Home » Știri » Ce opțiuni de muncă au românii în străinătate, dacă nu vorbesc limba engleză sau limba locală

Ce opțiuni de muncă au românii în străinătate, dacă nu vorbesc limba engleză sau limba locală

Manolică Anca / 03.11.2020, 17:33
Ce opțiuni de muncă au românii în străinătate, dacă nu vorbesc limba engleză sau limba locală

Ești în căutarea unui loc de muncă în străinătate, dar nu cunoști nici măcar o limbă de circulație internațională? Pe termen scurt, aceasta reprezintă, neapărat, o problemă esențială. Iată ce opțiuni de muncă au românii în străinătate, dacă nu vorbesc limba engleză sau limba locală.

Ce opțiuni de muncă au românii în străinătate

Căutarea unui loc de muncă poate reprezenta o adevărată provocare, mai ales dacă este într-o țară străină. Șansele de a găsi scad, cu atât mai mult, cu cât nu cunoști nicio limbă de ciculație internațională. Majoritatea angajatorilor străini cer măcar cunoașterea limbii engleze, dacă nu pe cea locală.

Însă, există o serie de oportunități și pentru cei care încă nu se descurcă să comunice în altă limbă. Acestea țin, în principal, de câte alte persoane de aceeași naționalitate lucrează la compania respectivă. Pe măsură ce comunitățile se schimbă, se schimbă și cerintețele referitoare la cunoașterea unei anumite limbi străine. În plus, în unele companii de producție mare, unde comunitățile de străini, aparținând acelorași țări, sunt mari există posibilitatea ca instruirea să se facă în propriile limbi.

În Germania există o comunitate rusească destul de mare. Și ținând cont că, pe vremea lui Ceaușescu, în unele școli se studia limba rusă, cei care au prins și acea perioadă poate reușesc să își mai amintească câteva cuvinte.

Astfel, unele companii de producție germane dau posibilitatea oamenilor să lucreze la ele, doar dacă vorbesc limba rusă ca limbă străină. Însă, este important de menționat că nu este chiar atât de ușor să găsești un astfel de loc de muncă.

În alte țări europene, cunoștințele de limbă rusă ar putea să fie suficiente în cazul în care există un grup mare de lucrători migranți care lucrează acolo. Un exemplu în acest sens este Letonia sau Lituania, unde generația mai veche reușește să comunice în limba rusă.

Ce opțiuni de muncă au românii în străinătate. Munca printre polonezi

Numărul de polonezi care muncesc în străinătate, prin diferite colțuri ale lumii, este foarte mare, de peste 2,3 milioane, De aceea, există șanse foarte mari ca, printre viitorii colegi să se numere și persoane cu această naționalitate.

Nu sunt mulți cei care vorbesc poloneza nefiind polonezi, dar au existat multe persoane care, după ani la rând de împărțit aceeași muncă, au reușit să învețe limba. În cazul în care vorbești puțin limba poloneză, informează-ți recrutorul. Își va fi mai ușor să obții o sujbă în Olanda, Marea Britanie sau Irlanda.

Mii de români aleg să ia calea străinătății, din cauza lipsei banilor
Mii de români aleg să ia calea străinătății, din cauza lipsei banilor

Cu siguranță, cu toții suntem conștienți că opțiunile de a găsi o slujbă în străinătate cresc în cazul în care vorbești, măcar puțin, limba engleză. Nu numai că te ajută la muncă, ci îți este foarte folositoare și în timpul liber, oriunde ai merge.