Home » Utile » De ce să nu arunci tuburile de carton de la hârtia igienică. 4 întrebuințări nebănuite

De ce să nu arunci tuburile de carton de la hârtia igienică. 4 întrebuințări nebănuite

Voicu Costin / 08.02.2022, 07:44

Tuburile de carton care rămân de la hârtia igienică vă pot ajuta să le folosiți într-un mod creativ în loc să le aruncați. Când vine vorba de reciclat, oamenii au început să fie deschiși cu această idee de a refolosi unele lucruri, mai ales când îi pot ajuta să le întrebuințeze într-un mod constructiv. Ce poți face cu tuburile de hârtie igienică?

4 întrebuințări nebănuite

Vă vom prezenta câteva idei pentru a recicla tuburile de hârtie igienică pe care le puteți folosi într-un mod util, fără să le mai aruncați. Imaginația este cuvântul cheie când vine vorba de întrebuințarea acestor bucăți de carton, care la prima vedere nu par a avea multe întrebuințări.

Cu tuburile de carton poți face tot felul de decorațiuni: flori, stele, spirale, le poți colora în fel și chip și le poți modela ușor. Fie că vreți să vă redecorați camera într-un mod amuzant și plăcut, fie că vreți să faceți podoabe pentru brad, aceste tuburi vă pot oferi o gamă variată de întrebuințări, care mai de care mai năstrușnice.

Organizarea obiectelor mici

Dacă nu ai destule elastice de plastic sau alte idei pentru a organiza obiectele mici, află că tuburile de carton îți pot veni în ajutor. Poate nu te-ai gândit niciodată la asta, dar este momentul să îți prezentăm o idee ingenioasă! Îmbracă-le în staniol să aibă un aspect plăcut și organizează elasticele de păr, accesoriile mici de păr precum agrafele, eșarfele subțiri, șosetele, dresurile fine, bikini sau alte mici obiecte din materiale fine. Poți reuși astfel să economisești mult spațiu și să organizezi un spațiu într-un mod deosebit. Așa le poți pune în sertare în ordine și le vei găsi mai ușor.

Suporturi pentru obiecte de birou

Poți îmbrăca tuburile de hârtie, în hârtie colorată sau le poți vopsi cu acuarele ori carioci. În acest mod îți poţi decora biroul de la muncă și astfel nu ți se va mai părea plictisitor și lipsit de culoare. Poți depozita cablurile de la birou, agrafe de hârtie, foarfecele, capsule, pixuri sau alte obiecte mici care încap în ele. Chiar și în casă le puteți pune, iar fetele își pot depozita pensulele de machiaj sau diferite rujuri ori alte instrumente de make-up.

Teacă pentru cuțite și obiecte ascuțite

Folosește aceste tuburi și câteva agrafe de hârtie să inventezi o teacă pentru cuțitele din bucătărie. Așa nu te vei mai tăia când cauți cuțitele prin sertare sau când vrei să le pui în geanta pentru picnic. În acest mod îți poți păstra și gențile în perfectă stare, fără a se mai perfora din cauza obiectelor ascuțite, care vă pot răni, dacă nu sunteți atenți.

Răsadnițe pentru flori și legume

Cartonul biodegrabil din care sunt făcute nu va afecta în nici un fel mediul înconjurător, dacă le folosiți în acest mod. Compostul din grădina sau răsadniţele din flori sunt ideile pe care vi le propunem, pentru a utiliza hârtia într-un mod creativ și folositor.

Împachetează un capăt, umple tubul cu pământ pentru răsaduri, pune semințe și apoi udă-le bine. Păstrează micile răsadnițe într-un spațiu luminat și încălzit. Când vrei să le plantezi în grădină este suficient să îndepărtezi partea de jos a tubului pentru a lăsa rădăcinile să se dezvolte în voie.