Home » Când, unde, cum » Ce s-a ales de Valentin, fiul lui Nicolae și al Elenei Ceaușescu. Duce o viață modestă

Ce s-a ales de Valentin, fiul lui Nicolae și al Elenei Ceaușescu. Duce o viață modestă

Alexandru Cazacu / 12.05.2022, 13:28
Ce s-a ales de Valentin, fiul lui Nicolae și al Elenei Ceaușescu. Duce o viață modestă

Deși în tinerețe a dus o viață de prinț, ajuns la vârsta de 74 de ani, fiul fostului dictator comunist duce acum o viață modestă. În zilele noastre, Valentin Ceaușescu locuiește împreună cu soția pe o proprietate ce aparține socrului său. Află în rândurile următoare din ce a ajuns să trăiască fiul lui Nicolae și al Elenei Ceaușescu.

Ce s-a ales de Valentin, fiul cel mare a lui Nicolae și al Elenei Ceaușescu

Născut la 17 februarie 1948, Valentin Ceaușescu a fost inginer fizician de meserie. După mai bine de patru decenii în câmpul muncii, fiul cel mare a lui Nicolae Ceaușescu a ieșit la pensie și duce acum o viață modestă. Cel mai probabil, mulți știu că, în tinerețe, Valentin a trăit ca un prinț, fiind fiul fostului dictator român și al soției acestuia.

De fapt, se pare că la vremea respectivă era poreclit chiar „Prințul”. Orice își punea în plan se executa. În plus, el era renumit pentru petrecerile luxoase și hainele de firmă pe care purta la acea vreme. Fiind copilul preferat al Ceaușeștilor, dictatorului îi plăcea faptul că fiul său cel mai mare se implica în treburile politice și îi era mereu aproape. În schimb, Elena Ceaușescu îl ridica în slăvi pentru că era un bărbat educat, cu studii superioare la o universitate de vârf din străinătate și cu o vastă cultură generală.

Ce s-a ales de Valentin, fiul lui Nicolae și al Elenei Ceaușescu
Ce s-a ales de Valentin, fiul lui Nicolae și al Elenei Ceaușescu

Din ce a ajuns să trăiască Valentin Ceaușescu

După cum am menționat și anterior, fiul lui Nicolae și Elena Ceaușescu a fost inginer fizician, ajungând apoi cercetător senior gradul 2 la Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”. Aici, Valentin a lucrat vreme de paste 40 de ani, începând din 1970 și până a ieșit la pensie.

Potrivit jurnaliștilor impact.ro, chiar înainte de pensionare, fiul cel mare al lui Nicolae Ceaușescu încasa un salariu lunar de 5.000 de lei. În schimb, după ce a ieșit la pensie, el primea de la statul român o pensie de 3.200 de lei.

Valentin Ceaușescu duce o viață modestă

Fiul fostului dictator comunist are un băiat (Daniel Valentin) și o fiică (Alexandra Ceaușescu). Frații săi, Nicu și Zoia sunt decedați de ceva vreme, însă Valentin duce în continuare povara trecutului, evitând interviurile și atenția presei.

În ultimii ani, fiul fostului președinte comunist s-a retras din viața publică, devenind din ce în ce mai scump la vedere. Cu toate acestea, de atunci au ieșit mai multe zvonuri despre el, printre care și faptul că este foarte sărac sau că ar fi avut unele probleme de sănătate.

Potrivit shtiu.ro, în urmă cu ceva timp, Valentin a fost nevoit să se mute din casa pe care o deținea împreună cu prima sa soție. Apoi el ar fi a apelat la actualul său socru, iar acesta i-ar fi pus la dispoziție o vilă la periferia Capitalei. Se pare că, la vremea respectivă, el locuia pe această proprietate împreună cu soția și fiica sa, Alexandra.