Home » Știri » Afacere cu reciclarea hârtiei – cum să îți asiguri traiul dintr-o afacere prin care ajuți și natura

Afacere cu reciclarea hârtiei – cum să îți asiguri traiul dintr-o afacere prin care ajuți și natura

Ileana Mladinoiu / 11.01.2021, 09:37
Afacere cu reciclarea hârtiei – cum să îți asiguri traiul dintr-o afacere prin care ajuți și natura

După cum bine știți, hârtia rezultă din copacii tăiați din păduri. În prezent, câteva mii de tone sunt utilizate săptămânal pentru producția de hârtie virgină la nivel mondial, ca să nu mai vorbim de rata emisiilor de gaze de la fabricile care o produc. Cu toate acestea, pentru o operațiune de reciclare a hârtiei, pădurea este sigură, deoarece hârtia deja utilizată poate să fie procesată. În plus, emisiile de CO2, precum și utilizarea apei și a energiei sunt la un nivel mai redus în timpul reciclării.

Afacere cu reciclarea hârtiei. Cum funcționează metoda de reciclare

De precizat că hârtia este reciclabilă, dar nu la nesfârșit. Mai puțin rezistentă decât materiale precum sticla și plasticul, numărul de reciclare posibil pentru o hârtie este de de aproximativ 5, iar fibrele conținute în hârtie pot să nu mai fie potrivite pentru procesare.

Chiar și așa, majoritatea tipurilor de hârtie sunt reciclabile: foile de caiete, ziare, cărți, reviste, cartoane. Ulterior, hârtia reciclată, care este la fel de albă ca hârtia virgină, va fi folosită la tipărirea ziarelor, ca foi pentru caiete și reviste, pentru confecționarea plicurilor etc.

Reutilizarea hârtiei are multe avantaje pentru toată lumea. Este o activitate care încetinește considerabil degradarea mediului și distrugerea naturii.

De asemenea, reciclarea hârtiei este o activitate care creează locuri de muncă și, astfel, o oportunitate pentru economie. Și dacă o companie lucrează cu propriile fabrici poate oferi un mic curs de instruire angajaților pentru a explica modul în care funcționează sistemul de sortare a deșeurilor din hârtie, fiindcă acesta este primul pas și unul dintre cele mai importante în munca de reciclare.

Folosind coșuri de sortare, lucrătorii de birou, de exemplu, își pun acolo toate hârtiile inutile. Apoi, aceste coșuri vor fi colectate de agenți speciali pentru a fi transportate la fabricile de prelucrare.

Ce trebuie să știi dacă vrei să începi o afacere cu reciclarea hârtiei

Dacă doriți să începeți o afacere cu reciclarea hârtiei, mai întâi trebuie să vă înregistrați ca persoană juridică sau antreprenor individual. Forma cea mai potrivită pentru punctul de colectare a deșeurilor de hârtie este un antreprenor individual.

Urmează să vă gândiți că deșeurile de hârtie colectate trebuie să fie depozitate undeva și că trebuie să aveți grijă de acel loc/depozit.Cu fondurile necesare, puteți închiria o cameră adecvată, într-o zonă în care să fiți singurul întreprinzător de acest tip. Dacă aveți un buget limitat, propriul garaj este un spațiu destul de bun.

La început, lucrați independent, însă, veți avea multe alte sarcini pe lângă primirea deșeurilor de hârtie. Va trebui să căutați clienți, să încheiați contracte cu aceștia, să aveți grijă de livrare ș.a.m.d. Concret, pentru a deschide o afacere cu hârtie reciclabilă, veți recurge la ajutorul altor persoane care nu necesită o calificare înaltă.

Un alt pas în deschiderea afacerii cu hârtie reciclabilă este găsirea furnizorilor

Furnizorii pot fi persoane fizice, diferite magazine, firme, alte organizații. Este important să încercați să construiți relații pe termen lung cu furnizorii, pentru că chiar și un mic magazin sau companie poate să doneze aproximativ 20-30 de kilograme de deșeuri de hârtie la punctul de primire săptămânal. Mai mult, școlile, grădinițele, restaurantele și cafenelele pot deveni principalii furnizori.

De ce să acordați atenție acestei nișe- rentabilitate

Deschizând afacerea cu hârtie reciclabilă, veți aduce nu numai un venit constant, care să asigure traiul familiei, ci și beneficii zonei în care aveți firma, și naturii în general.
Deși o astfel de activitate nu a fost considerată prestigioasă, acum totul diferă, deoarece tendința din ultimii ani este de a proteja mediul și de a salva planeta de tot felul de deșeuri. În Europa, companiile de acest tip reciclează peste 60% din deșeurile de hârtie, aducând un venit stabil proprietarilor lor.

În ceea ce privește venitul unui antreprenor, acesta variază în funcție de regiune, deoarece cererea de materii prime este diferită peste tot. Suma veniturilor pentru hârtia uzată va depinde în mod direct de cantitatea de hârtie de deșeuri pe care o poate accepta antreprenorul și o va putea revinde.

Colectarea de deșeuri de hârtie ca o afacere aduce mulți bani, iar dacă intenționați să vă deschideți propria producție veți avea nevoie de investiții concrete în: achiziționarea de echipamente, închirierea spațiului de producție, angajarea personalului.

Hărtie
Hărtie

Ce se poate face din hârtie reciclabilă

Hărtia reciclată poate fi folosită pentru fabricarea ziarelor, a bancnotelor financiare, a cartoanelor de ouă, pentru șervețele și pungi pentru cumpărături sau pentru pahare de unică folosință.

Pahare de hârtie sau carton pentru cafea

Avantajele paharelor de hârtie pentru cafea de unică folosință, așa cum ni le furnizează site-ul paharedehartie.ro sunt: realizarea unui layout deosebit, cost de producție atractiv, produs personalizabil în cel mai mic detaliu, biodegradabil, prietenos cu mediul, hârtie certificată, fără defrișări ilegale.

Hârtie igienică

Astăzi, hârtia igienică durabilă, care începe să se găsească peste tot, are eticheta sa ecologică: eticheta ecologică europeană care garantează: reducerea emisiilor de sulf și gaze cu efect de seră în aer în timpul producției, mai puțină poluare a apei cu compuși de clor și deșeuri organice în timpul producției, mai puțină energie consumată în timpul producției, riscuri pentru sănătatea umană și mediu și utilizarea fibrelor reciclate sau virgine, dar care provin din păduri gestionate în mod durabil.

Șervetele de hârtie

Producerea șervețelelor de hârtie necesită un studiu detaliat al concurenților. Linia pentru fabricarea servetelor va costa de la 7 mii de dolari, dar afacerea impune mare atenție la echipamentele pentru ambalarea lor. Există un anumit risc ca în orice afacere.

Deșeuri de hârtie
Deșeuri de hârtie

Afacere cu hârtie reciclabilă- recenzii și sfaturi de la antreprenori

Foarte mportant în această privință este aspectul financiar. În comparație cu lemnul, aceste materii prime sunt mult mai ieftine, iar statul are grijă de afacerile cu hârtie de deșeuri, astfel încât să puteți conta pe fonduri suplimentare sau cel puțin unele concesii. Salvând ecologia, veți începe să vă construiți propria afacere pe această nișă.

Pentru a obține un profit lunar tangibil de până la câteva sute de mii sau chiar milioane de euro, sunt necesare investiții financiare Prețurile variază în diferite regiuni, ele sunt determinate de nevoile producătorilor locali.

Cerințele de calitate depind de direcția de reciclare. Hârtia trebuie să fie curățată, sortată, împachetată (presată) în brichete care cântăresc 50 kg sau mai mult. O astfel de procesare economisește spațiul de stocare și reduce costurile de transport.

Furnizorii obișnuiți trebuie informați constant despre serviciile dvs. Colectorii experimentați de deșeuri de hârtie recomandă distribuirea de cărți de vizită oricărei persoane care ar putea fi utilă în viitor.

Ca în orice afacere, antreprenorul începător va trebui să facă eforturi importante. Crearea unei rețele de agenți și de dezvoltare a unei clientele regulate între întreprinderile comerciale și instituțiile de stat vor face ca viitorul acestei afaceri să fie cel mai luminos.

Indiferent de modul în care evoluează economia, risipă de hârtie a fost și va fi întotdeauna, ceea ce înseamnă că activitatea de colectare a deșeurilor de hârtie (și apoi de reciclare) este aproape eternă (sursa eastdevonbusinessclub.com).