Home » Life & Style » Obiective turistice în Austria. 11 destinații de neratat

Obiective turistice în Austria. 11 destinații de neratat

Alexandru Cazacu / 23.03.2021, 11:36

Una dintre cele mai alese destinații de vacanță din Europa este Austria. O țară cu o istorie foarte bogată și priveliști minunate, aceasta este vizitată atât iarna, cât și în sezonul estival de foarte mulți turiști. Așadar, dacă vrei să îți petreci vacanța aici, noi îți prezentăm o serie de obiective turistice în Austria. Cu siguranță vei rămâne impresionat de aceste destinații uimitoare.

Obiective turistice în Austria

Dacă te-ai hotărât să vizitezi Austria, trebuie să știi că pe lângă majestuoșii Alpi, aici poți admira multe lacuri, clădiri pline de istorie, peisaje de vis sau alte obiective turistice impresionante. Mai de parte noi își vom prezenta 11 destinații care nu trebuie ratate în Austria.

Opera de stat din Viena

Cu siguranță vei rămâne impresionat de Opera de Stat din capitala Austriei, care are o structură arhitecturală uluitoare. Acest obiectiv turistic este situat chiar în centrul Vienei și este probabil cea mai celebră operă la nivel internațional. Așadar, dacă te afli în zonă trebuie neapărat să îți iei un bilet la cele mai deosebite spectacole de operă sau balet din istorie și să asculți orchestra, care este recunoscută ca fiind una dintre cele mai bune din întreaga lume.

Palatul Schonbrunn, Viena

Tot în capitala Austriei puteți vizita Palatul Schonbrun. Acesta a fost construit în stil rococo și a fost deseori comparat cu Palatul Versailles din Paris. Palatul are 1441 de camere și a fost construit între anii 1696 și 1712, la cererea împăratului Leopold I. Palatul Schonbrunn a fost transformat în reședință de vară de către nepoata acestuia, împărăteasa Maria Terezia. În parcul palatului puteți găsi multe atracții turistice precum Gradina Privy, un labirint și o casa de vara din marmura.

Drumul Alpin Grossglockner 

Acesta este un drum panoramic care duce până la centrul de vizitare Kaiser Franz Josefs Höhe. Acolo, veți putea admira priveliștea extraordinară, de pe cel mai înalt munte din Austria, Grossglockner. Deși se percepe o taxă pentru acest traseu, peisajele alpine merită toți banii.

Cascada Landeck

De asemenea, un al obiectiv turistic se află în Landeck, unul dintre cele mai frumoase orașe ale regiunii Tirol din Austria. Cascada Landeck are un debit cuprins între 1.000 și 2.000 de litri pe secunda. Totodată, în Landeck puteți vizita și castelul de aici sau puteți admira minunatele peisaje.

Vila imperială din Bad Ischl

Tot în Austria, puteți vizita vila imperială din Bad Ischl. Aceasta a fost cadou de nuntă pentru Franz Joseph și Elisabeta-Sissi a Austriei. În clădirea din nordul orașului puteți admira o colecție impresionantă de trofee de vânătoare sau mai multe obiecte de artă.

Obiective turistice în Austria – Melk

De asemenea, în Austria se află și una dintre cele mai renumite mănăstiri din întreaga lume. Este vorba despre Melk Abbey, o mănăstire benedictină situată pe o stâncă cu o vedere impresionantă spre Dunăre. Dești clădirea a fost donată călugărilor, aceasta a fost inițial castelul lui Leopold al II-lea. În 1089, călugării au transformat castelul în mănăstire.

Obiective turistice din Austria - Melk
Obiective turistice din Austria – Melk

Seefeld, Tyrol

Bineînțeles, Austria este foarte recunoscută la nivel mondial pentru stațiunile sale de schi. Așadar, dacă ești pasionat de acest sport, poți vizita centrul de schi cross-country Seefeld. Centrul este situat într-o rezervație naturală uluitoare și este un loc perfect atât pentru sporturile de iarnă cât și pentru drumețiile în timpul verii.

St. Anton am Arlberg

De asemenea, dacă ești în Austria pentru sporturile de iarnă, trebuise să știi faptul că St. Anton am Arlberg este o altă stațiune de schi care merită vizitată. Situată în Tyrol, stațiunea este vizitată anual de foarte muți turiști iubitori ai sporturilor de iarnă dar și de cei care iubesc drumețiile montane din timpul verii.

Palatul imperial Hofburg

Printre cele mai vizitate locuri din capitala Austriei se numără și Palatul Imperial Hofburg. Situat în Viena, acesta servește acum ca reședință oficială a președintelui austriac. Cu toate acestea, castelul a fost reședința principală de iarnă a Habsburgilor.

Hallstatt

Un alt obiectiv turistic din Austria este Hallstatt. Acest sat este foarte renumit pentru producția de sare. Bogăția pe care a adus-o producția de sare, a transformat această mică localitate într-un sat plin de farmec, construit în stil baroc. Cei care vizitează acest loc, pot admira interiorul peșterii Hörnerwerk, unde vor descoperi un lac sărat subteran și un om preistoric conservat în sare.

Regiunea Carintia

De asemenea, unul dintre cel mai vizitate locații din Austria. În această regiune se află nu mai puțin de 200 de lacuri. Stațiunea are un relief montan, cu ghețari și piscuri acoperite de zăpadă. Datorită reliefului, această regiune este destinația ideală pentru cei care doresc să se relaxeze în centrele SPA, dar și pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Aici, turiștii pot alege din mai multe stațiuni de schi.