Home » Când, unde, cum » Când apare, de fapt, noua Dacia Bigster

Când apare, de fapt, noua Dacia Bigster

Alexandru Cazacu / 09.06.2021, 09:37
Când apare, de fapt, noua Dacia Bigster

La începutul anului, Grupul Renault a prezentat un nou model de SUV. Mai exact este vorba despre Dacia Bigster, care va deveni primul model de clasa C. Când apare noua Dacia Bigster, puteți afla în rândurile următoare.

Când apare noua Dacia Bigster

Se pare că Dacia are de gând Dacia să facă revoluție pe piața de autoturisme. Reprezentanții companiei au anunțat un nou model SUV. Acesta se numește Bigster și a stârnit o serie de controverse în presa internațională. Acest model vine cu o imagine nouă, futuristă, care concurează cu mărci consacrate din industria auto. Se pare că noul model de Dacia va fi mai mare decât Duster, va avea și motor hybrid, iar modelul produs în România va fi exportat în toată lumea.

În cadrul unei conferințe de presă desfășurată în mediul online, Grupul Renault a prezentat noul concept. ”Acesta este noul SUV Dacia, din segmentul C: mașina concept Bigster”, spunea Denis Le Vot, CEO Dacia Lada business în cadrul Renault Group.

Potrivit presei din Franța, noul model, care ar înlocui Lodgy, ar putea fi lansat până în anul 2025 și ar urma să fie produs la Mioveni.

Dacia Bigster va avea o lungime de 4,6 metri

Se pare că noul model de Dacia Bigster este un SUV cu o lungime de 4,6 metri lungime, mai lung cu aproape 30 de centimetri decât Duster. Cei de la Dacia au încadrat mașina în segmentul C. De asemenea, Bigster ar putea fi o mașină de familie, datorită portbagajului mai mare decât cel de la Duster.

Cu toate acestea, potrivit oficialilor, prețul va fi mai ridicat față de cel al SUV-ului produs acum la Mioveni, însă va mai mic față de modelele concurente de pe piață.

”Preţul mediu la Dacia va creşte cu 30% datorită noului portofoliu. Deja am început acest lucru cu noul Sandero, va continua cu noul Spring electric şi viitoarele modele” spunea la vremea respectivă Denis Le Vot.

Când apare noua Dacia Bigster
Când apare noua Dacia Bigster

Noua Dacia, printre cele mai spațioase din segment

Deocamdată este vorba despre un concept, însă oficialii susțin că interiorul noului model va fi unul dintre cele mai spaţioase din segment. Cu toate acestea, se va păstra semnătura luminoasă în formă de Y de pe faruri, însă aceasta va fi mai proeminentă. Potrivit unui comunicat al companiei, conceptul Bigster încorporează valorile de simplitatea și autenticitate specifice Dacia.

Potrivit oficialilor, conceptul Bigster poate fi dotat cu motorizări alternative şi hibride, asigurând în felul acesta adaptarea permanentă la nevoile clienţilor, dar şi la evoluţia reglementărilor din industria automobilelor.

”Interiorul este la rândul său foarte primitor, fiind printre cele mai spaţioase din acest segment. Semnătura luminoasă în formă de Y este de acum mai amplă, accentuând aspectul robust specific modelelor SUV. Un aspect pus şi mai mult în valoare de culoarea verde închis a caroseriei.

Conceptul Bigster nu încorporează artificii de design, precum elementele cromate sau ornamentele cu aspect de aluminiu. Avem de-a face cu un SUV autentic, opţiunea asumată în acest caz fiind cea a utilizării de piese din material plastic reciclat pentru toate protecţiile laterale”, se arată în comunicat.