Home » Când, unde, cum » Care este de fapt diferența dintre rebus și integrame. Aspectele care fac deosebirea

Care este de fapt diferența dintre rebus și integrame. Aspectele care fac deosebirea

Alexandru Cazacu / 07.05.2022, 13:24
Care este de fapt diferența dintre rebus și integrame. Aspectele care fac deosebirea

Mulți oameni completează rebusuri și integrame în timpul liber, însă există și persoane care nu știu care este diferența dintre cele două jocuri de cuvinte. Deși ne ajută să ne îmbunătățim vocabularul și cultura generală, în ultima vreme, ele și-au pierdut popularitatea, mai ales că în ziua de astăzi mulți preferă să își petreacă timpul liber în mediul online. Haideți să vedem care este diferența dintre rebus și integrame.

Ce diferență există între rebus și integrame

Atât rebusurile, cât și integramele sunt jocuri de cuvinte încrucișate ce presupun completarea unor căsuțe, în funcție de cerințe. Totuși, careurile pe care trebuie să le completăm sunt diferite în cazul celor două jocuri. Mai exact, la rebus, pătrățelele sunt albe și negre, iar acestea din urmă reprezintă pauza dintre cuvinte.

De asemenea, în cazul integramelor, definițiile cuvintelor sunt trecute în interiorul careurilor, iar la rebus cerințele sunt scrise în afara jocului. Complexitatea este o altă diferență dintre aceste jocuri de cuvinte.

În caz că nu știați, rebusurile sunt considerate a fi mai grele. În timp ce integramele sunt mai tematice și urmăresc anumite subiecte, rebusurile sunt puțin mai elaborate, fiind necesară o cultură generală mai vastă sau experiență în completarea acestora.

Cum au apărut rebusurile

Am putea spune că, într-un fel, rebusurile stau la baza multor limbi scrise. Aparent, primele forme ale rebusului au apărut în scrierile ilustrate, unde cuvintele greu de descris erau reprezentate prin imagini ale unor obiecte pronunțate în același mod. De fapt, multe sisteme lingvistice din antichitate au fost create prin utilizarea rebusurilor, cu imagini ce reprezentau cuvinte sau sunete asociate.

Un astfel de exemplu ar putea fi hieroglifele egiptene. De asemenea, există posibilitatea ca limbi precum chineza, care utilizează caractere, să fi fost create cu ajutorul rebusurilor. Acestea sunt mai mult decât simple jocuri de cuvinte și reprezintă începutul mai multor limbi moderne. Totodată, rebusurile ne pot arăta cum imaginile și desenele s-au transformat în simboluri și litere, care mai apoi au devenit cuvintele care alcătuiesc alfabetele și limbile din zilele noastre.

Diferența dintre rebus și integrame
Care este diferența dintre rebus și integrame

Primul rebus publicat a apărut în 1913

La 21 decembrie 1913, în cotidianul „New York World” apărea primul rebus de cuvinte încrucișate, la secțiunea de divertisment din ediția de Crăciun. De altfel, la vremea respectivă, ziarul new-yorkez era singurul care a tipărit cuvinte încrucișate. Ei bine, chiar dacă aceste jocuri au fost un real succes pentru cotidianul menționat, alte ziare le-au evitat vreme de câțiva ani. Se pare că principalul motiv era faptul că rebusurile erau greu de tipărit și predispuse la erori.

Jurnalistul Arthur Wynne este considerat a fi creatorul cuvintelor încrucișate. El a creat jocul de cuvinte, amintindu-și de anii copilăriei, când juca un joc de grilă bazat pe cuvinte. Primele rebusuri erau în formă de diamant. De fapt, la început, jurnalistul s-a jucat cu mai multe formate verticale și orizontale.

Potrivit, Dicționarului explicativ al limbii române, rebusul este „un joc în care un cuvânt sau o frază sunt reprezentate printr-o combinație de figuri, litere sau semne pe baza cărora urmează să se reconstituie cuvântul sau fraza dată”.