Home » Când, unde, cum » Când ar putea să fie gata linia de metrou Gara de Nord – Aeroport Băneasa. Durata de execuție

Când ar putea să fie gata linia de metrou Gara de Nord – Aeroport Băneasa. Durata de execuție

Alexandru Cazacu / 10.03.2022, 18:10
Când ar putea să fie gata linia de metrou Gara de Nord – Aeroport Băneasa. Durata de execuție

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că Metrorex a semnat contractul cu privire la proiectarea și execuția lucrărilor pentru linia de metrou Gara de Nord – Aeroport Băneasa. Când ar putea fi dată în folosință și care este durata de execuție a lucrărilor, puteți afla în continuarea acestui articol.

Când ar putea să fie dată în folosință linia de metrou Gara de Nord – Aeroport Băneasa

Conform ministrului Grindeanu, cei de la Metrorex au semnat marți, 8 martie 2022, contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor la primul lot al M6. Acesta va avea o lungime de nu mai puțin de 6,6 kilometri și va cuprinde 6 stații noi. Mai exact, este vorba despre stațiile Pajura, Expoziției, Piața Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa și Tokyo.

„Magistrala 6 de metrou intră de astăzi în linie dreaptă! Metrorex a semnat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de structură pentru primul lot al M6 (1 Mai -Tokyo), care va avea o lungime de 6,6 km și va cuprinde 6 noi stații: Pajura, Expoziției, Piața Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa, Tokyo (Centrul comercial Băneasa)”, a scris Sorin Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

Contractul semnat de Metrorex este în valoare de 1,2 miliarde de lei (fără TVA) și este finanțat atât din Fonduri Europene nerambursabile, cât și din Bugetul de Stat. În ceea ce privește durata lucrărilor, constructorii turci au la dispoziție patru ani pentru a le finaliza.

Metrorex: „Linia de metrou va contribui la dezvoltarea economiei regionale”

Într-un comunicat, Metrorex a anunțat că acest contract a fost atribuit printr-o licitație restrânsă, în SEAP, fiind luat în considerare cel mai bun raport calitate-preț. Conform comunicatului menționat, obiectul proiectului este realizarea unei linii de metrou între Aeroportul Otopeni și Capitală, contribuind în acest fel atât la dezvoltarea economică regională, cât și la îmbunătățirea mediului urban.

Când ar putea să fie gata linia de metrou Gara de Nord - Aeroport Băneasa
Când ar putea să fie gata linia de metrou Gara de Nord – Aeroport Băneasa. Ce spune ministrul Transporturilor

În 2022, numărul de călători cu metroul ar putea crește

Cei de la Metrorex estimau pentru 2022 un număr de aproximativ 130 de milioane de călători, în creștere față de anul precedent. De asemenea, reprezentanții Metrorex estimau și o creștere cu circa 13% a veniturilor, după ce s-a luat în considerare ridicarea unor restricții cu privire la situația epidemiologică din România.

„Veniturile totale prognozate cresc față de anul precedent cu circa 13%, în special ca urmare a veniturilor din prestarea serviciilor. Noi am estimat pentru anul acesta un număr de 130 de milioane de călători, în creștere față de anul trecut, având în vedere faptul că am luat în considerare că restricțiile privind situația epidemiologică vor fi mai puține și suntem convinși că vom trece la o stare de normalitate”, declara în februarie Mariana Miclăuș, directorul general al Metrorex.

Deși recunoștea că nu este tocmai mulțumită de numărul de călători care aleg metroul ca mijloc de transport în comun, Mariana Miclăuș era de părere că în 2022 aceștia vor fi mai mulți. Totodată, directorul Metrorex preciza că numărul călătorilor a fost afectat de situația din pandemie, însă era de părere că lucrurile vor reveni la normal în acest an.