Home » Când, unde, cum » Ce li se poate întâmpla persoanelor care cred în zodii și astrologie

Ce li se poate întâmpla persoanelor care cred în zodii și astrologie

Alexandru Cazacu / 18.02.2022, 11:14
Ce li se poate întâmpla persoanelor care cred în zodii și astrologie

Mulți oameni care cred în horoscop și țin cont de ce le rezervă astrele, însă există și persoane care sunt interesate de horoscop și care susțin că o fac pentru distracție. Ei bine, conform unor oameni de știință, credința în astrologie ar putea avea consecințe negative asupra noastră. Află în continuarea articolului ce li se poate întâmpla celor care cred în zodii și astrologie.

Ce li se poate întâmpla persoanelor care cred în astrologie și zodii

După cum arată datele unui sondaj realizat în SUA, nu mai puțin de 40% dintre americani sunt de părere că astrologia este o știință, însă știu că este diferită de astronomie. Se pare că majoritatea celor care cred acest lucru sunt tineri cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani. Totodată, un alt sondaj, din 2005, a arătat că reprezentantele sexului frumos cred mai mult în horoscop decât bărbații.

Potrivit sociologului de la Universitatea York, Julia Hemphill, femeile sunt „publicul țintă al astrologilor”. Se pare că cele mai multe reviste dedicate lor conțin pagini de astrologie. Ba chiar mai mult de atât, acest fenomen se poate observa și programele de televiziune, unde astrologia este prezentată împreună cu emisiuni cu privire la supranatural. Pe de altă parte, programele dedicate bărbaților conțin în special informații de natură științifică, conform descoperă.ro.

Ce riscă cei care cred în zodii și astrologie

După cum bine știm, astrologii susțin ideea unui destin imposibil de schimbat, a lucrurilor care sunt ar fi menite să se întâmple, nu provocare de acțiunile oamenilor din viața de zi cu zi. Se pare că mulți dintre cei care cred în astrologie au tendința de a judeca oamenii după zodiile lor, nemaifiind interesați să afle cum sunt ei de fapt.

Benjamin Radford a explicat pentru Discovery News că aceasta este o atitudine „greșită și simplistă”, similară cu rasismul. De asemenea, nu este judecat fiecare persoană în parte, oamenii fiind automat incluși într-un grup, de la care este așteptat un anume comportament.

Ce riscă persoanele care cred in zodii și astrologie
Ce riscă persoanele care cred in zodii și astrologie

Astfel apar prejudecățile care îi vor face pe unii să caute, mai ales, detalii care să le confirme ideile și așteptările. Ce riscă persoanele care cred în astrologie? Ei bine, riscul este și mai ridicat în situația în care predicțiile astrale pot influența  comportamentul persoanelor care cred, influențându-le deciziile în viața de zi cu zi.

Mai exact, în loc să își urmeze propriile convingeri și dorințe, unii oameni pot fi tentați să acționeze conform cu indicațiile sugerate de astrologi. De exemplu, asta se poate întâmpla și la alegerea partenerului de viață, deoarece mulți țin cont de zodia compatibilă.

De ce spun preoții că nu e bine să credem în horoscop

Conform învățăturilor sfinților părinți, nu există legătură între nașterea unui om pe Pământ și zodia de pe cer. Asta deoarece toate lucrurile care ni se întâmplă sunt rezultatul acțiunilor noastre, nu al astrelor.

Părintele Cleopa, potrivit doxologia.ro, spunea următoarele: „Mai  sunt  şi  astăzi  oameni  care  dau  vina  pe  lună  şi  pe  zodii.  Ei zic: eu n-aş fi aşa de rău dacă aş fi fost născut într-o zodie bună. Sau: e zodia mea, m-am născut în zodia Racului, trebuie să merg înapoi ca racul. Iar altul: m-am născut în zodia Taurului şi trebuie să fiu bătăuş. Sau altul: M-am născut în zodia Scorpiei şi trebuie să fiu viclean ca ea, şi  să  înţep  pe  alţii  cu  cuvântul.  În  sfârşit  alţii:  eu  m-am  născut  în martie,  sau  zodia  Peştelui,  sau  a  Vărsătorului,  Cumpenei  şi  de  aceea sunt nehotărât. Ce nebunie!“.