Home » Când, unde, cum » Ce comori ascunde fosta reședință a familiei Ceaușescu. Cel puțin 5 obiecte de lux pe care le poți vedea aici

Ce comori ascunde fosta reședință a familiei Ceaușescu. Cel puțin 5 obiecte de lux pe care le poți vedea aici

Manolică Anca / 19.07.2022, 10:03

Fosta reședință a familiei Ceaușescu este cunoscută astăzi sub numele de Casa Ceaușescu sau Palatul Primăverii. Aici au trăit Nicolae și Elena Ceaușescu, alături de cei trei copii ai lor, Nicu, Zoia şi Valentin, vreme de 24 de ani. O reședință spectaculoasă, plină cu obiecte de lux. Iată ce poți vedea dacă faci un tur în Casa Ceaușescu.

Comorile din fosta reședință a familiei Ceaușescu

Vila cu nu mai puțin de 174 de încăperi deține o mulțime de obiecte de lux pe care turiștii curioși le pot admira. Cei doi soți au trăit într-o într-o bogăție cum mulți nu își pot imagina, bucurându-se în voie de o piscină interioară, o sală de cinema, de băi placate cu aur de 9k sau de zona de fizioterapie care cuprindea saună, băi galvanice, ozonoterapie, electroterapie, dar și dușuri scoțiene.

Timp de 24 de ani, familia alături de cei trei copii au avut tot ce și-ar putea dori, în timp ce românii abia se descurcau de la o zi la alta și vedeau luxul doar în reviste.

Construcția casei soților Ceaușescu a fost inspirată de vizitele în străinătate ale acestora, precum cele de la Palatul Buckingham sau Versailles.

Ce obiecte de lux poți vedea în Casa Ceaușescu

Devenită faimoasă şi peste hotare, cea mai spectaculoasă încăpere din Casa Ceaușescu este, de departe, baia poleită cu aur. Ea a fost făcută din mozaic italian cu foiţă din aur industrial de 9k.

Palatul Primăverii găzduieşte și o impresionantă colecţie de tablouri semnate de pictori celebri, precum Octav Băncilă, Camil Ressu, Rudolf Cumpăna, Dumitru Ghiaţă și George Baron Lowendal. De asemenea, pot fi admirate o mulţime de tapiserii lucrate manual, dar și numeroase mozaicuri realizate manual.

Imagine din fosta reședință a familiei Ceaușescu
Imagine din fosta reședință a familiei Ceaușescu

Top 5 obiecte de lux din Casa Ceaușescu

Una dintre cele mai importante încăperi este biroul fostului dictator, acolo unde se reunea cu consilierii săi apropiaţi. Printre obiectele de lux regăsit aici, se numără și setul de porţelan primit cadou de la Regina Elisabeta a II-a a Angliei, dar și un covor persan iranian primit de ultimul monarh al Iranului, Mohamed Reza Pahlavi.

Un alt obiect fascinant pentru cei care ajung să viziteze palatul este singurul televizor (un model color) care a mai rămas în Casa Ceaușescu. Totodată, la subsolul palatului se poate vedea și cinematograful. De altfel, se știe că Elena Ceaușescu avea o pasiune nebănuită pentru filmele străină, astfel că deținea o colecție impresionantă de casete video.

Printre celelalte lucruri fascinante din Palat se numără și sclipitoarele și spectaculoasele candelabre şi aplice, care au fost realizate din cristal românesc de Mediaş.

Cu toții știm că Tovarășa se răsfăța din plin, astfel că ea avea propriul apartament de zi, alcătuit dintr-un living, un mic balcon, baie, dressing şi dormitor. Mobilierul şi decoraţiunile au fost realizate în stil Ludovic al XV-lea.

Turiștii care ajung aici pot vedea și patul din dormitorul soţilor Ceauşescu, pe care sunt aşezate pijamalele acestora, confecţionate din materiale de înaltă calitate.