Home » Când, unde, cum » Ce să vizitezi pe lângă București. 5 locuri unde poți să mergi

Ce să vizitezi pe lângă București. 5 locuri unde poți să mergi

Voicu Costin / 03.12.2021, 11:56

Sătul de aglomerația din București și de zgomotul infernal produs de mașini? Ai nevoie de un moment de linişte pentru tine şi familia ta? Evadează în natură departe de orașul sufocant. Îți propunem o lista cu unele dintre cele mai frumoase atracții turistice din România, nu prea departe de ajuns cu maşina.

Locuri de vizitat lângă București – Palatul Știrbei

Palatul Știrbei este situat în oraşul Buftea, la 20 de kilometri de București. Piesa centrală este Palatul Ştirbei, ridicat de Barbu Ştirbei la 1850 sub formă de culă. Cu timpul, urmaşii lui adaugă două etaje clădirii şi o serie de modificări ce respectau stilul Tudor.

Toate locațiile domeniului Știrbei pot găzdui evenimente cultural artistice, festivaluri, târguri, expoziții, sau alte spectacole, cu caracter privat sau deschise publicului larg. Palatul Știrbei, parcul, sala „Grand Ballroom Regina Maria” și cele 6 pavilioane situate în mijlocul naturii sunt ideale pentru a găzdui vizitatorii curioși ce vor să aibe o mică escapadă.

Locuri de vizitat lângă București – Palatul Mogoșoaia

La numai 15 km de centrul orașului Bucureșți, Palatul Mogoșoaia este o atracție turistică pentru mii de vizitatori anual. Clădire istorică din localitatea Mogoșoaia, județul Ilfov, este alcătuită din clădirea propriu-zisă, curtea acestuia cu turnul de veghe, o bucătărie, casă de oaspeți, ghețăria și cavoul familiei Bibescu, precum și biserica „Sfântul Gheorghe” aflată lângă zidurile curții.

Parcul de la Mogoşoaia îţi oferă multiple posibilităţi de a petrece timpul în aer liber. Pe timpul verii, aici au loc diverse evenimente culturale (proiecţii de film, spectacole de teatru, concerte), iar iarna este organizat un târg de Crăciun. Te poți bucură de o plimbare cu bicicleta, poţi merge la picnic, sau sta întins pe iarbă citind o carte.

Aleile şi grădinile bine îngrijite pot oferi un cadru superb pentru plimbările în familie sau cu cei dragi. Copiii se pot bucura de spaţiile special amenajate, iar dacă vrei să te simți ca o personalitate marcantă a istoriei poţi savura mâncarea la restaurantul din curtea interioară.

Locuri de vizitat lângă București – Pădurea și Lacul Snagov

Sunt câteva motive pentru care locul merită să fie luat în calcul pentru a petrece o zi sau un final de săptămână în natură. În primul rând, este aproape de oraș: din centrul Bucureștiului până în comuna Snagov sunt aproximativ 33 de kilometri.

Pădurea este un loc excelent de plimbare, fiind lipsită de orice pericole. Sunt alei și indicatoare, traseele sunt plăcute pentru o plimbare și cu bicicleta. Poți descoperi în pădure exemplare de fag, dar și goruni. Poți întâlni cerbi, căprioare, fazani și potârnichi.

Lacul este zonă de agrement pentru activități nautice, cu excepția zonei protejate, unde accesul se poate face doar cu barca cu vâsle sau cu vaporașul. Lacul este o zonă fantastică pentru pescuit sportiv. Există locuri amenajate sau sălbatice, în rezervație, unde se poate ajunge plătind o taxă modică.

Poți vizită Muzeul Snagov și acvariile sau se pot vedea animale cazate temporar (pui de căprioară, reptile, peșți) putând chiar fi şi hrănite.

Locuri de vizitat lângă București – Therme

La doar 10 minute de Capitală, te așteaptă cel mai mare centru de wellness, relaxare și entertainment din Europa: Therme București.

O oază de relaxare ce-ti creează impresia că ești la mare sau pe o insulă exotică te întâmpină cu plante exotice, piscine cu valuri și tobogane cu apă termală de care poți să bucuri chiar dacă afară sunt temperaturi scăzute. Temperatura aerului este întotdeauna de 29-30 de grade, iar a apei, de 30-33 de grade, ideală pentru distracție și bălăceală.

Locuri de vizitat lângă București – Clubul de echitație Equestria

La doar 30 de km de București, la ieșirea din Săftica pe partea stângă, se află unul dintre cele mai frumoase și dotate cluburi de echitație din România. Încă din 2010, se află Clubul Equestria, un frumos club de echitație specializat în sărituri peste obstacole. De-a lungul timpului aici s-au organizat concursuri naționale și internaționale de echitaţie.

Clubul de Echitaţie Equestria este un loc unde iubitorii de cai pot veni să se relaxeze, să se plimbe călare pe câmp sau prin pădure, să înveţe să călărească sau să se bucure de un moment de liniște pe domeniul hergheliei inconjurată de natură.