Home » Când, unde, cum » Ce s-a ales de strănepotul lui Hitler. Blestemul pe care i l-a purtat legătura de sânge cu temutul dictator

Ce s-a ales de strănepotul lui Hitler. Blestemul pe care i l-a purtat legătura de sânge cu temutul dictator

Violeta Badea / 24.05.2021, 09:38

Ce s-a ales de strănepotul lui Hitler. Toată lumea a auzit de Adolf Hitler, dar puțini sunt cei care cunosc povestea ultimilor urmași ai acestuia. După lungi căutări, nemții au reușit să-i găsească pe singurii descendenți ai dictatorului. Cine sunt și care este povestea lor de viață veți afla din materialul următor.

Ce s-a ales de strănepotul lui Hitler

Alexander Stuart-Houston
Alexander Stuart-Houston

De-a lungul timpului, mulți oameni s-au interesat de arborele genealogic al familiei lui Adolf Hitler. După lungi căutări, aceștia au descoperit că fostul dicatator mai are doar trei rude în viață: frații americani Alexander Adolf, Brian și Louis Stuart-Houston. Cei trei locuiesc într-un orășel mic din ststul New York, numit Patchogue, iar toată viața lor au ascuns legătura de sânge pe care au avut-o cu fostul dicatator nazist. Alexander Adolf, Brian și Louis Stuart-Houston au vârste cuprinse între 53 şi 69 de ani.

Strănepotul lui Adolf Hitler, Alexander Stuart-Houston, a fost găsit de câțiva jurnaliști de la cotidianul german Bild și a fost convins să acorde primul interviu după ce mai bine de un deceniu a preferat să stea ascuns. Bărbatul a dezvăluit amănunte șocante din viața lui. Menționăm că membrii familiei acestuia și-au schimbat numele de familie la finalul celui de-al doilea Război Mondial, deoarece nu voiau să fie asociați cu necruțătorul dictator nazist.

De asemenea, Alexander Stuart-Houston a dezvăluit și movul pentru care frații săi au căzut de acord că nu vor avea niciodată copii. Multă vreme s-a spus că aceștia își doreau să oprească în mod intenţionat linia de sânge a lui Adolf Hitler.

„Nu au semnat un pact propriu-zis, dar au vorbit între ei şi, pentru că toţi împărtăşeau povara acestei moşteniri odioase, au hotărât să nu se căsătorescă niciodată şi să nu aibă copii. Şi acest acord a fost respectat până în ziua de astăzi”, spunea David Gardner, autor al cărţii „Ultimii Hitleri”.

Blestemul pe care i l-a purtat legătura de sânge cu temutul dictator

Cei patru stranepoti ai lui Adolf Hitler
Cei patru stranepoti ai lui Adolf Hitler

Alexander Stuart-Houston a ținut să demonteze toate aceste zvonuri și a precizat că, de fapt, lucrurile au stat cu totul altfel. Se pare că adevăratul motiv are legătură cu dezamăgirea pe care a trăit-o unul dintre frații săi, însă nu a menționat care dintre ei. Acesta ar fi vrut să se căsătorească cu logodnica lui,o tânără de origine evreică, însă în momentul în care a aflat că bărbatul este rudă cu Adolf Hitler, a pus capăt imediat relației.

Un alt blestem care s-a abătut asupra familiei are legătură cu decesul unul al patrulea frate, Howard. Acesta a fost căsătorit, dar nu a apucat să facă niciun copil. Bărbatul și-a pierdut viața în anul 1989 într-un accident rutier la Long Islanda. Tatăl celor trei frați a fost William Patrick Hitler, nepotul fostului dictator.

Bărbatul s-a născut în anul 1938 în Liverpool, dar a trăit în Statele Unite ale Americii. Acolo a făcut parte din Marina americană și a luptat împotriva germanilor în Cel De-al Doilea Război Mondial. După terminarea războiului, William s-a retras în Long Island împreună cu soția lui germană, Pyllis, încercând să-și ascundă originea pentru fiii săi. În anul 1946, familia a decis să-și schimbe numele în Hiller, iar mai târziu Stuart-Houston.