Home » Life & Style » Cum să cureți ușor sticlele refolosibile și capacele. 7 metode simple și eficiente

Cum să cureți ușor sticlele refolosibile și capacele. 7 metode simple și eficiente

Ileana Mladinoiu / 18.02.2021, 18:46
Cum să cureți ușor sticlele refolosibile și capacele. 7 metode simple și eficiente

Pentru a limita volumul deșeurilor este recomandat să reutilizați sticlele de plastic, cele din sticlă, diverse bidoane și să le umpleți de la robinet. Pentru că nu sunt spălate frecvent, recipientele acestea acumulează o mulțime de bacterii. Desigur, nu este ușor să folosiți un burete în interior din cauza gâtului prea strâmt.

Sfaturi utile pentru a spăla corect sticlele, inclusiv capacele

Rețineți că este necesar să clătiți sticlele în fiecare zi și să le curățați la fiecare trei zile dacă reutilizarea lor este zilnică.

1.Orez pentru curățarea sticlei

Puneți apă în sticlă, adăugați o mână de orez crud. Turnați câteva picături de lichid de spălat vase. Agitați energic. Turnați amestecul într-o strecurătoare peste chiuvetă pentru a colecta boabele de orez. Clătiți de mai multe ori. Orezul crud se va comporta ca un burete în sticlă și o va curăța foarte bine.

2.Tablete pentru proteze

Puneți două-trei tablete pentru proteze în sticlă, adăugați apă clocotită, închideți sticla, agitați. Se lasă așa peste noapte. A doua zi dimineață, se toarnă puțin lichid de spălat vase, obțineți spumă adăugând apă.

Clătiți de mai multe ori pentru a îndepărta reziduurile de săpun. Tabletele pentru proteze dentare sunt folosite ca antibacteriene și ca produse de curățare. Sunt foarte eficiente pentru curățarea sticlelor, termosurilor etc.

3.Oțet alb pentru curățarea sticlelor

Oțetul este bine cunoscut pentru proprietățile sale de curățare, dezinfectare și dezodorizare. Umpleți sticla cu oțet alb și lăsați să acționeze timp de opt ore. După aceea, trebuie doar să clătiți pentru a elimina mirosul și gustul oțetului.

Cum să cureți ușor sticlele refolosibile și capacele. Sticle de plastic
Sticle de plastic

4.Bicarbonat de sodiu

Se toarnă o lingură de bicarbonat de sodiu în sticlă, adăugați apă fierbinte, închideți și amestecați bine. Se lasă să se odihnească o oră. Clătiți bine.

5.Amestec lunar de curățare (baia sticlelor)

În fiecare lună trebuie să găsiți timp pentru a vă face sticlele refolosibile. Umpleți sticla cu un amestec de apă cu săpun și oțet alb. Se agită bine, apoi se lasă să stea 24 de ore. În cele din urmă, clătiți cu apă limpede.

6.Cum se curăță capacul/dopul unei sticle

Capacele/dopurile sticlei nu scapă de bacterii. Pentru a le curăța corect, acestea trebuie înmuiate într-un amestec de apă, bicarbonat de sodiu și o picătură de înălbitor. După ce ați făcut acest lucru, frecați interiorul dopului cu un tampon de bumbac înmuiat în alcool.

7.Tablete naturale preparate în casă

Veți avea nevoie de:

  • 1 cană (250 ml) bicarbonat de sodiu, 1/4 cană (65 ml) acid citric, 1/4 cană (65 ml) sare, 1 linguriță săpun de vase, 1/2 linguriță de peroxid de hydrogen, apă într-o sticlă de pulverizare.

Într-un castron, combinați bicarbonatul de sodiu, acidul citric și sarea. Adăugați săpun de vase și peroxid de hidrogen. Stropiți puțină apă (nu prea mult) pe măsură ce amestecați. Folosiți o linguriță și întindeți-o pe o foaie de gătit căptușită cu pergament. Lasați să stea peste noapte. Transferați amestecul într-un recipient etanș pentru depozitare.

Mod de utilizare: așezați o pastilă în sticlă și adăugați puțină apă. Lăsați să stea timp de 2 minute sau până când nu mai clocotește. Închideți sticla cu dop, capac sau alt mecanism . Agitați energic. Scurgeți poțiunea și clătiți-o cu apă curată.