Home » Știri » Știri sociale » Mărturii inedite pentru nuntă. Cum să le faci invitaților un mic cadou memorabil

Mărturii inedite pentru nuntă. Cum să le faci invitaților un mic cadou memorabil

Pană Emanuela / 03.01.2021, 10:00

Mărturiile de nuntă reprezintă un „mulțumesc“ adresat invitaților pentru că au fost alături de miri în ziua lor specială. Aceste mici suveniruri au menirea de a păstra o mică „bucățică“ din farmecul și emoția acelor clipe. Deși, în zilele noastre, sunt privite ca simple atenții destinate nuntașilor, mărturiile ascund semnificații mult mai puternice. Mai multe detalii, în continuare.

Mărturii inedite pentru nuntă

Această tradiție a pornit acum șase secole, când nobilii europeni ofereau în semn de mulțumire, celor care luau parte la nunți, bomboniere din cristal, cu cuburi de zahăr în interior. Zahărul simboliza bogăția și fericirea, dar mai ales „dulcea“ iubire dintre cei doi miri. Unterior, tradiția a luat amploare și s-a răspândit în toată Europa, ba chiar și în America.

În timp, semnificația mărturiilor de nuntă s-a schimbat, la fel și forma în care sunt oferite. În prezent, cei căsătoriți oferă nuntașilor obiecte personalizate, care reprezintă mai degrabă un „mesaj“ de aducere aminte. Așadar, de la mărturiile „dulci“, la cutiuțele cu design atractiv și mărturiile handmade, toate sunt prezente astăzi la nunți.

Dacă te numeri printre acele persoane care cred cu tărie în simbolistica mărturiilor, atunci ai putea să-ți surprinzi invitații cu mărturii dulci cu răvașe (săculețe cu migdale învelite în zahăr, celebrele macarons ambalate cu stil), borcănașe cu miere, săculeți de organza umpluți cu flori uscate, fotografii (în ramă sau sub forma unui magnet pentru frigider), și chiar mărturii practice, precum seturile de sare și piper (care aduc aminte de Yin și Yang), sfeșnicele (simbol al durabilității), sau pahare pe care sunt gravate numele mirilor și data nunții.

Citește și: Idei pentru petrecerea burlacilor care îi vor încânta la culme pe participanți

Un mic cadou memorabil pentru invitați

Așadar, ce mod mai bun de a le mulțumi oaspeților și de a-ți arăta, totodată, personalitatea decât mărturiile de nuntă? Dacă nu îți dorești ca invitații să le uite pe masă, atunci fugi de lucrurile banale, doar pentru a bifa ceva de pe listă. În continuare îți vom prezenta câteva idei din care te poți inspira sau poți chiar folosi una dintre ele dacă te regăsești în semnificație.

9 idei de mărturii de nuntă inedite
9 idei de mărturii de nuntă inedite

1. Plante suculente – acele flori mici și de-a dreptul adorabile pe care invitații tăi le pot replanta la ei acasă: sempervivum giuseppe, rosularia sempervivum sau jovibarba heuffeli.

2. Mărturii dulci cu răvaș – indiferent de „dulcele“ pentru care optezi (cuburi de zahăr, migdale învelite în zahăr, prăjiturele), nu uita să strecori în ambalaje un răvaș cu un citat semnificativ pentru povestea ta de dragoste.

3. Ulei de măsline – cumpără sticluțe mici și draguțe și pune ulei de măsline în ele, după care adaugă etichete personalizate. De asemenea, poți asezona uneiul cu crenguțe de rozmarin sau alte plante aromatice.

4. Kit pentru mahmureală – ești sigur că petrecerea va fi cu adevărat reușită atunci când le oferi invitaților tăi astfel de mărturii. Cu siguranță îți vor mulțumi a doua zi.

5. Borcănașe cu miere – dacă vrei să păstrezi tradiția mărturiilor ce semnifică belșugul în căsnicie, fertilitate și dragoste, atunci nu mai sta pe gânduri și apelează la borcănașele extrem de dulci cu miere naturală.

6. Mere glazurate – dacă alegi să celebrezi iubirea într-o zi de toamnă, atunci poți să le oferi invitaților mele glazurate (cu diferite arome) sau caramelizate pe post de mărturii.

7. Alcool – e greu de crezut că vei da greș cu puțin alcool. Opțiunile sunt diverse, astfel că poți alege să cumperi ceva sau să folosești un produs creat în casă. Mai mult ca sigur că viitorul tău soț va vrea să facă parte din acest „proiect“.

8. Desert la borcan – ce altă gustare de miezul nopții ar putea fi mai potrivită după o petrecere extenuantă decât un desert la borcan? Succesul e garantat!

9. Fotografii – imaginile emoționante, dovadă a iubirii dintre voi doi, vor fi mereu păstrate în casele celor apropiați, pentru a le aminti de nunta voastră. Fotografiile sub formă de magnet de frigider oferite pe post de mărturii au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani.