Home » Life & Style » Stațiuni de ski din Germania – Top 9 cele mai moderne

Stațiuni de ski din Germania – Top 9 cele mai moderne

Violeta Badea / 24.02.2021, 17:36

Stațiuni de ski din Germania – Top 9 cele mai moderne. Germania este renumită pentru stațiunile de ski și numeroasele oportunități pe care le oferă pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Această țară superbă cuprinde o serie de pârtii care oferă senzații tari, ajungând până la înălțimi de 1.600 de mile. Peisajele fabuloase și aceste atracții turistice fac din Germania destinația perfectă pentru anotimpul geros. În continuare vă vom enumera nouă dintre cele mai moderne statiuni de ski.

Stațiuni de ski din Germania

Stațiunile de ski din Germania merită vizitate măcar o dată în viață. Prețurile sunt destul de accesibile pentru orice împătimit al sporturilor de iarnă. Acestea pornesc de la 3 euro și ajung până la 49 de euro. Sezonul începe în luna octombrie și se termină în luna aprilie, așa că mai aveți timp să ajungeți acolo. În continuare vă vom prezenta nouă stațiuni de ski excelente din Germania pe care vi le recomandăm.

1. Garmisch-Partenkirchen

Aici sunt două stațiuni într-una și este locul în care s-au desfășurat Jocurile Olimpice de Iarnă din anul 1936. De asemenea, cele mai renumite stațiuni de schi din țară. Este situată la poalele Alpilor germani, iar clima este perfectă. Tocmai de aceea Garmisch-Partenkirchen a devenit o stațiune balneo-climaterică.

Turiștii pot regăsi aici  47 de mile de pârtii și de 7 mile de schi fond până la 7 000 de picioare. Aceasta include faimoasele pârtii Kandahara și olimpice, care sunt folosite pentru competițiile anuale de Cupa Mondială.

Zugspitze
Zugspitze

2. Zugspitze

Această stațiune este situată la sud de Garmisch-Partenkirchen. Zugspitze, cu altitudinea de 2962 de metri față de nivelul mării, este vârful cel mai înalt din Germania și a munților Wetterstein, Alpii Răsăriteni, Germania. Această zonă permite un ski fantastic pentru turiști, cu 13 mile de pantă și un parc distractiv pentru snowboarderi, toate cu vederi panoramice spectaculoase.

3. Oberammergau

Această stațiune se află la o distanță de 90 de Km spre Sud de München și la 20 de Km spre Nord de Garmisch-Partenkirchen. Stațiunea este cunoscută pentru tradiția sa de sculptură în lemn și jocul Passion Play Oberammergau.  Turiștii se pot bucura aici de peste 60 de kilometri de trasee de ski fond și de câteva obiective turistice: mănăstiri, castele și biserici.

Schwarzwald (Padurea Neagra)
Schwarzwald (Padurea Neagra)

4. Schwarzwald (Pădurea Neagră)

Această zonă montană este împădurită din landul Baden-Württemberg, în sud-vestul Germaniei. Este împrejmuită de valea Rinului la vest și sud. Cel mai înalt vârf este Feldberg cu o înălțime de 1.493 metri. Este o importantă zonă turistică cu mai multe stațiuni montane și balneare, printre care orașul balnear Baden-Baden.

Vizitatorii se pot bucura în acest loc de peste 170 de ascensoare, 155 de kilometri de pantă de coborâre și 22 de sărituri de schi, în timp ce schiorii de skise pot aventurala peste 1000 de kilometri de trasee pentru a explora Pădurea Neagră.

5. Nebelhorn

Nebelhorn se află în regiunea Allgäu are 7,5 mile de trasee de zăpadă și șase ascensoare cu altitudini de până la 2,224 metri. Stațiunea este împărțită în trei secțiuni. Aceste trasee cuprind o vedere panoramică superbă a munților din jur.

Arber
Arber

6. Arber

Arber din Arberland este o stațiune ultramodernă și se află în Bayerische Wald. Aceasta cuprinde 6 mile de schi cu 8 piste și 6 lifturi de schi, plus o gondolă de 6 persoane. Turișii se pot bucura în această stațiune de peisajul montan superb care se află aici și de mâncarea bună din restaurantele care se află în apropiere.

7. Fichtelberg

Stațiunea Fichtelberg oferă 10 mile de pârtii și teren. Aceasta este foarte bine cotată, se poate skia tarife de discount și este excelentă și pentru copii, deoarece pune la dispoziție un carusel de ski, șase covoare magice și un parc de teren cu obstacole ușoare.

Alpenwelt
Alpenwelt

8. Alpenwelt Karwendel

Stațiunea este situată în munții Kranzberg. Acest loc este perfect atât pentru familii care vin pentru a se distra cu copii, cât și pentru schiorii cu experiență. În această zonă există trasee distincte: unele sunt dificile, iar altele sunt amenajate exclusiv pentru copii. De asemenea, în fiecare an, în luna ianuarie, se organizează un carnaval.

9. Oberaudorf Hocheck

Această stațiune este alegerea perfectă pentru a skia și pentru a te relaxa. Turiștii au parte de prețuri accesibile, iar zona dispune de o zonă de schi separată pentru copii și un parc destinat tot celor mici. De asemenea, în această stațiune se află  Școala de scki Hocheck.