Home » Când, unde, cum » Ce poți să faci și să vezi în Veliko Târnovo. 7 unele dintre cele mai frumoase obiective turistice

Ce poți să faci și să vezi în Veliko Târnovo. 7 unele dintre cele mai frumoase obiective turistice

Violeta Badea / 09.06.2021, 16:29

Vrei să faci o escapadă de weekend, aproape de casă? Ei bine, Veliko Târnovo poate fi o alternativă superbă pentru o mică escapadă. Orașul bulgăresc se află la doar 180 de kilometri de București și aici te poți bucura de satele și peisajele superbe. În acest material vei afla ce poți să faci și să vezi în Veliko Târnovo. Iată câteva dintre cele mai frumoase obiective turistice.

Ce poți să faci și să vezi în Veliko Târnovo

Veliko Târnovo este o locație superbă din Bulgaria, situată la mai puțin de 200 de kilometri de București. Orașul are o istorie bogată, fiind fosta capitală a vecinilor noștri. Poți merge în Veliko Târnovo într-un weekend, deoarece este timp suficient pentru a bifa câteva obiectivele turistice de poveste. Iată ce poți admira aici.

1. Cetatea Tsarevets

Cetatea Tsarevets
Cetatea Tsarevets

Cetatea Tsarevets reprezintă unul dintre locurile istorice ale Bulgarilor. Vei rămâne plăcut impresionat de ziduri de apărare groase care înconjură tot dealul din piatră. De asemenea, vei putea admira turnurile de apărare ale fortăreței fabuloase. Cetatea reprezintă cea mai mare, mai bogată și mai bine apărată clădire situară la sud de Dunăre.

Perioada sa de glorie au fost între anii 1185 și până în 1393. La sfârșitul anului 1393, cetatea  a fost asediată timp de câteva luni de către otomanii conduși de fiul lui Bayazid I, care într-un final au cucerit-o și au distrus-o. Cetatea Tsarevets a fost restaurată în 1930 și s-a încheiat în anul 1981.

2. Peninsula Boruna

Dacă ajungi în Veliko Târnovo, atunci trebuie neapărat să cauți Peninsula Boruna. Ajungi în acest loc după ce traversezi podul Stambolov. Peninsula Boruna oferă o panoramă extraordinară și tot aici poți vedea Monumentul Asenevtsi. Peisajul este fascinant și vei putea admira clădirile multicolore din orașul vechi.

3. Galeria de Artă

Galeria de Arta
Galeria de Arta

Galeria de Artă impresionează prin așezarea sa, fiind situată într-o clădire superbă din parcul „Asenevtsi”, care oferă priveliști superbe ale vechiului oraș Tărnovo. La doar câțiva metri se află și monumentul Asenevtsi, care a fost construit în anul 1985 pentru a comemora fondarea celui de-al doilea Târg Bulgar.

4. Muzeul Renașterii Naționale

Muzeul Renașterii Naționale este situat în clădirea în care primul Parlament al Bulgariei libere s-a întrunit pentru a adopta noua constituție. Construcția clădirii a început în anul 1872, iar în anul 1985 este finalizată adaptarea clădirii pentru necesitățile muzeului. Expoziția impresionantă este situată pe nu mai puțin de trei etaje. Aici poți admira lucrări realizate de cioplitorii meșteșugari și multe alte obiecte de artă.

5. Casa Sarafkina

Casa Sarafkina
Casa Sarafkina

Casa Sarafkina a fost construită în anul 1861 pentru un bogat negustor turc. În prezent, clădirea găzduiește un micuț Muzeu Etnografic. În interior puteți admira decorațiunile interioare originale din secolul al XIX-lea. De asemenea, colecția de mobilă și alte piese din interior vă vor încânta și vă vor întoarce în timp.

6. Catedrala Patriarhală

Construcția a fost reconstruită între anii 1978-1981, iar patru ani mai târziu a fost picatată din nou, deoarece stilul în care a fost refăcută nu respecta orânduielile bisericești. Ulterior, lăcașul de cult nu a mai fost sfințit. Picturile ilustrează foarte multe scene din istoria poporului bulgar, dar acestea cuprind ceva și din vechile picturi ale bisericii.

7. Strada Gurko

Strada Gurko
Strada Gurko

Strada a primit acest nume în memoria generalului rus Iosif Vladimirovich Romeyko-Gurko, cel care a eliberat Veliko Tarnovo în anul 1877, în timpul războiului Ruso-Turc. Strada Gurko este una dintre cele mai frumoase locuri în care te poți plimba prin centrul istoric. Aici poți admira clădirile vechi și impresionante.