Home » Când, unde, cum » Ce se întâmplă cu 72 de ore înainte de a muri. Primul semn care apare

Ce se întâmplă cu 72 de ore înainte de a muri. Primul semn care apare

Manolică Anca / 22.11.2021, 15:48
Ce se întâmplă cu 72 de ore înainte de a muri. Primul semn care apare

Teamă, durere, liniște, ce se întâmplă și ce trăiri are un om cu 72 de ore înainte de a muri? Ultimul prag al vieții a fost mereu un subiect care a născut o multitudine de întrebări. Unele dintre ele nu au un răspuns nici în ziua de azi, în ciuda a numeroase studii efectuate. Totuși, s-a reușit identificarea celor mai frecvente semne care prevestesc moartea.

Ce se întâmplă cu 72 de ore înainte de a muri

Jurnalista americană Patricia Pearson, pasionată de fenomenele paranormale, a petrecut cinci ani alături de oameni care se aflau în pragul morții. Astfel, aceasta a strâns mărturiile a sute de persoane care au lucrat cu persoane bolnave în stare terminală, dar şi de la cei aflaţi pe patul de moarte, descoperind lucruri uluitoare despre ceea ce se întâmplă înainte de a muri.

Toate informațiile adunate le-a sintetizat într-o carte, „Opening Heaven’s Door: Investigating Stories of Life, Death, and What Comes After” (n.r. – „Deschizând uşa Raiului: Investigaţii pe teme de viaţă, moarte şi viaţa de apoi”), în care povestește în detaliu ce se întâmplă când un om moare.

A început să devină fascinată de acest fenomen în urma a două tragedii care au avut loc în viața sa. La o diferenţă de doar nouă săptămâni, i-au murit atât tatăl, cât şi sora. Cele două pierderi i-au marcat viața și au determinat-o să pornească o astfel de investigație. Intervievând sute de persoane care se învârteau în jurul subiectului pe care pe ea o interesa a ajuns să descopere că, în mod ciudat, muribunzii par a şti cu exactitate care este următoarea lor destinaţie şi când vor ajunge acolo.

Primul semn apare înainte cu 72 de ore

Cei aflați pe patul de moarte începeau să vorbească în metafore despre o călătorie spre lumină înainte cu 72 de ore de a trece în nefiinţă. „Când sora mea era pe moarte din cauza cancerului la sân, a spus, parcă frustrată: „nu ştiu cum să plec”, apoi a pomenit că ar avea nevoie să fie ajutată la zbor”, a spus jurnalista.

Ce se întâmplă cu 72 de ore înainte de a muri
Ce se întâmplă cu 72 de ore înainte de a muri

Patricia Pearson a stat de vorbă şi cu o asistentă care a îngrijit zeci de oameni aflați pe patul de moarte. Aceasta i-a vorbit despre anumite situații în care pacienţi o rugau să îi ajute să plece spre o destinaţie. „A înţeles soţia mea tot ce trebuie în legătură cu paşaportul şi biletul de călătorie?”, a întrebat-o pe asistenta Maggie Callnan un bărbat care suferea de cancer pancreatic și mai avea puțin până să moară.

După ce s-a confruntat cu sute de cazuri de decese, asistenta a spus că această viziune a morţii ca o călătorie nu este deloc întâmplătoare. Ea a subliniat faptul că pacienţii nu privesc moartea ca pe un capăt de drum, ci ca pe o posibilă călătorie spre alte tărâmuri.

Rudele sau prietenii morţi se pot întoarce la ei

Oamenii cred că muribunzii se află sub efectul unor tranchilizante puternice, însă nu este deloc aşa. Majoritatea celor care sunt pe patul de moarte sunt conştienţi cu o oră înainte de a muri. Unii pot vedea rude sau prieteni decedaţi făcându-le semne. O femeie de 84 de ani, aflată într-o fază terminală de cancer cancer, era vizitată de fiul său, care murise cu şapte ani în urmă. Potrivit acesteia, băiatul stătea liniştit pe scaun şi se uita la ea.

O altă femeie i-a spus medicului obstetrician că îl are în fața ei pe tatăl său. Apoi a spus ceea ce a uluit-o pe doctoriţ: „și Vida e cu el”, Vida fiind deja mort de trei săptămâni, însă femeii îi fusese ascuns acest lucru.