Home » Life & Style » Ce dezvăluie despre tine comportamentul pe care îl ai la masă. Limbajul corpului joacă un rol esențial

Ce dezvăluie despre tine comportamentul pe care îl ai la masă. Limbajul corpului joacă un rol esențial

Voicu Costin / 14.02.2022, 18:36
Ce dezvăluie despre tine comportamentul pe care îl ai la masă. Limbajul corpului joacă un rol esențial

De-a lungul timpului comportamentul uman a fost studiat de către cercetători științifici și psihologi. Gesturile și mimica au fost analizate și în comportamentul individului în timpul meselor. Ei au descoperit și în acest caz câteva tipare. Ce dezvăluie despre tine comportamentul pe care îl ai la masă? Vă invităm să descoperim împreună rolul esențial pe care îl joacă limbajul corpului!

Comportamentul nostru transmite anumite semne

Sunt unele momente când exprimăm anumite idei, deși în mintea noastră se derulează cu totul altceva. Adesea mințim în legătură cu stările și sentimentele noastre, pentru a nu face persoanele din jurul nostru să sufere. Însă, limbajul corpului nu minte niciodată, de aceea, cercetătorii au observat câteva comportamente ale individului.

Mâinile care tremură trădează semnul unei afecţiuni. Această stare ar putea să indice frică sau anxietate. Ori poate fi un entuziasm manifestat reținut.

Expresiile faciale pentru fericire, tristețe, furie, surpriză, frică și dezgust sunt aceleași în toate culturile. Percepțiile noastre despre oameni sunt afectate de felul în care stau, merg, stau în picioare sau poziţia capului. Modul în care ne mișcăm și ne purtăm transmite celor din jur o mulțime de informații. Acest tip de comunicare nonverbală include postura, poziția și mișcările subtile pe care le facem.

Contactul vizual este foarte important atunci când comunicăm cu persoanele din jur. Cei timizi mereu își vor ascunde capul în pământ sau preferă să se uite în altă parte decât în ochii voștri. Acest comportament poate semnala și o minciună, atunci când evităm să ne uităm direct în ochii persoanelor cu care interacționăm. Poate sugera faptul că ne este rușine de ceea ce spunem, deși suntem conștienți de fapta făcută.

Când vine vorba de limbajul corpului în timpul meselor, fără să vrei, transmiţi anumite mesaje prin felul în care ții tacâmurile, modul în care stai la masă şi chiar acela în care mesteci.

Menţine contactul vizual pentru o impresie bună

Chiar dacă obișnuim să comunicăm în timpul mesei cu persoanele din jur, comportamentul nostru ne poate da de gol, în legătură cu atitudinea și trăirile noastre. Refuzul de a menţine contactul vizual cu cei cu care iei masa este un lucru pe pe care n-ar trebui să îl faci. Poate exprima faptul că nu eşti o persoană de încredere sau că îţi lipseşte încrederea în sine.

Cum transmit că eşti agitat sau plictisit?

Și modul în care stai poate transmite indicii despre comportamentul tău. Dacă stați cu spatele drept, denotă faptul că ceilalţi participanți la masă vor fi siguri că eşti atent la ceea ce au de spus şi că îi iei în serios. Dacă ai o poziţie în care stai puțin aplecat înainte este cu atât mai bine pentru că interlocutorul știe că eşti implicat în conversaţie.

Agitația persoanelor din jur poate fi manifestată prin mișcările repetate ale picioarelor sau ale mâinilor. Dacă sunteți agitați veți vorbi și foarte precipitat și foarte rapid. Dar acum analizăm comportamentul nonverbal deși putem afirma că gesticulațiile mâinilor în continuu vor agita și persoanele din jur şi îi poate irita. Dacă îţi este indiferent sau chiar te plictiseşte persoana din faţa ta, dar nu vrei ca aceasta să observe, ai putea să îți menţii capul şi bărbia drepte, nu înclinate.