Home » Life & Style » De ce trebuie să ții cont atunci când îți alegi salteaua de dormit. 5 detalii pe care să le iei în considerare

De ce trebuie să ții cont atunci când îți alegi salteaua de dormit. 5 detalii pe care să le iei în considerare

Alexandru Cazacu / 20.02.2021, 14:14
De ce trebuie să ții cont atunci când îți alegi salteaua de dormit. 5 detalii pe care să le iei în considerare

Salteaua este foarte importantă pentru a dormi cât mai bine și a avea un somn odihnitor. Însă nu toate saltelele te pot ajută să faci acest lucru. Noi îți spunem în continuare de ce trebuie să ții cont atunci când îți alegi salteaua de dormit.

Cum alegi salteaua de dormit

După cum vă spuneam, saltelele de dormit sunt foarte importante pentru somnul tău. În zilele noastre există nenumărate tipuri de astfel de saltele, însă nu toate sunt la fel de calitative. Mai departe vă prezentăm câteva lucruri de care trebuie să ții cont când îți alegi salteaua.

Saltelele cu arcuri îmbrăcate

Mai nou, arcurile acestor saltele sunt îmbrăcate individual. Mai exact, ele au la mijloc un rând de arcuri, iar fiecare în parte este învelit în material textil. În felul acesta, fiecare arc se adaptează independent corpului, iar cel lângă tine nu va fi deranjat dacă te miști în pat. Singurul dezavantaj îl reprezintă faptul că aceasta este că este o saltea destul de scumpă.

Saltelele cu spumă de memorie

Aceste saltele sunt fabricate din poliuretan de mare densitate și sunt bazate pe tehnologia descoperită de NASA în anii 70. Cu toate acestea, ele au apărut în comerț cu aproximativ 20 de ani mai târziu. Saltelele cu spumă de memorie, după cum spune și numele, rețin forma corpului chiar și după ce te-ai ridicat din pat. Așadar, atunci când te reașezi, ea se mulează pe conturul corpului tău.

Cum îți alegi salteaua de dormit
Cum îți alegi salteaua de dormit

Lasă-te dus de valuri

Probabil nu sunt mulți cei care au avut ocazia să încerce saltelele cu apă, însă în anii 70, aceste saltele au făcut senzație. În zilele noastre, saltele cu apă au fost mult îmbunătățite și se găsesc, în special în cabinetele de fizioterapie. Cu toate acestea, multe persoane le au și acasă. Unele dintre acestea pot veni cu un sistem de încălzire, putând fi conectate la priză. Pe de altă parte, aceste saltele au și un mare dezavantaj. Mai exact, într-o clipă de neatenție o poți sparge și astfel îți vei inunda locuința.

Poți alege varianta de buget

În cazul în care salteaua pe care o ai deja este încă bună, dar totuși ai vrea mai mult confort, poți alege să cumperi un topper. Această saltea mai subțire o poți pune peste cea veche. Topper-ele pot fi de asemenea de mai multe feluri, dar pentru un plus de confort poți să achiziționezi unul cu spumă de memorie. Sau, poți să alegi un astfel de saltea mai subțire hipoalergenică, care au nu alunecă pe partea inferioară, putând fi puse chiar și la nivelul podelei.

Alte saltele pe bază de spumă

Saltelele cu spumă de memorie nu sunt singurele realizate din spumă. De exemplu mai există și cele din spumă, fie poliuretanică, fie latex. Probabil mulți le cunoaștem sub denumirea de saltele cu bureți. Aceste sunt antialergenice și foarte ușor de întreținut. Din punctul de vedere ale acestor saltele, cu cât densitatea spumei este mai mare, cu atât salteaua este mai confortabilă și mai rezistentă.