Home » Când, unde, cum » Care sunt cei mai cunoscuți 9 dictatori din istorie. Faptele îngrozitoare comise. Ce s-a ales de ei

Care sunt cei mai cunoscuți 9 dictatori din istorie. Faptele îngrozitoare comise. Ce s-a ales de ei

Cojocaru Cristian / 02.03.2022, 17:08
Care sunt cei mai cunoscuți 9 dictatori din istorie. Faptele îngrozitoare comise. Ce s-a ales de ei

Lumea a văzut lideri extrem de puternici, dar oameni în primul rând ale căror valori, stil de conducere și muncă sunt celebrate până astăzi. În același mod, lumea a văzut și dictatori tirani brutali care au devenit cel mai mare coșmar al țării lor, care au adus teroare în mintea pașnică a propriului popor, fiind cei mai cunoscuți din istorie.

Dictatori din istorie care au devenit cunoscuți pe baza atrocităților comise

Se spune că în ultimele secole sub conducerea acestor dictatori și-au pierdut viața mai mulți oameni decât în orice alte calamități naturale. Acești dictatori au devenit cunoscuți pe baza crimelor în masă pe care le-au provocat în lume. Află care sunt cei mai cunoscuți din toate timpurile.

Genghis Khan – 1162 – 1227

Genghis Khan a fost un împărat mongol, care și-a început cariera militară la vârsta de 20 de ani și, cu planurile sale malefice și brutale, a plecat să unească triburile mongole. Pentru a înfrunta armata tătară care i-a ucis tatăl, el a ordonat uciderea tuturor bărbaților tătari care erau mai înalți. Cu puterea sa militară, tribul Taichi’ut a fost învins, iar șefii lor au fost fierți de vii până la moarte!

El a câștigat controlul asupra centrului și estului Mongoliei învingând tribul Naiman în 1206, care era unul puternic la acea vreme. Victorie după victorie a determinat alte triburi și conducători să se predea și să facă pace cu el, iar Temujin a devenit Genghis Khan, despre care se spune că înseamnă „conducător universal”. După gloria sa îngrozitoare, în 1227 a murit în mod misterios, deși majoritatea experților atribuie boala drept cauza morții sale.

Idi Amin – 1923–1928

Idi Amin era cunoscut pentru că a lucrat pentru armata britanică, politicianul Ugandei, ofițerul militar și președintele Ugandei în perioada 1971-1979. El este cunoscut ca „Macelarul Ugandei”. În timpul domniei sale, dușmanii/oponenții săi au fost nevoiți să facă față închisorii, torturii sau morții și uneori cu toate acestea. Între 100.000 și 500.000 de ugandezi au fost uciși în timpul domniei sale tiran.

El le-a ordonat asiaticilor să iasă din Uganda și a dat vina pentru marea criză economică a țării . Amin avea un obicei brutal de a ucide oameni tăind organele genitale, membrele și să lase sângerând victima până la moarte. El este cunoscut pentru uciderea și torturarea oamenilor în toate modurile brutale posibile. De asemenea, femeile s-au confruntat cu torturi extreme, violuri și în cele din urmă cu moartea.

Vlad Țepeș – 1431 – 1477

Vlad al III-lea, cunoscut sub numele de Vlad Țepeș, cunoscut și sub numele de Vlad Dracula. Așa cum era cunoscut pentru el, îi plăcea să-și tortureze victima în cele mai oribile moduri, cum ar fi să-și pună victimele în țeapă cu ajutorul unui stâlp din lemn sau metal care obișnuia să fie introdus vertical, astfel încât victimele să sufere și să moară încet.

Acestea nu au fost singurele acte îngrozitoare împotriva victimelor sale de care s-a bucurat. Obișnuia să bată cuie până la capul victimei,  săr ardă de viu sau să decapiteze. În istorie se spune că a ucis între peste 50.000 de oameni de oameni, deși este mic în comparație cu atrocitățile altor dictatori, dar deține primul loc când vine vorba de reputația de cruzime! Vlad a fost ucis în 1477.

Pol Pot – 1925 – 1998

Născut Saloth Sar, a fost un politician cambodgian și dictator comunist cunoscut pentru că a condus Khmer Rough din 1963-1997. În domnia sa, 25% până la 35% din populația țării, adică aproximativ 1 până la 3 milioane de oameni au fost torturați și uciși. Pentru a construi o societate egală, el a forțat oamenii din oraș să lucreze în diferite forme și să-i facă sclavi, unde mulți au suferit până la moarte din cauza malnutriției, a foametei, a medicamentelor deficitare și a execuțiilor.

Cruzimea lui nu s-a oprit doar aici: muncitorii care au făcut greșeli au fost torturați cu brutalitate până la moarte sau împușcați, trași în țeapă cu bețe din bambus. Acesta a ordonat la un moment dat și tăierea membrelor bebelușilor. A murit pe 15 aprilie 1998, iar zvonurile spun că a fost otrăvit sau s-a sinucis.

Kim II Sung – 1912-1994

Kim II Sung a fost un dictator comunist al Coreei de Nord și a ocupat funcția de președinte din 1972 până în 1994. Rapoartele din istorie spun că el a provocat moartea a aproximativ 3 milioane de oameni. El a executat uciderea tuturor ofițerilor și rivalilor care au luptat cu el în războiul din Coreea. În acest timp, regimul său a capturat aproximativ 200 de mii de prizonieri politici și i-a executat în lagăre de concentrare. Era faimos pentru că a ucis pe oricine vorbește împotriva regimului sau chiar pentru o mică greșeală cum ar putea fi aruncarea pozei cu el pe podea.

Saddam Hussein – 1937 – 2006

Saddam Hussein Abd al-Majid al-Tikriti a fost președintele Irakului din 1979 până în 2003, cunoscut pentru controlul, puterea și dictatura sa. El a plantat și a executat genocidul brutal împotriva rebelilor care au luptat împotriva regimului său. I-a inclus în principal pe kurzi, shabak, madeens, asirieni și alte grupuri etnice.

Sub conducerea sa se estimează că aproximativ 2 milioane de oameni au murit. În timpul acestui genocid, armata sa a folosit gaze toxice și, de asemenea, arme chimice otrăvitoare, care au provocat moartea a până la 100.000 de oameni. Partea cea mai rea era că, pentru amuzamentul său, obișnuia să ceară bărbaților să tortureze și să înregistreze videoclipurile victimelor pentru a le urmări în timpul cinei. Saddam a fost capturat și condamnat la moarte. El a fost condus la ștreang în data de 30 decembrie 2005.

cunoscuți dictatori istorie
Adolf Hitler este unul dintre cei mai cunoscuti dictatorii ai istoriei

Adolf Hitler – 1889-1945

Adolf Hitler a ajuns cunoscut pentru partidul său nazist și pentru atrocitățile și brutalitatea din timpul dictaturii sale. A fost un politician german, fondator al partidului nazist și a fost, de asemenea, cancelar al Germaniei între 1933 și 1945. A devenit direct responsabil pentru torturarea și uciderea brutală a aproximativ 17 milioane de oameni.

El a planificat și a executat exterminarea evreilor majoritari cărora li s-a părut că nu se potrivește în agenda sa de naționalism. Oricine s-a împotrivit și s-a opus guvernării sale au fost puși în lagărele de concentrare și uciși cu brutalitate în camerele de gazare denumite „dușuri”. În data de 30 aprilie 1945, Hitler alături de amanta sa Eva Braun au mers într-o cameră a buncărului în care se aflau. Eva a luat cianură în timp ce Hitler s-a împușcat în cap.

Iosif Stalin – 1878-1953

Iosif Vissarionovici Stalin a condus Uniunea Sovietică ca dictator între 1920 și 1953. Se spune că el ar fi cauza morții a peste 23 de milioane de oameni și se spune că este unul dimtre cei mai răi dictatori din istoria lumii. După moartea lui Lenin în 1924, Stalin a apărut ca noul lider al Uniunii Sovietice. „Planul său economic pe cinci ani” a afectat țara și a provocat foamete puternică, deoarece a forțat toți oamenii din clasa muncitoare să se alăture cooperativei de fermieri a statului.

Numai în Ucraina acest lucru a cauzat decesul a 3 milioane de oameni. Oricine se opunea cooperativei de fermieri, i se confisca pământul, era ucis sau era deportat. Aceștia erau trimiși în lagăre de muncă care erau similare cu lagărele de concentrare ale naziștilor. Aceștia mureau acolo de cele mai multe ori din cauza foametei și a bolilor. „Marea epurare”, așa cum era numită, reprezenta uciderea tuturor celor care se opuneau lui Stalin. În urma unei cine, acesta s-a dus la culcare. El a fost găsit pe podea, îmbibat în urină, după ce suferise un atac cerebral, dar încă mai era în viață. A mai trăit patru zile, decedând la 5 martie 1953.

Mao Tse-Tung – 1893-1976

Mao Zedong sau Mao Tse-Tung despre care se spune că este părintele fondator al Republicii Populare Chineze a fost cel mai brutal dictator din istorie. Politicile și guvernarea lui au ucis și au provocat moartea a până la 49 de milioane de oameni. A început programe precum Revoluția Culturală și Marele Salt înainte, care au dus la moartea a aproximativ 20 de milioane de oameni din cauza foametei. Aproximativ 2 până la 3 milioane de oameni au fost uciși sistematic de regimul său. În ziua de 7 septembrie, Mao a intrat în comă. Medicii au constatat decesul său la câteva minute după miezul nopţii, la data de 9 septembrie 1976.