Home » Când, unde, cum » Când pică, în 2022, Blue Monday, cea mai deprimantă zi din an

Când pică, în 2022, Blue Monday, cea mai deprimantă zi din an

Alexandru Cazacu / 11.01.2022, 15:13
Când pică, în 2022, Blue Monday, cea mai deprimantă zi din an

În caz că nu ați mai auzit până acum de Blue Monday, se spune că această zi este cea mai deprimantă din an. Dar cum a apărut Blue Monday și cine a fost cel care a promovat această idee. Hai să vedem când pică această zi în 2022 și de ce sunt mari șanse să ne simțim triști la această dată.

Când pică Blue Monday în 2022. Aceasta este considerată a fi cea mai deprimantă zi din an

Iată că mai sunt doar câteva zile până la Blue Monday. Potrivit unui algoritm care ia în calcul chiar și rezoluțiile stabilite la finele anului precedent, aceasta este ziua când oamenii vor fi mai triști și mai melancolici.

În 2022, Blue Monday („Lunea Albastră) pică pe data de 17 ianuarie, zi despre care se spune că va fi cea mai deprimantă din an. Se pare că acest lucru se întâmplă din cauza unei combinații nepotrivite de vreme rea cu nopți pierdute, cu efecte ale excesului de petreceri din perioada sărbătorilor care tocmai au trecut și cu planurile făcute pentru noul an, care între timp au eșuat, potrivit clickpentrufemei.ro.

Cine a fost cel care a conceput ideea de Blue Monday

Ideea de „Blue Monday” a apărut pentru prima oară în 2005, fiind concepută de Dr. Cliff Arnall. Psiholog și speaker motivațional, pentru a afla care este această dată, Dr. Arnall a realizat o formulă de calcul, având în vedere o serie de factori, cum ar fi vremea, nivelul de stres, facturile și datoriile, dar și faptul că, în general, oamenii urăsc zilele de luni.

Agenția de turism Sky Travel, citându-l pe Dr. Arnall, susține că formula de calcul ia în considerare multe variabile, iar printre acestea se numără și condițiile meteorologice, datoriile acumulate în anul precedent, numărul de zile care au trecut de la Sărbătorile de Iarnă, nivelul scăzut de motivație și încălcarea obiectivelor plănuite pentru noul an.

Deși unele persoane nu se lasă influențate de această zi, există și oameni care caută modalități ca să treacă cât mai repede posibil peste tristețe. Totodată, unii oameni mai optimiști văd prima lună din an ca pe o ocazie de a-și face planuri pentru anul care abia a început, cei mai pesimiști sunt de părere că ianuarie este cea mai grea și deprimantă lună.

Când pică Blue Monday în 2022. Aceasta este considerată a fi cea mai deprimantă zi din an
Când pică Blue Monday în 2022. Aceasta este considerată a fi cea mai deprimantă zi din an

Ce să faci atunci când ești deprimat

Conform celor de la healthline.com, atunci când sentimentele de depresive îți perturbă rutina zilnică, este recomandat să știi cum să le faci față și să ai un plan de atac. Mai exact, îți poți schimba orarul în așa fel încât să fie pe placul tău, cum ar fi modificarea orei la care te culci de obicei. ,

De asemenea, este recomandat să asculți mai multă muzică, să socializezi mai mult, să petreci mai mult timp în natură, să consumi alimente sănătoase, să faci mai mult sport, să citești o carte și ai putea chiar să încerci lucruri și activități noi. De exemplu, înotul sau pictura ar putea fi potrivite dacă nu le-ai încercat până acum.