Home » Când, unde, cum » Secretele nebănuite ale celor mai mari dictatori din istorie. Cum erau de fapt Stalin, Hitler, Fidel Castro și alți tirani ai lumii în realitate

Secretele nebănuite ale celor mai mari dictatori din istorie. Cum erau de fapt Stalin, Hitler, Fidel Castro și alți tirani ai lumii în realitate

Manolică Anca / 07.06.2021, 10:30
Secretele nebănuite ale celor mai mari dictatori din istorie. Cum erau de fapt Stalin, Hitler, Fidel Castro și alți tirani ai lumii în realitate

Secretele nebănuite ale celor mai mari dictatori din istorie. Dincolo de atitudinea dură pe care o arătau mereu și de atrocitățile comise, ei aveau și o latură sensibilă. O latură care era foarte bine ascunsă, cunoscută de doar câțiva apropiați ai acestora. Iată ce pasiune ascunsă avea fondatorul Republicii Populare Chineze.

Secretele nebănuite ale celor mai mari dictatori din istorie. Adolf Hitler

Acesta este unul dintre cei mai cunoscuți tirani din istorie, fiind considerat chiar a fi cel mai rău om din istoria modernă. Însă, despre el s-a spus că arăta cu adevărat bunătate față de personalul de sex feminin din preajma sa.

El a avut o relație de durata cu soția sa Eva Braun, însă căsătoria a durat mai puțin de 24 de ore. Cei doi s-au sinucis împreună. De asemenea, este cunoscut faptul că Hitler a încercat să intre la o școală de arte, dar a fost respins.

Iosif Stalin

Secretele nebănuite ale celor mai mari dictatori din istorie
Secretele nebănuite ale celor mai mari dictatori din istorie

Stalin este și el considerat a fi unul dintre cei mai malefici oameni din istorie, abuzurile și crimele înfiorătoare pe care le-a comandat, depășind ca magnitudine pe cele ale lui Adolf Hitler.

Înainte de a deveni revoluționar și, mai apoi, liderul Uniunii Sovietice, Stalin a fost un poet ce aspira să ajungă departe. Sub numele de Soselo, acesta a scris și a publicat mai multe poeme. De asemenea, singurul său loc normal de muncă a fost cel de meteorolog, în cadrul unul observator din Tbilisi.

Fidel Castro, dictatorul Cubei

Fidel Castro
Fidel Castro

Fidel Castro este fostul cunoscut dictator al Cubei, fiind cunoscut pentru brutalitatea cu care a condus țara. Deși unele rapoarte despre Castro prezintă informații exagerate de anumite țări precum Statele Unite, el a avut momente în care și-a pierdut controlul și a ucis mulți oameni. Ba chiar și-a creat propriul regim, care pedepsea orice disidență.

Castro a crezut cu tărie în lupta împotriva imperialismului și a discriminării în general. Intenția sa nu era să apeleze la arme, fiindcă el credea faptul că războiul este doar un mijloc și nu un scop în sine.

Secretele nebănuite ale celor mai mari dictatori din istorie. Mao Tse-tung

Mai Tse-tung, fondatorul Republicii Populare Chineze, a fost o figură revoluționară direct responsabilă pentru o mare parte din ceea ce este China astăzi. Însă, metoda prin care a condus Republica a fost una extrem de brutală. În timpul mandatului său, nu era permis niciun fel de dezacord. Sute de mii de oameni au fost executați din cauză că i s-au opus.

El era de părere că imperialsimul trebuie învins și este necesară o lupta împotrivă lui, însă cu vărsare de sânge. Cu toate acestea, avea un suflet de artist. I-a plăcut să scrie poezie și se spune că a fost un poet romantic.

Augusto Pinochet

Augusto Pinochet
Augusto Pinochet

El a fost dictator al Chile, vreme de aproape două decenii. În această perioadă, au fost uciși ori torturați mii de oameni. Dar, se spune că în copilărie acesta a fost un băiat foarte sensibil, căruia îi era frica de apă și se speria mereu de imaginile în mișcare ale teatrului.

Secretele nebănuite ale celor mai mari dictatori din istorie. Robert Mugabe

Robert Mugabe
Robert Mugabe

Robert Mugabe a fost și el o figură extrem de controverstă, care a avut intenții clare încă de la început. Atunci când Mugabe a preluat puterea el a încercat să puna capăt opresiunii asupra negrilor, astfel că a luat terenurile proprietarilor albi, provocând mari distrugeri în agricultură. Mai mult, a contribuit la moartea a mii de oameni în fiecare an.

David Coltard, cel care a lucrat cu Mugabe într-un guvern, a spus că Mugabe a arătat și o latură umană. El și-a exprimat grija personală, atunci când fiica lui Coltard a fost ranită, astfel că s-a asigurat chiar el că ea are o îngrijire medicală corespunzătoare.