Home » Când, unde, cum » Ce înseamnă când visezi că te tunzi sau îți cade părul. Mesajul nebănuit al visului

Ce înseamnă când visezi că te tunzi sau îți cade părul. Mesajul nebănuit al visului

Ileana Mladinoiu / 17.02.2022, 12:49
Ce înseamnă când visezi că te tunzi sau îți cade părul. Mesajul nebănuit al visului

Visele legate de păr pot lăsa în urmă o mulțime de emoții, pozitive ori negative, deoarece se referă la energia ascunsă în interiorul fiecărui individ. Pentru că, în general, visele sunt vocea subconștientului. Apariția părului într-un vis poate reprezenta sentimentul pierderii controlului sau nesiguranță, ambele legate de alegerile pe care le-ați făcut în viață. Mai semnifică lipsa de optimism, entuziasm și o prezență continuă de frământări lăuntrice.

Simbolistica părului în culturi diferite

De-a lungul timpului, părul a avut o simbolistică spirituală semnificativă în multe culturi, religii și credințe diferite. Un simplu exemplu cunoscut de toți poate fi povestea biblică a lui Samson care își pierde puterea după ce i s-a tuns părul.

„Biblia ne povestește de Samson, cum că muierea/Când dormea, tâindu-i părul, i-a luat toată puterea” (M. Eminescu, Scrisoarea V)

La nativii americani, părul le dă celor ce-l poartă lung o intuiție sporită și un al șaselea simț. Părul mai lung este asociat cu mai multă încredere,  echilibru interior și forță exterioară.

Totuși, în aceste credințe și practici, există teme comune pe care aproape toate culturile le împărtășesc despre păr. El este legat de unicitatea fiecărui individ. Buddha s-a ras în cap, ca simbol al pierderii atașamentului față de identitatea sa, pentru a-și croi drumul către iluminare.

În multe contexte, tunderea părului este un semn de renunțare la puterea personală și agățarea de identitate. Părul reprezintă în realitate căile noastre individuale.

Ce înseamnă când visezi că te tunzi sau îți cade părul. Mesajul nebănuit al visului

A visa că te tunzi este un vis obișnuit, dar emoțiile care decurg variază foarte mult în funcție de detaliile visului. Unii oameni se simt stresați după ce s-au tuns, în timp ce alții sunt foarte bucuroși.

Semnificația unei tunsori într-un vis variază de la persoană la persoană, deoarece toți avem identități diferite și vulnerabilități diferite. Cu toate acestea, în general, a te tunde într-un vis înseamnă că ați pierdut sau veți pierde ceva.

Dacă visul este pozitiv, se spune că ar simboliza pierderea energiei negative sau a atașamentului nesănătos față de cineva care obișnuia să vă controleze. S-ar putea să vă fi simțit controlat sau reprimat de cineva sau de un grup de oameni, cum ar fi cel de la locul de muncă, iar acum să vă simțiți încrezători și liberi, ba chiar să faceți propriile alegeri.

Ce înseamnă când visezi ceva legat de păr
Ce înseamnă când visezi ceva legat de păr

Veți simți nevoia să vă redefiniți viața, să începeți un nou drum sau să vă reinventați.

Dacă v-ați simțit stresat în visul cu tunsoarea părului, înseamnă adesea că v-ați pierdut încrederea în propriile puteri. S-ar putea ca cineva din viața voastră să vă facă să vă simțiți neputincioși sau incompetenți. Sau să simțiți propriile sisteme de credințe false care vă vor doborî la nivel mental.

A vă simți stresat sau negativ într-un astfel de vis poate fi, de asemenea, un semn că sunteți rupți de intuiție și că vă veți simți în dezacord cu sinele superior.

Este posibil să vă simțiți confuzi, deprimați, cu un dezinteres total pentru lucrurile care vă interesează în mod normal. Găsirea unor modalități de reconectare spirituală cu voi înșivă poate fi reparatorie.

Cât contează lungimea tunsorii în vis

Lungimea tunsorii poate da informații despre ce înseamnă visul tunderii părului. Dacă visați că vă tundeți părul scurt, este un semn că treceți printr-o schimbare majoră în viată. Dacă vă simțiți bine în vis, este o schimbare în direcția corectă și veți avea sentimentul renașterii. Pierdeți energia negativă acumulată în ultimele luni și veți găsi o fază pozitivă în viața voastră.

Treceți prin mari schimbări care vă depășesc, pentru că știți că există dificultăți în a renunța la ceea ce era prezent. Cu cât părul este mai scurt în vise, cu atât schimbările sunt mai greu de trăit. Părul scurt este asociat cu încrederea, puterea interioară și pacea exterioară. În funcție de calea vieții pe care vă aflați, lungimea părului și a tunsorii poate avea semnificații diferite.

În caz că vă simțiți încărcați negativ în ceea ce privește tunsoarea, înseamnă că sunteți pe cale să înfruntați provocări pe care viața vi le oferă pentru a vă pune la încercare încrederea în sine.

De aceea, este bine să eliminați oamenii negativi din jurul vostru și să preluați controlul asupra direcției dorite. În caz contrar, vă puteți bloca sau deconecta de sinele superior și de scopul avut în viață.

Mesajul tunsorii făcute în vis de unul singur

Vreți schimbare și poate deja ați implementat-o ​​în lumea reală. Această dorință este legată de faptul că vreți să recâștigați controlul asupra propriei vieți și asupra evenimentelor care vi se întâmplă.

Mesajul tunsorii și al lacrimilor tramsmis în vis

Aveți încredere în oameni care nu merită și asta creează schimbări nefavorabile care vă vor deteriora traiul. Subconștientul vă avertizează despre asta prin acest vis.

Ce semnifică în vis căderea părului

Multe credințe merg spre ideea că pierderea părului este un semn al pierderii a ceva esențial pentru identitatea proprie. Poate fi puterea, statutul sau frumusețea ei.

Simbolic, căderea părului poate reprezenta atașamentele superficiale pe care le aveți și vulnerabilitățile emoționale ce apar atunci când acestea sunt în pericol.

Dacă visați că vă cade părul, este semn că un nou capitol se află pe cale să înceapă pentru voi. Similar cu moartea, este un semn al ciclului vieții. Naștere, moarte, renaștere, transformare. Urmează schimbări mari, în principal legate de convingerile voastre și de cei din jur.

Valorile de bază se schimbă chiar acum. Poate părea că această perioadă viitoare să fie dureroasă sau dificilă. Cu toate acestea, se va dovedi pozitivă dacă o abordați corect.

Interpretarea generală a tunderii părului în vis

În interpretarea generală a viselor, tunsul poate însemna mai multe lucruri. O dorință de schimbare, mai ales când tunsoarea este radical diferită de cea de dinainte și vă oferă un aspect total diferit.

Dacă tunsoarea nu e bine făcută, este un semn că există îngrijorare și ceva vă deranjează în viața reală.

Nevoia de odihnă poate fi o cauză a unui vis de tundere a părului. Aveți prea multe responsabilități, atât la locul de muncă, cât în mediul familial, cu timp de consumat, de exemplu, pentru îngrijirea copiilor.

Ce spun psihanaliștii despre tunderea părului în vis

Mulți psihanaliști au fost interesați de problema viselor, inclusiv ale celor cu tunsul părului. Pentru Freud, părul simbolizează puterea și libidoul. A te tunde în vis este o pierdere la nivel sexual, mai ales la nivelul atractivității și potenței sexuale.

Pentru Jung, părul este legat de latura sălbatică a omului. A te tunde înseamnă o chemare de a vă accepta mai bine așa cum sunteți și de a îmblânzi tot ceea ce este artificial pentru a face loc autenticului.

Pentru Miller, tunsoarea în vis este un semn că schimbarea este necesară, dar că nu sunteți încă pregătiți pentru aceasta.

Ileana Mlădinoiu