Când se sărbătoresc nunta de hârtie, de argint și de aur. Cu toţii ştim că la 25 de ani de căsnicie se serbează nunta de argint, iar la jumătate de secol se celebrează nunta de aur, dar câţi dintre voi aţi auzit de nunta de hârtie? Partenerii ar trebui să se bucure de fiecare an din căsnicia lor, dăruindu-şi cadouri simbolice. Aşa cum vom observa mai jos fiecare perioadă reprezintă ceva.
Nunta de hârtie se sărbătoreşte la un an de căsătorie. Aceasta poartă ca simbol „hârtia”, deoarece reprezintă fragilitatea şi prospeţimea relaţiei dintre cei doi parteneri. Se spune că pentru a rezista ca familie, tinerii miri trebuie să, cu bine, peste primul an de căsnicie. Tradiţia este din popor şi are o istorie destul de lungă. Cadourile pentru a sărbători acest eveniment sunt confecţionate din hârtie (acesta fiind un cadou modest pentru prima aniversare, bumbac pentru a doua) şi devin din ce în ce mai preţioase pe măsură ce trece timpul. Îndragostiţii îşi vor scrie următoarea filă din povestea iubirii lor.
Cadoul poate reprezenta prima scrisoare de dragoste dintre cei doi sau scrisori în care să-şi exprime iubirea unul faţă de celalalt. Deasemenea, îţi poţi surprinde partenerul cu o fotografie printată pe o coală care să ilustreze locul în care v-aţi cunoscut. Pentru cei mai nonconformişti dintre amorezi, nu ai cum să dai greş cu o pereche de bilete de avion către o destinaţie exotică de vacanţă.
[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]Când se sărbătoresc nunta de hârtie, de argint și de aur. Pentru cei norocoşi care ajung să celebreze 25 de ani de mariaj, nunta de argint reprezintă prilejul perfect pentru ca cei doi să-şi reînoiască jurămintele în faţa altarului. Simbolul acestei promisiuni de dragoste îl constituie verighetele făurite din argint sfinţite, în prealabil, la biserică.
Cadoul ideal pe care un bărbat îl poate dărui soţiei sale sunt bijuteriile din argint, ori alte obiecte care să simbolizeze trăinicia relaţiei lor. De exemplu, vă puteţi surprinde partenera care v-a fost alături cu o fotografie în care apar şi copiii prinsă într-o ramă de argint. Se mai pot oferi decoraţiuni de argint sau accesorii.
Cei mai norocoşi sunt, cu siguranţă, cei care ajung să bifeze 50 de ani de căsnicie. Persoanele care petrec jumătate de veac împreună sunt definiţia iubirii absolute, a încrederii totale şi te fac să nu-ţi pierzi speranţa în dragostea adevărată. Aurul este considerat cel mai nobil dintre metale, reprezentând simbolul luminii, cunoaşterii şi vieţii veşnice. În momentul în care cei doi parteneri ajung să celebreze nunta de aur, căsnicia a atins momentul perfecţiunii, au împărtăşit bune şi rele împreună.
Evenimentul nunţii de aur poate fi marcat printr-o slujbă la biserică. La această ceremonie trebuie să fie prezenţi naşii, familia şi câteva persoane apropiate. Slujba poate avea loc la biserică sau acasă. Cadourile care se oferă la nunta de aur sunt printre cele mai preţioase, deoarece aceste daruri prezintă încărcătura emoţională a zeci de ani de iubire necondiţionată. Se pot oferi bijuterii din aur, tacâmuri din aur, bluză din mătase aurie sau un ceas valoros.