Home » Când, unde, cum » Ce înseamnă culorile de pe pasta de dinți. Adevărata semnificație

Ce înseamnă culorile de pe pasta de dinți. Adevărata semnificație

Alexandru Cazacu / 10.03.2022, 15:31
Ce înseamnă culorile de pe pasta de dinți. Adevărata semnificație

În zilele noastre, pe rafturile magazinelor găsim nenumărate tipuri de pastă de dinți. Cel mai probabil, mulți dintre voi ați observat în partea de jos a tubului de pastă de dinți un pătrat sau o liniuță mică colorată. Hai să vedem ce înseamnă de fapt culorile de pe pasta de dinți și dacă au sau nu o legătură cu calitatea produsului.

Ce înseamnă culorile de pe pasta de dinți

În caz că nu ați observat deja acest lucru, în partea de jos a unor tuburi de pastă de dinți apare un pătrățel sau o liniuță care pot fi de diferite culori. Pentru o bună perioadă de timp, în mediul online a circulat un zvon, precum că acestea ar de fapt fi niște coduri, după care oamenii pot afla calitatea produsului respectiv.

Mai exact, s-au făcut unele tabele pentru a prezenta semnificația culorilor de pe tuburile de pasă de dinți. Ba chiar mai mult de atât, se pare că unii oameni au ajuns să își cumpere pasta de dinți în funcție de culorile prezente pe tubul acesteia.

Se spunea că, dacă culoarea este verde atunci produsul este 100% natural, adică sănătos. Albastrul ar fi indicat faptul că pasta de dinți este doar 80% naturală, iar restul de 20% este produs sintetic.

Pe de altă parte, culoarea roșie ar fi arătat că pasta în proporție de doar 50% naturală. În schimb, dacă pătrățelul sau liniuța de care vă spuneam este neagră, asta ar însemna că produsul este chimic în totalitate.

Ce înseamnă culorile de pe pasta de dinți
Ce înseamnă culorile de pe pasta de dinți. Care este adevărata semnificație a acestora

Au sau nu legătură cu calitatea culorile de pe pasta de dinți

Aceste culori sunt prezente și pe recipientele altor produse cosmetice și nu au absolut nicio legătură cu calitatea produsului respectiv. Așadar, ca multe alte informații care circulă în mediul online, nici aceasta nu este adevărată, potrivit Adevărul. Dar ce reprezintă pătrățelul sau liniuța colorată de pe tuburile de pastă de dinți?

Ei bine, acestea au legătură cu procesul de producție al recipientelor. Concret, pătratul sau linia de diferite culori arată mașinii de ambalare locul unde tuburile trebuie tăiate și îndoite. Semnele colorate sunt foarte importante pentru mașinăriile din industria de ambalare, deoarece le arată acestora locul unde să tăie și să îndoaie tuburile.

De asemenea, aceste semne mai indică și care sunt culorile ce trebuie folosite pentru mesajele imprimate de pe recipiente. Culorile semnelor respective vor fi întâlnite în alte zone de pe suprafața tuburilor de pastă de dinți, însă de multe ori nu sunt chiar atât de vizibile.

Pentru a verifica calitatea pastei de dinți este recomandat să citiți ambalajul produsului

În concluzie, mitul a fost dezmințit, iar culorile de pe tuburile de pastă de dinți nu au nici o importanță pentru consumatori, ci doar pentru mașinăriile de care vă spuneam și pentru persoanele care le operează. Așa că nu există nicio legătură între aceste culori șu calitatea produsului.

Așadar, cea mai bună metodă pentru a afla compoziția chimică a unui astfel de produs este să verificați lista de ingrediente a acestuia.