Home » Life & Style » Ce fel de om ești în funcție de cafeaua băută. Obiceiul banal care te trădează

Ce fel de om ești în funcție de cafeaua băută. Obiceiul banal care te trădează

Violeta Badea / 04.03.2021, 10:42
Ce fel de om ești în funcție de cafeaua băută. Obiceiul banal care te trădează

Ce fel de om ești în funcție de cafeaua băută. Obiceiul banal care te trădează. Cafeaua este una dintre cele mai iubite băuturi din lume. Dacă ai un anumit sortiment pe care îl consumi în mod regulat, atunci trebuie să știi că acest obicei spune ceva despre tine! În acest articol vei afla ce fel de om ești în funcție de cafeaua băută.

Ce fel de om ești în funcție de cafeaua bătută

Modul de a bea cafea spune multe despre noi! În cadrul emisiunii „Adevăruri Ascunse” de la Antena 3, Lidia Fecioru a vorbit despre amprenta energetică pe care o poartă compoziția cafelei și cum ajunge să ne influențeze personalitatea.

„Oamenii puternici beau cafeaua neagră, neîndulcită. Dacă bem cu lapte, de multe ori suntem capricioşi. Oamenii care beau cafe late sunt oameni care îşi pot schimba foarte des dispoziţia. Ca să cunoşti pe cineva, spui, hai să bem o cafea. Este invitaţia directă în varianta de acum. Cafeaua amară este băută de oamenii puternici, care vor să fie lideri”, a dezvăluit Lidia Fecioru.

Ce fel de om esti in functie de cafeaua pe care o bei
Ce fel de om esti in functie de cafeaua pe care o bei

Ce spune cafeaua preferată despre tine

Alegerile pe care le facem nu sunt deloc întâmplătoare, deoarece arată ce fel de personalitate avem. Asta o demonstrează numeroasele studii care s-au tot făcut de-a lungul timpului. Unul dintre acestea este făcut de psihologul dr. Ramani Durvasula care a efectuat o cercetare pe nu mai puțin de 1.000 de băutori de cafea.

În urma acestei cercetări s-au obținut date importante legate de caracteristicile de personalitate precum sensibilitatea și compasiunea, dar și despre comportamentul sprecific precum introvertiția si extrovertiția. Iată care au fost rezultatele studiului.

  • Cafea neagră – persoane directe

În urma studiului s-a demonstrat faptul că oamenii care preferă acest tip de cafea sunt firi directe, lipsite de ascunzișuri, cărora le place să spună lucrurilor pe nume. De asemenea, pot fi nerăbdători și repeziți, deoare își doresc să rezolve lucurile cât mai repede.

  • Latte – caractere slabe

Persoanele care preferă să consume cafeaua cu lapte și zahăr sunt firi slabe și le place să-i mulțumească pe alții. De asemenea, sunt oameni predispuși la probleme cu stăpânirea nervilor.

  • Cappuccino – persoane perfecționiste

În urma studiului s-a constat că persoanele care beau cappuccino sunt perfecționiste, sensibile și preocupate de propria sănătate. De asemenea, își dedică foarte mult timp proiectelor la care lucrează, fiind persoane muncitoare și dedicate.

  • Cafea instant – persoane leneșe

Oamenii care consumă cafeaua instant își doresc să-și atingă obiectivele fără niciun efort. Sunt persoane delăsătoare, leneșe, iar amânarea este cuvântul care îi definește cel mai bine. Preferă să lase totul pe ultima sută de metri și reacționează în ultimul moment.

  • Cafeaua rece și dulce – persoane spontane

Cei care preferă această băutură au un spirit aventurier. Sunt persoane care nu stau foarte mult pe gânduri atunci când vine vorba de o călătorie sau desfășurarea unei activități. De regulă, aceste persoane sunt primele atunci când vine vorba de distracție și au multă energie.

Beneficiile cafelei

– previne depresia;

– protejează ficatul;

– ajută la reglarea activității hepatice;

– stimulează creierul;

– reduce riscul de diabet;

– previne bolile: Parkinson și Alzheimer;

– previne cancerul de piele.