Home » Cum să faci orice » Prăjitură cu mere pufoasă. Rețeta specială de la JamilaCuisine

Prăjitură cu mere pufoasă. Rețeta specială de la JamilaCuisine

Alexandru Cazacu / 03.09.2021, 17:21
Prăjitură cu mere pufoasă. Rețeta specială de la JamilaCuisine

Weekendul ne bate la ușă, iar un desert delicios poate fi perfect pentru o zi liberă, petrecută alături de familie. Așadar, noi îți vom prezenta o rețetă de prăjitură cu mere de la JamilaCuisine, care va fi cu siguranță apreciată de cei dragi.

Rețetă delicioasă de prăjitură cu mere pufoasă

În această perioadă, atât magazinele, cât și tarabele sunt pline cu fel și fel de fructe. Cu toate acestea, noi vă vom prezenta astăzi un desert delicios la care vom folosi mere. Această prăjitură este foarte ușor de făcut, cu un blat pufos și extrem de bună la gust.

Cu siguranță, după ce o vei pregăti va deveni desertul preferat de familia ta. Dacă urmărești cu atenție pașii de mai jos, rezultatul va fi uimitor. Haideți să vedem care sunt ingredientele de care avem nevoie și cum se prepară această rețetă de prăjitură cu mere extrem de pufoasă. Trebuie să menționăm, că pentru a coace această prăjitură vom avea nevoie o tavă cu dimensiuni de aproximativ 35 x 25 cm.

Ingrediente:

  • 1 kg mere
  • 400 g de făină
  • 200 g de unt (la temperatura camerei)
  • zeamă de la o lămâie
  • 200 g de zahăr
  • 60 ml lapte bătut
  • 6 ouă
  • 1 lingură esență de vanilie
  • sare
  • 20 g praf de copt.

Prăjitură cu mere – mod de preparare

Mai întâi, vom spăla bine merele, după care le scoate mijlocul cu tot cu semințe fără să tăiem merele (acestea trebuie să rămână întregi). În continuare, curățăm merele de coajă și le vom tăia în sferturi, pe verticală. Acum, vom lua fiecare sfert și îl vom tăia felii, dinspre exterior spre interior, însă fără a ajunge până la capăt, pentru ca bucata de măr să rămână întreagă.

După ce am terminat de pregătit merele, vom face compoziția. Într-un bol, punem cele 200 de grame de unt și zahărul, după care vom amesteca foarte bine cu ajutorul unui mixer. Peste amestecul nostru vom pune și ouăle, pe rând, mixând la fiecare din ele. După ce am încorporat toate ouăle, adăugăm în compoziție zeama de lămâie, laptele bătut, sarea, esența de vanilie, făina și praful de copt. Toate aceste ingrediente le vom mixa până la omogenizarea compoziției.

Rețetă de prăjitură cu mere pufoasă
Rețetă de prăjitură cu mere pufoasă

Prăjitură cu mere pufoasă – coacere

Iată că am ajuns și la coacerea prăjiturii noastre cu mere. Așadar, așezăm pe fundul tăvii hârtie de copt, peste care vom turna compoziția rezultată mai sus. Nivelăm frumos compoziția, iar deasupra acesteia vom așeza sferturile de mere, apăsând ușor pentru ca acestea să intre puțin în compoziție.

După ce am așezat și bucățile de măr, vom pune tava în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 175 de grade Celsius pentru aproximativ 40 de minute. După ce timpul de coacere s-a scurs, scoatem prăjitura din cuptor și o dăm deoparte ca să se răcească. După ce prăjitura s-a răcit, o putem felia în ce fel dorim. Ei bine, acum nu ne mai rămâne decât să ne bucurăm de gustul deosebit al acestei prăjituri cu mere extrem de pufoasă, alături de cei dragi.

Puteți vedea rețeta video prezentată de JamilaCuisine aici.