ea pe scena de la Europa-Park.

Pentru că aceasta nu dorește să se oprească aici, a hotărât să facă din cauza sa una „mai cool, poate chia un pic mai sexy”, încercând astfel să determine internauții aflați pe rețelele de socializare să conștientizeze mai mult impactul asupra mediului înconjurător.

„Oamenii la care vreau să mă adresez nu citesc toate articolele din ziare, dar derulează”, a spus Barros.

miss germania 2022
Domitila Barros este un activist pentru protectia mediului si totodata actrită

Conceptul competiție a fost schimbat

Ea este, de asemenea, un antreprenor angajat social din 2017, ca fondator al unui brand de costume de baie care generează locuri de muncă pentru mamele din Brazilia.

„Crescând într-o parte mai puțin privilegiată a acestei planete, am asistat direct la efectele unor acțiuni nesustenabile, dăunătoare mediului și inumane. De aceea, valorile durabilității, protecției mediului și justiției sociale sunt atât de importante pentru mine”, a spus Barros, potrivit site-ului Miss Germania.

Viața Domitilei Barros s-a schimbat după ce a hotărât să se mute în Berlin, în anul 2006. Aceasta s-a concentrat asupra studiilor și s-a implicat în mai multe activități care au legătură cu protecția mediului. Ulterior, brazilianca a obținut un master în științe politice, iar în prezent lucrează în domeniul serviciilor sociale.

Competiția Miss Germania a căutat să se separe de obiectivizarea stereotipă a femeilor în ultimii doi ani. Organizatorii au spus că în prezent, concurenții nu mai sunt judecați doar după aspectul lor, ci și după caracter și „misiuni”. Unul dintre participanți a pledat pentru victimele abuzului sexual asupra copiilor, în timp ce un alt concurent a îndemnat femeile, în special, să aibă grijă de propriile finanțe.

Concursul a încercat, de asemenea, să aibă candidați mai diverși și mai mulți. Unul dintre finaliştii competiţiei din acest an este un activist în mişcarea Black Lives Matter. A fost și prima dată când concursul a văzut o femeie transgender ajungând în finală.