Home » Cum să faci orice » Prăjitură cu mere. Rețeta simplă și delicioasă care se face doar din câteva ingrediente banale

Prăjitură cu mere. Rețeta simplă și delicioasă care se face doar din câteva ingrediente banale

Alexandru Cazacu / 13.09.2021, 16:41
Prăjitură cu mere. Rețeta simplă și delicioasă care se face doar din câteva ingrediente banale

Această prăjitură cu mere poate fi un desert perfect pentru diferite ocazii. Rețeta este foarte ușor de preparat și va fi cu siguranță pe placul tuturor. De asemenea, prăjitura cu mere pe care o vom prezenta este foarte moale și extrem de bună la gust. Hai să vedem care sunt ingredientele de care avem nevoie și cum se prepară acest minunat desert.

Rețeta simplă și delicioasă de prăjitură cu mere

Există nenumărate moduri în care poți face prăjituri cu mere, însă această rețetă este de-a dreptul senzațională. Pe lângă faptul că este foarte ușor de făcut, nu vei avea nevoie de echipamente sofisticate pentru a o pregăti.

De asemenea, această rețetă de prăjitură cu mere este incredibil de delicioasă și poate fi servită atât la micul dejun, dar și în timpul zilei. Cu siguranță, atât copiii, cât și cei mari o vor adora. Haideți să vedem ce ne trebuie pentru prăjitura noastră și cum se prepară aceasta.

Ingrediente:

  • 2 mere mari
  • zeamă de lămâie
  • 3 lingurițe de zahăr pudră
  • 1 ou
  • 100 gr zahăr
  • 125 ml lapte
  • 40 ml ulei
  • 200 grame făină de grâu
  • praf de copt

Modul de preparare

Mai întâi vom spăla bine merele și le vom curăța de sâmburi și coajă. Mai departe, tăiem unul dintre mere în cubulețe și le punem într-un bol. Peste acestea, vom adăuga 3 lingurițe de zahăr și sucul de la o jumătate de lămâie și le amestecăm bine. În continuare, vom pregăti aluatul. Într-un alt bol, vom amesteca cu ajutorul unui mixer oul cu 100 de grame de zahăr. Peste acest amestec punem și laptele, uleiul și continuăm să amestecăm.

Peste acestea adăugăm câte puțină făină până o vom încorpora pe toată. După ce am făcut toate aceste lucruri, vom pune și jumătate de pliculeț de praf de copt și vom continua să mestecăm, după care vom adăuga și cubulețele de măr.

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt vom turna compoziția noastră, pe care o vom orna cu felii din celălalt măr și o dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 40 de minute. Spre sfârșitul timpului de coacere verificați cu o scobitoare dacă prăjitura este făcută și în interior. După ce ne-am asigurat că prăjitura noastră cu mere este gata, o presărăm cu zahăr pudră și o lăsăm să se răcorească. Aceasta este rețeta noastră, iar noi îți dorim poftă bună!

Rețetă de prăjitură cu mere
Rețetă delicioasă de prăjitură cu mere

Beneficii ale consumului de mere

Acum că știți cum se face prăjitura cu mere, hai să îți spunem câte ceva și despre consumul de mere. Pe lângă gustul deosebit, merele ne aduc numeroase beneficii pentru sănătate. Potrivit unui studiu recent, merele conțin foarte multe fibre solubile care pot reduce tulburările intestinale. Totodată, merele pot fi o sursă excelentă de potasiu.

De asemenea, consumul de mere ajută la menținerea optimă a nivelului de insulină, ajută la detoxifierea organismului și la eliminarea metalelor grele din organism. O altă substanță benefică din mere este pectina. Aceasta ajută la reducerea nivelului de colesterol, prin reducerea secreției de insulină din sânge. Pe lângă multe alte beneficii, merele contribuie la sănătatea inimii, potolesc setea și sunt foarte bogate în vitamina C.