Home » Când, unde, cum » Cât te costă să mergi la schi în România, Bulgaria și Austria. Locul cu cele mai mici prețuri

Cât te costă să mergi la schi în România, Bulgaria și Austria. Locul cu cele mai mici prețuri

Alexandru Cazacu / 17.12.2021, 16:42
Cât te costă să mergi la schi în România, Bulgaria și Austria. Locul cu cele mai mici prețuri

Mulți dintre români au de gând să își petreacă sărbătorile de iarnă la munte, iar pasionații de schi abia așteaptă să se bucure din pârtiile acoperite de zăpadă. Dacă și tu te afli printre cei pasionați de acest minunat sport de iarnă, în acest articol vei afla cât te costă să mergi la schi în România, dar și care sunt prețurile în țări precum Bulgaria și Austria.

Cât te costă să mergi la schi în România

Potrivit schiorilor amatori, cu toate că prețurile s-au scumpit, România este totuși o țară relativ ieftină în ceea ce privește achiziționarea de skipass-uri. Însă, se pare că acest lucru depinde și de stațiune. Hai să vedem ce prețuri sunt în stațiunile de schi din țara noastră, potrivit celor de la economedia.ro.

Pentru un skipass de o zi, un adult va plăti la Sinaia suma de 120 de lei, adică aproximativ 24,4 euro. Conform sursei citate, același tarif se aplică și în stațiunea Straja. Pe de altă parte, cei care vor să schieze la Predeal vor trebui să plătească 225 de lei pentru un skipass de o zi (circa 45,4 euro). La Bușteni, prețul unui astfel de abonament este de 155 de lei, însă responsabili pârtiei aruncă vina pe scumpirile de energie electrică, așadar ne putem aștepta la prețuri puțin mai mari.

Unii practicanți ai acestui sport de iarnă sunt de părere că cea mai bună pârtie de schi din România este la Poiana Brașov. Aici, pentru un skipass de o zi, pasionații trebuie să achite suma de 150 de lei, adică cam 30 de euro.

Cele mai populare pârtii de schi din România:

  • Poiana Brașov (25 km de pârtii)
  • Transalpina (7 pârtii cu o lungime totală de 7 kilometri)
  • Straja ( 26 kilometri de domeniu schiabil)
  • Predeal (pârtii cu o lungime totală de doar 7 kilometri)
  • Sinaia (în jur de 27 de kilometri de domeniu schiabil).
Cât te costă să mergi la schi în România, Bulgaria și Austria
Cât te costă să mergi la schi în România, Bulgaria și Austria

Cât trebuie să scoți din buzunare dacă vrei să mergi la schi în Austria sau în Bulgaria

Mai surprinzător este faptul că, un skipass de o zi ajunge la 51,5 euro, în Kitzbühel (Austria), cu permisul de schi de la SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental. Potrivit sursei citate, SkiWelt este una dintre cele mai bune stațiuni de schi din lume. În 2019, aceasta a fost desemnată cea mai ecologică stațiune de schi. De asemenea, zona Kitzbühel are peste 230 km de pârtii, 41 de kilometri de trasee de schi marcate și 57 de telecabine. Cu toate acestea, prețul unui skipass este doar cu 5 euro mai mare decât la Predeal.

La vecinii bulgari, în stațiunea Bansko, până pe 26 decembrie, amatorii de schi pot achiziționa un skipass pentru o zi cu 70 de leva, adică undeva pe la 36 de euro. După această dată, prețul se va majora ușor și va ajunge la 79 de leva (circa 40 euro). Această stațiune are trasee de schi cu o lungime totală de circa 70 de kilometri și 15 telecabine.

Bineînțeles, dacă cei interesați nu vor să cheltuiască foarte mulți bani, pot alege skipass-uri pentru perioade mai scurte, însă abonamentele pentru perioade mai lungi vin cu diferite reduceri.