Home » Când, unde, cum » Ce spune despre tine poziția în care dormi. Detaliul important pe care îl dezvăluie despre personalitatea ta

Ce spune despre tine poziția în care dormi. Detaliul important pe care îl dezvăluie despre personalitatea ta

Violeta Badea / 14.06.2021, 12:10
Ce spune despre tine poziția în care dormi. Detaliul important pe care îl dezvăluie despre personalitatea ta

Deși pare greu de crezut, ne petrecem mai mult de jumătate din viață dormind. De aceea este corect să spunem că poziția în care ne odihnim spune ceva despre felul nostru de a fi. Așa cum muzica pe care o ascultăm, felul în care ne îmbrăcăm și gesturile pe care le facem spun ceva despre noi, și poziția în care dormim spune ceva despre personalitatea noastră. Iată ce dezvăluie despre tine poziția în care dormi. Sigur nu bănuiai asta!

Ce dezvăluie despre tine poziția în care dormi

Conform unui studiu efectuat pe nu mai puțin de 2.000 de americani, latura patului pe care dormi afectează personalitatea ta. Cercetătorii au ajuns la concluzia că persoanele care dorm pe stânga preferă să asculte muzică veche și să vizioneze filmele cu un final dramatic. Pe cealaltă parte, persoanele care dorm pe partea dreaptă iubesc să asculte muzică rock și să vizioneze filmele de acțiune.

Pozitia de dormit influenteaza personalitatea
Pozitia de dormit influenteaza personalitatea
  • Poziția de dormit pe spate

Oamenii de știință au descoperit că persoanele care preferă să doarmă pe spate cu brațele întinse pe lângă corp sunt rezervate, nu suportă să fie în centrul atenției și sunt timide. Pe cealaltă parte, persoanele care țin brațele întinse sunt deschisă, relaxate, au încredere în forțele proprii și își spun mereu punctul de vedere. Conform statisticilor, aproximativ 60% dintre oameni aleg această poziție pentru dormit.

De obicei, cei care dorm în acest fel nu au parte de un somn odihnitor, deoarece s-ar putea confrunta cu dureri de spate și au tendința de a sforăi. Cu toate acestea, există și unele beneficii. Aceste persoane nu vor suferi de dureri de gât, deoarece coloana vertebrală, gâtul și capul se află într-o poziție neutră. De asemenea, specialiștii recomandă folosirea unei perne ușor ridicate, deoarece aceasta oferă suport gâtului și spatelui.

  • Poziția de dormit pe burtă

Conform studiului, persoanele care aleg să doarmă pe burtă sunt încrezătoare, optimiste și sunt conștiente de propriile capacități. De asemenea, oamenii care preferă această poziție au un spirit de observație foarte ridicat și sunt mereu atenți la detalii. Aceștia știu mereu cum trebuie să acționeze și reușesc să găsească o soluţie sau o cale pentru a finaliza tot ceea ce și-au propus.

Specialiștii nu recomandă această poziție, deoarece apar mult mai rapid ridurile și este posibil să apară durerile de gât, deoarece dormitul pe spate exercită o presiune mare asupra nervilor din gât. Totuși, dacă te-ai obișnuit să dormi în acest fel, medicii spun că e bine să așezi o pernă sub abdomen, în zona pelvisului, pentru a reduce tensiunea. De asemenea, poți încerca să dormi cu o pernă mai joasă sub cap.

  • Poziția de dormit pe o parte

Persoanele care preferă să doarmă pe o parte și să țină genunchii apropiați de piept au o personalitate extrem de puternică, sunt hotărâte, știu foarte bine ce vor de la viață și nu ajung niciodată la compromisuri. Pe de altă parte, oamenii care dorm pe o parte, dar țin brațele aproape de corp sunt foarte sociabili, se atașează repede de alte persoane și sunt extrem de naivi. Cei care aleg această poziție de dormit nu sforăie, deoarece dormitul lateral menține căile respiratorii deschise.