Home » Când, unde, cum » Care este piatra ta norocoasă, în funcție de luna în care te-ai născut

Care este piatra ta norocoasă, în funcție de luna în care te-ai născut

Manolică Anca / 20.07.2021, 17:11
Care este piatra ta norocoasă, în funcție de luna în care te-ai născut

Care este piatra ta norocoasă, în funcție de luna în care te-ai născut. Aceasta poate avea o mare influență asupra destinului tău. Așadar, odată ce vei afla care este, alege să o porți cu tine mereu pentru a-ți aduce noroc și protecție.

Care este piatra ta norocoasă, în funcție de luna în care te-ai născut

Oamenii au fost mereu atrași de lucrurile strălucitoare și pline de culoare, iar pietrele prețioase se încadrează perfect în această categorie. Multora le place să le poarte, uneori sub formă de inel sau alteori într-un pandantiv, dar puțini știu că se spune că pietrele prețioase vin cu mai mult decât bogăția materială. Iată care este piatra ta norocoasă, în funcție de luna în care te-ai născut:

  • Ianuarie – Granat

Exista mai multe variante de granat, însă de cele mai multe ori aceasta este asociată cu nuanța rubinie. Piatra este asociat cu credința și dragostea și se spune că dacă o porți are puterea de a te scăpa de anxietate. Daca ești născută în luna ianuarie și porți un pandantiv cu granat vei fi ferită de pericole pe timpul călătoriilor.

  • Februarie – Ametist

Este o piatră cunoscută de toată lumea și se spune că în trecut era purtată numai de cei cu sânge nobil. Celor născuți în luna februarie le da tărie de caracter, curaj și pace sufletească. Mai mult, piatra poate fi purtată pentru a îți întări relația cu persoana dragă.

  • Care este piatra ta norocoasă, în funcție de luna în care te-ai născut. Martie – Acvamarin și Heliotrop

Deși se spune că acvamarinul ar fi diamantul săracului, aceasta este o piatră extrem de frumoasă. Încă din vremurile de demult, oamenii purtau această piatră pentru că se credea că are puterea de a vindeca bolile de inimă, ficat și  stomac.

Heliotropul nu este atât de cunoscut, însă mulți spun că și această piatră este asociată cu cei născuți în luna martie și că are proprietăți vindecătoare.

  • Aprilie – Diamant

Simbol al iubirii eterne și al fidelității, diamantul poate fi cadoul perfect pentru jumătătatea ta. Cei născuți în luna aprilie trebuie să poarte piatra prețioasă, pentru că se spune că le dă curaj.

Care este piatra ta norocoasă
Care este piatra ta norocoasă
  • Mai – Smarald

Se spune că smaraldul era piatra preferată a reginei Cleopatra. Simbol al fertilității, al renașterii și al dragostei, cei care îl paortă se vor bucura de răbdare, înțelepciune și creștere spirituală. Dacă ești născută în luna mai, poartă smaraldul pentru a-ți pune în evindeță eleganța.

  • Care este piatra ta norocoasă, în funcție de luna în care te-ai născut. Iunie – Perlele, Adularul și Alexandritul

Perlele au o frumusețe naturală, nefiind nevoie de șlefuire pentru a putea fi purtate. Ele simbolizează puritatea. Adularul este o altă piatră specifică lunii iunie, în India spunându-se că aceasta are proprietăți magice și că aduce noroc celor care o poartă. Alexandritul nu este o piatră prea cunoscută, însă este unică.

  • Iulie – Rubin

Rubinul, simbolul iubirii pasionale. Daca o porți, vei avea parte de armonie, pace și înțelepciune în relație. De asemenea se spune că aceasta piatra are proprietăți benefice pentru sănătate.

  • Care este piatra ta norocoasă, în funcție de luna în care te-ai născut. August – Olivina

Olivina se aseamănă cu smaraldul însă are o nuanță mai deschisă de verde. Aceste pietre au apărut în urma erupțiilor vulcanice din Hawaii, însă acum se regăsesc și în China sau Arizona. Olivina îi dă purtătorului protecție, îi aduce sănătate și îl ține departe de depresie.

  • Septembrie – Safir

Safirul, piatra care te protejează de rele și simbolizează loialitatea, integritatea, credința și puritatea. Poartă-l dacă ești născută în această lume, pentru că aduce înțelepciune.

  • Octombrie – Opal și Turmalina

Opalul se poate fi găsit într-o varietate mare de culori, de la negru la alb sau cu nuanțe de portocaliu, verde, albastru sau galben. Se spune că opalul îți protejează vederea și oferă încredere dacă îl porți. Turmalina este și ea o piatră prețioasă care are mai multe nuanțe și li se potrivește perfect celor născuți în luna octombrie.

  • Care este piatra ta norocoasă, în funcție de luna în care te-ai născut. Noiembrie – Topazul și Citrinul

Cei născuți în luna noiembrie au două pietre norocoase. Topazul, simbol al afecțiunii și care oferă celor care îl poartă înțelepciune, și citrinul, simbolul energiei și protector de boli.

  • Decembrie – Turcoaz și Zircon

Turcoazul este simbolul succesului și al norocului, protejându-l pe purtător de energiile negative. Zirconul,  substitut al diamantului, este aducător de pace și calm pe timpul nopții. De asemenea, calmează durerile.