Home » Când, unde, cum » Ce fel de personalitate ai, în funcție de cafeaua pe care o consumi. Cafea neagră, neîndulcită, sau cu lapte și zahăr? Studiul specialiștilor arată clar

Ce fel de personalitate ai, în funcție de cafeaua pe care o consumi. Cafea neagră, neîndulcită, sau cu lapte și zahăr? Studiul specialiștilor arată clar

Manolică Anca / 05.02.2022, 13:00
Ce fel de personalitate ai, în funcție de cafeaua pe care o consumi. Cafea neagră, neîndulcită, sau cu lapte și zahăr? Studiul specialiștilor arată clar

Pentru cei mai mulți dintre noi, cafeaua este o parte esențială a rutinei de dimineață. Fie că este vorba de o cafea neagră simplă sau de un Cappuccino, băutura de cafea aleasă de tine poate spune multe despre personalitatea ta. Citește mai departe pentru a afla ce fel de personalitate ai, în funcție de cafeaua pe care o consumi.

S-a descoperit că băutura preferată a dimineții dezvăluie multe lucruri despre noi

Știai că tipul de cafea pe care o consumi poate dezvălui multe despre personalitatea ta? Deși este puțin amuzant, acest lucru are de fapt o bază științifică, existând numeroase studii prin care s-au evaluat trăsăturile de personalitate ale diferiților consumatori de cafea.

Au fost găsite tendințe puternice între tipul de cafea consumată și trăsăturile de personalitate ale persoanei respective. De asemenea, studiile arată că alegerile în materie de cofeină pot dezvălui multe despre starea de spirit și stima de sine. Sexul are și el un impact asupra tipului de cafea consumat. În general, femeile consumă cafea cu lapte, în timp ce bărbații comandă mai des un espresso.

Ce fel de personalitate ai, în funcție de cafeaua pe care o consumi

Un studiu realizat de psihologul Ramani Durvasula pe 1.000 de persoane care obişnuiau să consume zilnic cafea a scos la iveală anumite trăsături de personalitate. În funcție de diferitele tipuri de cafea, acesta a trans unele concluzii interesante care se regăsesc și în cartea sa, „You are why you eat: Change your food attitude, Change your life”,

Astfel, s-a descoperit că cei care consumă cafea neagră, neîndulcită, eventual şi rece sunt firi foarte riguroase, răbdătoare, extrem de focusate obiectivele lor şi realiste, eficiente, uneori chiar un pic „fixiste”, nu prea receptive la schimbare.

De cealaltă parte, persoanele care iubesc să bea cafeaua îndulcită și cu mult lapte sunt foarte visătoare, copilăroase, sensibile şi caută să le facă mereu pe plac oamenilor din jur. Sunt firi foarte deschise, pot fi „citite” din prima, foarte sociabile, dar care nu prea au grijă de propria persoană, preferând să se pună pe locul doi.

Cafe Latte
Cafe Latte

Insta-cafegiii, adică cei care amestecă rapid un ness cu apă şi nu mai stau să fiarbă cafeaua la ibric sau la filtru, sunt , potrivit studiului, puțini ca leneși, preferând să amâne mereu lucrurile „pe mâine”. Sunt și ei firi destul de copilăroase, cu imaginație bogată, trendsetteri am putea spune, dar uneori puțin cam neatenți în ceea ce privește alimentația.

Mai există și aceia care consumă cafea decofeinizată. Ei tind să fie foarte tipicari, perfecționiști, obsedaţi de control, ipohondri atunci când vine vorba de sănătate, sensibili și mereu atenți la orice mișcă.

Desigur, nu trebuie să uităm că fiecare individ este unic, iar caracterul nu paote fi redus atât de simplist, numai luând în considerare cafeaua pe care o bea în fiecare zi. De asemenea, este important să reținem că preferințele gustative sunt influențate intens de cultura și experiențele noastre personale, nu în totalitate de trăsăturile noastre de personalitate, și că gusturile se schimbă adesea în timp.