Home » Când, unde, cum » Ce avere are Ramzan Kadîrov, omul de încredere al lui Putin. Totul despre legătura strânsă dintre cei doi

Ce avere are Ramzan Kadîrov, omul de încredere al lui Putin. Totul despre legătura strânsă dintre cei doi

Alexandru Cazacu / 14.04.2022, 12:26
Ce avere are Ramzan Kadîrov, omul de încredere al lui Putin. Totul despre legătura strânsă dintre cei doi

Născut la 5 octombrie 1976, Ramzan Kadîrov este fiul primului președinte al Republicii Cecenia, Ahmad Kadîrov. În caz că nu știați deja acest lucru, el conduce acum Cecenia și este omul de încredere a lui Vladimir Putin. În plus, Kadîrov dispune de o miliție paramilitară care care executa ordinele sale cu orice preț. Bineînțeles, pentru anumite sume de bani și privilegii. Află în continuare ce avere are Ramzan Kadîrov și alte detalii despre legătura sa cu liderul de la Kremlin.

Cine este Ramzan Kadîrov, omul de încredere al lui Putin

După cum am menționat și anterior, Ramzan este fiul lui Ahmad Kadîrov, primul președinte al Republicii Cecenia. De fapt, tatăl actualului lider cecen, a luptat împotriva Rusiei în primul război cecen (1994 – 1996). Cu toate acestea, la începutul celui de-al doilea război cecen, în 1999, cei doi au schimbat tabăra și s-au dat de partea rușilor.

Încă de la debutul invaziei Rusiei în Ucraina, forțele armate cecene s-au mobilizat pentru a fi trimise pe front, iar unul dintre obiectivele acestora ar fi asasinarea președintelui Zelenski. Se pare că brutalitatea militarilor lui Kadîrov este renumită, aceștia fiind extrem de sângeroși și violenți. În ultimii ani, aceștia au fost implicați în mai multe crime în Rusia, printre care și asasinarea lui Boris Nemțov, în 2015.

Ce avere are Ramzan Kadîrov

Nu cu mult timp în urmă, Kadîrov a devenit ținta cârcotașilor pe internet, după ce s-a aflat că a apărut în fața soldaților săi încălțat cu o pereche de bocanci de firmă, în valoare de aproximativ 1.500 de euro. Cum era și de așteptat, mulți s-au întrebat cum de poartă o încălțăminte atât de scumpă.

Ei bine, averea acestuia pare să fie foarte mare, mai aleză că, numai în 2022, a vizitat Emiratele Arabe Unite de mai multe ori. De exemplu, Kadîrov are o vilă de lux în Dubai, la care ajunge cu cu un avion în valoare de circa 80 de milioane de euro. Aeronava a fost achiziționată în 2013, potrivit Gândul.

Cine este Ramzan Kadîrov, omul de încredere al lui Putin
Cine este și ce avere are Ramzan Kadîrov, omul de încredere al lui Putin

Legătura dintre Ramzan Kadîrov și Vladimir Putin

În 2003, după asasinarea tatălui său, Ramzan Kadîrov avea vârsta legală pentru a putea prelua puterea în Cecenia. Așadar, pentru a deveni președinte interimar, el i-a solicitat ajutorul liderului de la Kremlin. Ulterior, în 2007, Vladimir Putin la desemnat direct lider al Ceceniei, fără a mai organiza alegeri, acordându-i acestuia susținere și finanțe pentru reconstruirea țării.

Acum, Ramzan s-a folosit de ocazia oferită de conflictul armat din Ucraina și pentru a-și dezvolta propriul profil de lider nemilos, care ar face tot posibilul ca să își îndeplinească atribuțiile. Liderul cecenilor s-a lansat într-un atac asupra Occidentului și a președintelui ucrainean, susținând că Zelenski urmează ordinele Occidentului.

Pe la jumătatea lui martie, Ramzan Kadîrov a postat pe rețelele de socializare că forțele sale armate sunt tot mai aproape și îi îndemna pe militarii ucraineni să se predea sau vor fi terminați. De curând, Putin l-a avansat în grad pe Kadîrov, însă informația nu a fost făcută  publică.

După cum susține un analist politic cecen, Kadîrov este foarte apreciat la Kremlin, mai ales pentru lupta dusă împotriva islamiștilor din Caucazul de Nord, dar și pentru că a încercat să aducă pacea în această regiune prin intermediul armelor, potrivit BBC. De asemenea, Ramzan Kadîrov s-a făcut remarcat și pentru medierea unei alianțe între Qadiriya (frăție musulmană din Cecenia) și Rusia. Conform sursei citate, Putin l-a răsplătit pentru loialitate, finanțând reconstrucția infrastructurii din Cecenia.