Home » Când, unde, cum » Ce este fructul zeilor, ce gust are și cum se mănâncă de fapt

Ce este fructul zeilor, ce gust are și cum se mănâncă de fapt

Alexandru Cazacu / 21.09.2021, 14:13
Ce este fructul zeilor, ce gust are și cum se mănâncă de fapt

În ultima vreme, se aude din ce în ce mai des despre fructul zeilor. Cu toate acestea, sunt și oameni care nu știu ce este acest fruct exotic. Dacă și tu te afli printre aceștia, noi îți vom spune în rândurile următoare, ce este fructul zeilor, cum se mănâncă și ce gust are.

Ce este fructul zeilor și ce gust are

Cunoscut și sub denumirea de ”Persimon” (care ar însemna ”fructul zeilor” sau ”para lui Dumnezeu”, Kaki este originar din China, însă acum el este comercializat în toate colțurile lumii. Ba chiar mai mult de atât, acest fruct al zeilor a devenit din ce în ce mai popular și în țara noastră. Acesta poate fi la fel de mare ca un grapefruit sau cât o portocală.

La maturitate, fructele kaki semănă cu niște roșii de culoare portocalie sau cu niște mere, sunt foarte suculente și extrem de bogate în antioxidanți, magneziu și potasiu. După cum spuneam, de obicei, aceste fructe au culoarea portocalie, însă aceasta poate varia, în funcție de gradul de maturitate. Ele pot fi de culoare galbenă și portocalie, însă câteodată pot căpăta și nuanțe de maro, atunci când se acumulează zahăr în zona respectivă a fructului.

Pulpa fructului kaki este cremoasă și puțin gelatinoasă. În ceea ce privește gustul acestuia, ei bine, trebuie să știți că este diferit în funcție de gradul de coacere al fructului. Dacă este copt bine, atunci fructul zeilor va avea un gust între cel de piersică și ananas și este foarte dulce. Un astfel de fruct este o încântare pentru papilele gustative.

Ce este de fapt fructul zeilor
Ce este fructul zeilor, ce gust are și cum se mănâncă de fapt

Cum se mănâncă fructul kaki

Evident, mai întâi îl vom spăla și curăța. Pentru a-l decoji, trebuie să îl tai în jumătate și să îndepărtezi partea dinspre codiță. Apoi, coaja acestuia poate fi curățată ca cea a unui măr. După ce l-ai decojit, fructul kaki poate fi consumat ca atare sau poate fi adăugat în diferite preparate.

Dacă nu ai răbdare, după ce l-ai curățat de coajă poți să îl mănânci ca pe un măr. De asemenea, fructul zeilor poate fi consumat și uscat sau gătit, dar și folosit la prepararea unor băuturi. Ba chiar mai mult de atât, unele persoane fac dulceață sau gem din pulpa dulce a fructului kaki.

Există mai multe soiuri de kaki

La nivel mondial există mai multe soiuri al acestui fruct, însă cele mai populare sunt Fuyu și Hachiya. Mai exact, Fuyu sunt fructele kaki care se aseamănă cu roșiile ca formă și care pot fi consumate încă de când au o consistență mai tare.

Pe de altă parte, Hachiya sunt fructele în formă de inimă, care sunt astringente și tari atunci când sunt necoapte. În comparație cu Fuyu, Hachiya au o aromă mai intensă, însă pentru a le putea mânca, trebuie să le lași bine să se coacă. Cu toate acestea, se merită să aștepți, deoarece când sunt bine coapte ele devin foarte moi și extrem de dulci și delicioase.